-
Türk Lirası Uzlaşmalı Vadeli Döviz Alım-Satım İhalelerinin reel sektörün basit, derinliği olan ve etkin bir ürüne erişimini kolaylaştırarak döviz kuru riskini yönetme kapasitesini arttırması bekleniyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında Başdanışmanı Uğur Namık Küçük, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Strateji ve Kurumsal Yönetim Genel Müdürü İbrahim Ethem Güney ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında müdür olarak göre yapan Doruk Küçüksaraç, 'Türk Lirası Uzlaşmalı Vadeli Döviz Alım-Satım ihaleri'ne Genel Bakış' başlıklı bir analiz yayımladı. Merkez Bankası Blog'unda yer alan değerlendirmeye göre, döviz piyasalarına ilişkin veriler, işlemlerin büyük bir çoğunluğunun doğal mecrasının vadeli piyasalar olduğuna ve hedge amaçlı gerçekleştiğine işaret ediyor. Ampirik çalışmalar vadeli döviz işlemleri piyasası ile spot piyasa arasında karşılıklı bir etkileşim olduğunu ancak piyasa oynaklığının arttığı dönemlerde ilişkinin vadeli piyasalardan spot piyasaya doğru gerçekleştiğini göstermektedir. Vadeli döviz piyasalarında derinliğin arttırılması spot piyasadaki oynaklığın makul seviyelerde gerçekleşmesi için önemli bir ön koşul olarak kabul görüyor. TL Uzlaşmalı Vadeli Döviz Alım-Satım İhaleleri’nin reel sektörün basit, derinliği olan ve etkin bir ürüne erişimini kolaylaştırarak döviz kuru riskini yönetme kapasitesini arttırması bekleniyor. Döviz piyasalarında derinliğin artması ve reel sektörün kur riskini daha etkin yönetmesinin para politikasının temel amacı olan fiyat istikrarını sağlama ve sürdürmeye katkıda bulunacağı değerlendiriliyor.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
-
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors(S&P), İsviçre'nin kredi notunu teyit etti. S&P'den yapılan açıklamaya göre, Ülkenin yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notu 'AAA', kısa vadeli kredi notu 'A-1+' olarak teyit edildi
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
-
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors(S&P), Hollanda'nın kredi notunu teyit etti. S&P'den yapılan açıklamaya göre, Ülkenin yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notu 'AAA', kısa vadeli kredi notu 'A-1+' olarak teyit edildi.
-
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Tunus'un kredi notunu teyit etti. Fitch'ten yapılan açıklamaya göre, Ülkenin uzun dönem yabancı ve yerel para cinsinden kredi notu 'B+' olarak teyit edildi. Kredi notunun görünümü 'Durağan' olarak belirlendi.
-
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Kamerun'un kredi notunu teyit etti. Fitch'ten yapılan açıklamaya göre, Ülkenin uzun dönem yabancı ve yerel para cinsinden kredi notu 'B+' olarak teyit edildi. Kredi notunun görünümü 'Durağan' olarak belirlendi.
-
İngiltere Başbakanı Theresa May, kendisinin ve AB liderlerinin Brexit müzakerelerinde "iyi bir ilerleme" sağlandığı konusunda görüş birliğine vardıklarını, ancak gelecekteki ticari ilişkilerin nasıl olacağını müzakere etmeye başlamak iin daha yapılması gereken işler olduğunu vurguladı.
-
Avruph Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki ayrılma müzakerelerinde bir tıkanma olmadığını söyledi. Tusk, müzakerelerin Aralık ayında yeni bir aşamaya geçebileceği konusunda ise kendisinin çok ihtiyatlı ancak iyimser olduğunu vurguladı.
-
İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma faturasının nasıl belirleneceğine dair önerilerini Aralık ayında yapılacak AB liderler zirvesi öncesinde sunacağını ve zorlu müzakereler yapılmasını beklediklerini söyledi.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri