Sayfa 6/1002 İlkİlk ... 456781656106506 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 41 - 48 arası.

Konu: Viop-XXXI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,176
    Blog Entries
    1
    16000 tl hesapta bankaya çek geriye kalanı 1600 tl kalsın hesapta şimdi bir daha hesapla.

Kaldıraç sabit.

Veya evde yastık altinda 50.000 tl var onu da viop da gibi mi hesaplayalım.

Veya tarla ev araba var onlarida mi koyalım hesaba değer olarak.

Hesaptaki paranın hızlı batma olarak yüksek risk düşük riski var ama kaldıraç sabit.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

2.  Alıntı Originally Posted by integrating-factor Yazıyı Oku
    16000 lira teminatlı hesapta 1 kontrat açınca ve viopta %1 terste kalınca ana paramızın %1 i yani 160 TL gidiyor.
    16000 liralık spot hissede de durum aynı.
    Yani kaldıraç yok. Nerede sabit kaldıraç var şimdi.
    Pozisyon büyüklüğü toplam teminatı aşmayan hiçbir üründe kaldıraçlı kar zarar söz konusu değildir.

RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    tartışma ve polemiğe girmek istememekle beraber şunu belirteyim, sizin bildiğiniz şey yanlış, kaldıraç sabittir, siz küçük pozisyon açtığınız için onun etkisi de küçük olur.

tıpkı foreks de %100 kaldıraç olsa da sizin micro lot açmanız gibidir. o yüzden teminat yönetme sistemi denilen bir şey var, teminatınızın yüzde yüzü kadar pozisyon açarsanız ve terste kalırsanız çok kısa sürede batarsınız. ama teminatınızın küçük bir bölümü ile pozisyon açarsanız o zaman terste kalsanız da bunun etkisini hissetmeden kendinizi kurtarabilirsiniz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    arkadaşlar sistemim METASTOCKTA..ama sorun şu mesela 15 dakikalık sistemle çalışıyor.

bar kapanışını 10;20 ve 10;35 gibi atıyor..

yani 15 in katı olan 10;15 ve 10;30 değil.

bunun bir çaresi var mı?

15 yıldır bunu halledemedim..defalarca sordum ama çözüm bulunamadı

4. Bende neden kimse birşey yazmıyor diyorum, meğersem herkes yeni başlığa geçmiş
    Selamlar olsun herkese

Lenovo TB-X606X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Boş boş konuşuyorum. Yatırım tavsiyesi, önerisi, ön görüsü vermiyorum, sadece düşüncelerimi paylaşıyorum. Sonuçta düşünce özgürşüğü var, değil mi? Sana da tavsiyem; Yazdıklarıma kulak asma! Sakın yazılarıma bakarak alım-satım vb kararlar alıp verme!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    MAKAS NEDEN EKSİ OLDU..bir ara +1.000 puandı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,176
    Blog Entries
    1
    Spot mu açık makas hesap edelim.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

7.  Alıntı Originally Posted by kadirz_m Yazıyı Oku
    tartışma ve polemiğe girmek istememekle beraber şunu belirteyim, sizin bildiğiniz şey yanlış, kaldıraç sabittir, siz küçük pozisyon açtığınız için onun etkisi de küçük olur.

tıpkı foreks de %100 kaldıraç olsa da sizin micro lot açmanız gibidir. o yüzden teminat yönetme sistemi denilen bir şey var, teminatın yüzde yüzü kadar pozisyon açarsanız ve terste kalırsanız çok kısa sürede batarsınız. ama teminatın küçük bir bölümü ile pozisyon açarsanız o zaman terste kalsanız da bunun etkisini hissetmeden kendinizi kurtarabilirsiniz.
    Evet ben de bundan bahsediyorum. Minimum seviyede zarara ugramayı ortalama kar elde etme ihtimalimin önüne koyuyorum. Tek kontratta kaldırac her zaman 1:9 1:10 zaten. Her zarar noktasından toparlamak daha kolay olur böylece. Zararı minimize etmek kar etmekten daha öncelikli benim için viopta.

RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Daha önceden de dediğim gibi OCAK-ŞUBAT 2020 ile OCAK-ŞUBAT 2021 benzerliği. MACD de sata geçerse piyasada çöküş beklerim.

Sayfa 6/1002 İlkİlk ... 456781656106506 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •