Sayfa 599/1013 İlkİlk ... 99499549589597598599600601609649699 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 4,785 - 4,792 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku

Bilmiyorlar ki Siyah Kuğunun gecikmesi ülkeyi daha çok bataklığa batırıyor.
    16. yüzyıla kadar İngilizce'de "var olmayan, imkansız" anlamında kullanılan bir deyim olan Siyah Kuğu, bütün kuğular beyaz bilindiği için imkansızlık durumunu açıklamak için kullanılmaktaydı. 1697 yılında Hollandalılar Avustralya’da siyah kuğuya rastladıktan sonra bu deyim zaman içinde değişikliğe uğrayarak imkansızın gerçekleşmesi anlamında bir deyim olarak kullanılmaya başlandı.

Para ve finans piyasalarında tahmin edilemeyen, gerçekleşmesi imkansız gibi algılanan, gerçekleştiğinde büyük etki yaratan sürpriz hareketler Siyah Kuğu Olayı olarak isimlendirilir.

Bilgi babında... naçizane..

Syg, svg.

2. şunu bilen varmı arkadaşlar?
    diyelim adam yurtdışına turist olarak yurt dışına gitti, banka hesabı açtırdı , bu adamında toplam 20,000$ birikimi olsun, ordaki banka adama %10 yıllık faiz verdi, adam burda %4 ü beğenmedi ,bu adam bu paranın ne kadarını yurt dışına çıkarabilir? şirketi olan için miktar sınırsız olabilir, ama ben sade gariban vatandaştan bahsediyorum, birikimini değerlendirmek isteyen vatandaştan, devlet sınırsız giriş serbest diyor, tam tersini hiç düşünen benim gibi oldu mu, benlm sorumun özü elektronik EFT(swift) denen sistem limiti aylık miktar, yıllık miktar , sade vatandaş için ne kadar ,
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

3.  Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    şunu bilen varmı arkadaşlar?
    diyelim adam yurtdışına turist olarak yurt dışına gitti, banka hesabı açtırdı , bu adamında toplam 20,000$ birikimi olsun, ordaki banka adama %10 yıllık faiz verdi, adam burda %4 ü beğenmedi ,bu adam bu paranın ne kadarını yurt dışına çıkarabilir? şirketi olan için miktar sınırsız olabilir, ama ben sade gariban vatandaştan bahsediyorum, birikimini değerlendirmek isteyen vatandaştan, devlet sınırsız giriş serbest diyor, tam tersini hiç düşünen benim gibi oldu mu, benlm sorumun özü elektronik EFT(swift) denen sistem limiti aylık miktar, yıllık miktar , sade vatandaş için ne kadar ,
    Biraz komik olabilir ama Türkiye'de türk lirasını koruma kanunu adında yürürlükte bir kanun var, Türk vatandaşlarının yurt dışına çıkarabilecekleri para miktarı ve *şartları* bu kanuna göre bakanlar kurulu kararları ile düzenleniyor. Google da tüm revizyonları var. 1930 yıında çıkmış ve 10-15 kere revizyondan geçmiş......Son revizyonu 2010 lu yıllarda.
    Kanun ayrıca yükte hafif pahada ağar mallar ile yurtdışına kıymet transferi yapmayı düşünenleri de ihmal etmemiş, altın, paladyum, platin (her türlü form ve saflık derecelerine göre ) detaylıca irdelenmiş...........
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    Her gece yatarken Siyah Kuğunun gerçekleşmesi için dua ediyorum.

Hemen vatan haini yaftası yapıştırıyorlar.

Bilmiyorlar ki Siyah Kuğunun gecikmesi ülkeyi daha çok bataklığa batırıyor.

Aynı fikirdeyim,
    Bu bilinmezlik kimsenin sağlıklı şekilde hareket edememesine yol açıyor.
    Ayrıca yukarıda da yazdığım gibi beraberinde bencilliği getirip ilişkileri de bozuyor.
    Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

5. ÇEKİRGE: "Hocam TCMB'nin rezervi tükendiğinde ne olacak halimiz?"

DERVİŞ : "Mevlam kayıra, saldım çayıra. Gittiği yere kadar gider. Enflasyon patlar. Biz çok yaşadık bu filmi.

Geçmişten ders alsaydık şimdi Marsa adam indirirdik."

Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    http://www.businessht.com.tr/piyasal...ilyon-dolar-mi
    Bilanço küçültülmesi EM lere nasıl yansır? Enki bir aralar yazmıştı ama bulamadım.
    selamlar sevgili asgaridr..sanırım aşağıdaki şekilde olması gerek..mevduat topiğine yazmıştım..

Alıntı Originally Posted by KARA BORA Yazıyı Oku
    Mehtap Bey, ABD'nin bilanço küçültmeye/daraltmaya gitmesinin Türk ekonomisine etkileri olur mu? Olursa, olumlu olumsuz ne gibi etkileri olur? Olası etkilere karşı alınabilecek proaktif, aktif ve pasif tedbirler neler olabilir.
    Şimdiden teşekkürler...
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ...............

Kabul buyurursanız ben cevap vereyim..

FED bilançoyu düşerebilir mi?

Yada nereye kadar düşürebilir?..esas soru bu bence..

Başladığı yere 2008 krizi sonrasına, yanılmıyorsam 1 trilyon dolar civarlarına, dönecekse; Dolar fezaya, ABD dahil diğer ülkeler depresyona, EM'ler ise mok çukuruna doğru yol alırlar..Türkiye'yi artık siz düşünün..

Tabiki böyle bir şey olabilemez..Ayda bir bir , 1'er milyar dolarcık 5 senede 60 milyar dolar makul gözüküyor..

Biraz abartmış olabilirim ama durum bu minvalde bence..oyalıyorlar..

Ha bilanço küçültmenin şüyuu vukuundan beter olur..ortalığı iyi spekule ederler o ayrı konu..
    Özellikle faiz arttırma hedefinde olan FED'in, bilanço küçültmeye kalkması mümkün değil bence..

Hele birde aynı zamanda, ECB ve BOJ'un biri yada her ikisi birden genişlemeyi keserlerse...

Saygılar..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    selamlar sevgili asgaridr..sanırım aşağıdaki şekilde olması gerek..mevduat topiğine yazmıştım..

Özellikle faiz arttırma hedefinde olan FED'in, bilanço küçültmeye kalkması mümkün değil bence..

Hele birde aynı zamanda, ECB ve BOJ'un biri yada her ikisi birden genişlemeyi keserlerse...

Saygılar..
    bilançoyu kesinlikle 2 trilyona çekecekler....Mecburlar...bu kadar menkul kıymet piyasadayken risk çok yüksek...bunu 3-4 yıla yayarlar o başka...ama bilanço küçültmezlerde tahvil balonu patlar..ve tüm dünyaya yayılır..faiz yükltmenin doğal sonucuda zaten bilanço küçültmedir.

Alıntı Originally Posted by Discover Yazıyı Oku
    Biraz bit coin alalim ;)

Biraz egede yasayalim.
    Istatislik olmayalim.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu bitcoin felan..

Bir kaç ay önce aklıma takılmıştı..

Yazmıştım..

sky is the limit..

Esasen bir mok bildiğimden değilde..

Ama hissiyatım koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrah.........

Burda koyun kim; altın gümüş..

Peki koyunlar neden yoklar...ne zaman ortaya çıkarlar..

Muhtemelen Central bankerler dingili kırdığı zaman..

Sayfa 599/1013 İlkİlk ... 99499549589597598599600601609649699 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •