Sayfa 6/7 ÝlkÝlk ... 4567 SonSon
Arama sonucu : 50 madde; 41 - 48 arasý.

Konu: Ülkeyi Kurtaracak fikirleriniz nelerdir?

1. Öncelikle faiz'ler neden yükseliyor,bunu bir araþtýrýn,Ülkenin nasýl kurtulacaðý kendiliðin'den ortaya çýkar zaten.

2. En büyük sorunumuz ekonomi deðil malesef ahlak.Lafa geldimi türk milletini göklere çýkartýrýz ama hayatýn içinde insanlýktan çok uzaðýz.Birbirimize saygýmýz yok müslümanýz ama bir çok günaha bilerek isteyerek bulaþýrýz.Hakkýmýz olmayan iþi isteriz,adamýný buldukmu devlet dairelerinde her türlü iþimizi hallettiririz,hastanede bile sýra beklemeden muayene olmak için her türlü yolu deneriz,trafikte saygýsýzca korna çalmak bizde,düðün konvoyu asker konvoyu yapýp magandaliķ yapmak bizde,sokak aralarýnda yüksek sesle saygýsýzca müzik çalýp düðün yapýp saða sola silah sýkmak bizde,dini kullanýp para kazanmak bizde.Yaz yaz bitmiyor ne insana saygýmýz var ne hayvan.Kurumlarýmýz kokuþmuþ ahlaký deðerlerimiz çökmüþ.Malum önümüz kurban bayramý kýzýlay diyanet gibi kurumlar 850 tl gibi rakamlarla kurban baðýþý kabul ediyor.Gerçekten inanýyormusunuz 850 tl lik hayvanýn kurbanlýk olmak için gerekli olduðu özellikleri taþýdýðýna.Imkansýza yakýn.Ben baðýþ toplayabilmek içýn 2-3 aylýk hayvanlarý kurban ettiklerini düþünüyorum.

SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Her 100 bireysel yatýrýmcýdan 80 inin bu piyasada foreks te kaldýraç yüzünden para kaybettiðini belirten Sermaye Piyasasý Yatýrýmcýlarý Derneði (SPYD) Baþkaný Arif Ünver 2015 yýlýnda demiþ adam bunlarý deðiþen bir þey yok yine ayný yýl 2018 yine ayný

Bu kaldýraçlý piyasalara giriþler yasaklansýn bu piyasa Türkiye þartlarýna uygun deðil o yüzden borsa bile düþebiliyor bu kredici yüksek oradan kaldýraç iþlemi yapanlar yüzünden borsada düþüþler veya ani çýkýþlar görülebiliyor yani piyasalar oturmuyor yerine bu krediciler yüzünden

4. Döviz, emtia ve kýymetli madenlere dayalý olarak gerçekleþtirilen ve kamuoyunda â€ËÅ“Forex’ olarak bilinen kaldýraçlý alým-satým iþlemlerinin Türkiye’deki aylýk hacmi 750 milyar TL’yi aþtý. Sözcü'nün haberine göre, dünyada günlük 6 trilyon dolarlýk iþlem hacmine sahip Forex piyasalarýnda Türkiye’de ortalama 40 milyar TL iþlem yapýlýyor. Küçük yatýrýmcýlarýn önemli bir bölümü kaldýraçlý iþlem yaparak kýsa yoldan zengin olma hayali ile Forex’te iþlem yapýyor. Forex’e umut baðlayýp ev ve arabalarýndan olanlarýn sayýsý gün geçtikçe artýyor. TSPB’nin (Türkiye Sermaye Piyasalarý Birliði) raporuna göre 2015 yýlý 9 aylýk döneminde iþlem yapan yatýrýmcý sayýsý yüzde 130.8 artarak 40 bin 729’a ulaþtý. 2014’te bu rakam 17 bin 647 kiþiydi.

YÜZDE 80 i PARA KAYBEDÝYOR

Her 100 bireysel yatýrýmcýdan 80 inin bu piyasada Forex te kaldýraç yüzünden para kaybettiðini belirten Sermaye Piyasasý Yatýrýmcýlarý Derneði (SPYD) Baþkaný Arif Ünver 2015 yýlýnda bunlarý demiþ adam

Finansal piyasalarla, sýcak parayla, hedge fonlarla, foreksle, výrtla zýrtla hiç bir ülke kurtulmaz.

Kýsa vadede ... petrol ya da doðalgaz bulmalýyýz. Bu konuda, hem karada, hem de denizde çok yoðun çalýþmalar olduðunu düþünüyor ve yakýnda müjdeli bir haber gelebilir diye umuyorum. Hayal deðil yani.

Uzun vadede ise tek bir yolu var: Eðitim, bilim, teknoloji.

Þu anda, en iyi üniversitemiz Dünya'da 200 bilmem kaçýncý sýradayken, matematik eðitiminde de herhalde 100 bilmem kaçýncý sýradayken ... gençliðimizin ilk sýralarda olduðu tek alan Facebook'ta lak lak etmek.

Türk üniversiteleri ilk sýralara yerleþmeye baþlarsa ve genel matematik eðitiminde de ön sýralara gelebilirsek bilin ki kurtulmuþuzdur. Uzun vadede bakacaðýnýz tek þey bu ... bundan baþka kurtulma ölçütü yok.
    Son düzenleme : Altaylý; 01-09-2018 saat: 00:16.

6.  Alýntý Originally Posted by Altaylý Yazýyý Oku
    Finansal piyasalarla, sýcak parayla, hedge fonlarla, foreksle, výrtla zýrtla hiç bir ülke kurtulmaz.

Kýsa vadede ... petrol ya da doðalgaz bulmalýyýz. Bu konuda, hem karada, hem de denizde çok yoðun çalýþmalar olduðunu düþünüyor ve yakýnda müjdeli bir haber gelebilir diye umuyorum. Hayal deðil yani.

Uzun vadede ise tek bir yolu var: Eðitim, bilim, teknoloji.

Þu anda, en iyi üniversitemiz Dünya'da 200 bilmem kaçýncý sýradayken, matematik eðitiminde de herhalde 100 bilmem kaçýncý sýradayken ... gençliðimizin ilk sýralarda olduðu tek alan Facebook'ta lak lak etmek.

Türk üniversiteleri ilk sýralara yerleþmeye baþlarsa ve genel matematik eðitiminde de ön sýralara gelebilirsek bilin ki kurtulmuþuzdur. Uzun vadede bakacaðýnýz tek þey bu ... bundan baþka kurtulma ölçütü yok.
    Cok dogru fakat bunun icinde universitelerin özerk olmalari lazim. Iyi okullar kendi giris sinavini yapacak, kendi akademisyen maaslarini belirleyecek, ozel sektorle kendi muattap olup projeleri kendi gelistirecek

SM-N910C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Cok calýþmak her allanda gunluk 8 saat yetmez daha fazla daha fazla .

8. ülkenin kurtuluþunu biliyorum ama söyleyemem...söylemem....

Sayfa 6/7 ÝlkÝlk ... 4567 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •