Originally Posted by
pilavli
Hocam sizin muhit süpermiş, bozmayın ortamınızı..
Benim spor salonunda hocalar asgari ücretin 1.5 katı oranda maaş alıyor, şimdi asgariye hayvan gibi zam gelince salon sahibi kara kara düşünüyor, çalışanların maaşını aynı oranda artıramam müşteri isyan eder keser gelmeyi kimse ödemez diye. Toplayıp konuşacaktı daha az zam için ne oldu bilmiyorum. Adam kaç yıldır işletiyor orayı "Hiç bişi de olmaz." demiyor ödemez kimse o kadar aidat diyor biliyordur herhalde piyasasını.
Benim bebenin gittiği çocuk yuvası da pandemi öncesi 50-55 çocuk varken pandemide 8 kişiye kadar düştü, en son biz bıraktığımızda 20 kişi dolayındaydı bir daha eski seviyelerine çıkamamıştı fiyatı da uygundu (en son yazın mayıs haziran gibi aylık yemek dahil iki bin lira veriyordum) . Büyüğün gittiği özel okul da şehrin köklü ve eski okulu: ilkokul için 4. sınıf 4 şube, 3. sınıf 3 şube, 2. sınıf 3 şube ama daha az mevcutlu sınıflar, 1. sınıf zar zor az mevcutlu 3 şube şeklinde, lisede yarım mevcutlu tek şube var. Sınıftan her yıl yeni gelen öğrencinin iki katı giden oluyor. Veli grubundan bildiğim de servis ve yemek kullanımı iyice azaldı insanlar kendi getirip götürüyor ve evden yemek koyuyor, veli grubunda da ucuza muadil forma satan yerler paylaşılıyor vb.
Bu %65 artış kararından sonra iyice düşer.
Ücretli maaşlı kesimin eridiği zorlandığı gerçek, maaşı olmayan kendi iş yapan malı götürüyor olabilir ama bu kesim toplumda azınlıkta. Emekli, memur, asgari ücretli çalışan zaten ülkenin en az yarısını oluşturuyor.
Manhattan neresi
Harlem neresi
o kadarcık fark olsun hocam...
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
Yer İmleri