Sayfa 598/1001 İlkİlk ... 98498548588596597598599600608648698 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 4,777 - 4,784 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

1. https://twitter.com/mmkubilay/status...ByQhFZVbw&s=19

DİYANET işleri başkanı şükretmeliyiz diyor.
    Bunun bir de öte dünyası var.
    O zaman rahat edeceğiz...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Anam agladi iki cocuk okutacagim diye yukaridaki klasmandaki okullarda.
    Sadece okul olsa da gam yemem.
    Her iki senede bir ozel dershanelere gittiler ki onlar da birer okul parasi gibi parami aldilar.
    Yetmedi bazi donemler ozel hocalar geldiler eve beni kesmeye.
    Servis, yemek, kiyafet, kitap kirtasiye ve okul gezileri ile yaz okullarini saymiyorum bile.
    Sahi reyizimiz hala en az 3 cocuk diyor mu?
    Gecenlerde dedi galiba birisinin nikahinda pkk 7-8 cocuk yapiyor siz de asagi kalmayin gibi bir sey.

Syg,
    Mesleki sorumluluk gerektiren doktorluk, mühendislik vs gibi mesleklerin dışındaki meslekler için aslında sertifika yeterli.
    Büyük ihtimal gelecekte tek tip eğitim sistemine sahip okul sistemine elveda deyip. Bireysel yetenekler ve ihtiyaçlar doğrultusunda şekillenen özelleşmiş bir eğitim sistemine sahip olacağız. Çocuklara vermemiz gereken tek eğitim. Bir bütünü parçalara ayırmak ve parçalardan bütüne ulaşmak olacak. Bunun içinde dil ve matematik eğitimi temeli oluşturacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    https://twitter.com/mmkubilay/status...ByQhFZVbw&s=19

Ona benden selam söyle önce kendinden başlasın a.q ..

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Hocam sizin muhit süpermiş, bozmayın ortamınızı..
    Benim spor salonunda hocalar asgari ücretin 1.5 katı oranda maaş alıyor, şimdi asgariye hayvan gibi zam gelince salon sahibi kara kara düşünüyor, çalışanların maaşını aynı oranda artıramam müşteri isyan eder keser gelmeyi kimse ödemez diye. Toplayıp konuşacaktı daha az zam için ne oldu bilmiyorum. Adam kaç yıldır işletiyor orayı "Hiç bişi de olmaz." demiyor ödemez kimse o kadar aidat diyor biliyordur herhalde piyasasını.

Benim bebenin gittiği çocuk yuvası da pandemi öncesi 50-55 çocuk varken pandemide 8 kişiye kadar düştü, en son biz bıraktığımızda 20 kişi dolayındaydı bir daha eski seviyelerine çıkamamıştı fiyatı da uygundu (en son yazın mayıs haziran gibi aylık yemek dahil iki bin lira veriyordum) . Büyüğün gittiği özel okul da şehrin köklü ve eski okulu: ilkokul için 4. sınıf 4 şube, 3. sınıf 3 şube, 2. sınıf 3 şube ama daha az mevcutlu sınıflar, 1. sınıf zar zor az mevcutlu 3 şube şeklinde, lisede yarım mevcutlu tek şube var. Sınıftan her yıl yeni gelen öğrencinin iki katı giden oluyor. Veli grubundan bildiğim de servis ve yemek kullanımı iyice azaldı insanlar kendi getirip götürüyor ve evden yemek koyuyor, veli grubunda da ucuza muadil forma satan yerler paylaşılıyor vb.
    Bu %65 artış kararından sonra iyice düşer.
    Ücretli maaşlı kesimin eridiği zorlandığı gerçek, maaşı olmayan kendi iş yapan malı götürüyor olabilir ama bu kesim toplumda azınlıkta. Emekli, memur, asgari ücretli çalışan zaten ülkenin en az yarısını oluşturuyor.
    fenerbahçe okulları çalışanlarının yarısına artık maaşlarınızı veremeyiz diye işten çıkartıyor
    yada daha az para vermek için part time a çeviriyor.
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    https://twitter.com/mmkubilay/status...ByQhFZVbw&s=19

SUSMA HAKKIMI KULLANARAK ; yazarak cevap veriyorum.

Biraz önce memurlar.net sitesindeki maaş robotunu inceledim. Kuran kursu öğreticisi diye bir kadro varmış . Emeklisinin maaşı ilçe emniyet müdürü, icra müdürü, hemşire , öğretmen ayarında. ŞÜKREDERLER elbet.

Az daha okumasaydım da keşke imam hatip bitirebilseydim. Kıskanıyorum !!

6. Hiç bir devirde maaşlar bu kadar rezil edilmedi. İş riski ve iş güçlüğü diye bir kavram vardı. Resmen enayiler ve efendiler olarak düzeltildi. Asker, polis , sağlık çalışanı vb. dışarda ve içerde çalışma zorunluluğu olan meslek grupları ile sürekli masa başında çalışılan meslek grupları bir olur mu ? Sadece günde 5 defa sıcak ortamda namaz kıldıran diyanet personelinin iş riski nedir ? Yazın klima kışın kaloriferli ortam. Çatışma riski, trafik riski, ev kirası riski ( hepsi lojmanlı camilerde ) yok. Boş zamanlarında ek iş imkanı. Mevlüt- nikah - cenaze işleri ek gelir....

Kazançlarında gözümüz yok . Sadece insanlara nasihat verenler ( inanç kapsamında ) önce kendileri uyarak örnek olmalı. Çalışma hayatındaki çok köklü oluşturulmuş olan ücret ve terfi sitemiyle hiç oynanmamalıydı. Bugün birilerinin kolladığını yarın başkaları mağdur edebilir. Bu işler emek - alınteri meselesi. Siyasiler bu işlere girmemeliydi.

7.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Hem maseratisi var hem de şikayet ediyor :-)
    Bu işler böyledir. Fakirin feryadı duyulmazken zenginin nefesini dinleyenler oldukça hiç bir şey düzelmez. Bugün eleştirenler yarın yetki sahibi olduklarında aynı şeyleri yaparlar. Amca oğlum, teğmen - üsteğmenken hep albayları ve generalleri eleştirirdi. Şimdi Albay oldu ve sanki bizimle ilk defa bu konuları konuşuyormuş gibi ; aslında Albaylıktan sonrası maaşları tam hak ettiklerini hatta az bile olduğunu savunuyor. Ben de kendisine önceki fikirlerini hatırlatınca '' o zaman toymuşum, göremediklerim varmış '' diyor.

Yani insanoğlu hep doyumsuzdur. Kendi kendine vicdan muhasebesi yapmaz, yapamaz. Sürekli daha fazlası der. Haliyle enflasyon tırmanır. Ev sahibi kirayı az bulur ama kiracıya göre çok yüksektir. Pazar esnafına sorsanız sebzede çok az kazanç vardır , müşteriye sorsanız fahiş fiyattır. SUSTUM.

8. Soygun düzeni tüm hızıyla devam ediyor

AKP ve avaneleri son sürat huzur bırakmamak için and içmiş durumda

Çöküş dönemi devam ediyor

RTE bugün yine çıkıp yalvarmış son bi kez daha beni seçin beni seçin

Kurtulamadık gitti arkadaş git Marmaris’e mi yerleşiyorsun Tarabya köşküne mi yerleşiyosun düş artık milletin yakasından

% 25 inide % 30 unu da % 100 zammınıda istemiyoruz artık

Sayfa 598/1001 İlkİlk ... 98498548588596597598599600608648698 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •