Sayfa 600/618 İlkİlk ... 100500550590598599600601602610 ... SonSon
Arama sonucu : 4940 madde; 4,793 - 4,800 arası.

Konu: İDEAL veri terminalinde /Sistem/İndikatör/Robot

1. Formasyonlara dayalı sistem yapan oldu mu ? geçmiş mesajlara baktığımda sn Keçi'nin bir girişimi olmuş sanırım sonrasında devam ettirmemiş galiba başka bir stratejiye devam etmiş.

Alıntı Originally Posted by ZerK Yazıyı Oku
    Formasyonlara dayalı sistem yapan oldu mu ? geçmiş mesajlara baktığımda sn Keçi'nin bir girişimi olmuş sanırım sonrasında devam ettirmemiş galiba başka bir stratejiye devam etmiş.
    7-8 yıl önce bir tek Candle Stick Pattern ile ilgili bayağı çalışıp sonuç alamamıştım.

Sanal robot testleri yapıyorum, bazı sıkıntıları gün geçtikçe aşıyorum fakat sermaye değişimleri sonucu oluşan fiyat değişimlerini robot kodlarına nasıl kontrol ettirebileceğimi bilemiyorum.
    Sermaye değişiminin olacağı gün verisini barındıran, önceden hazırlanmış bir dosyadan veri okuyup halledebilirim ama bu dosyayı kodlarla oluşturmam gerek, manuel veri girişleri hatalı ve eksik olabilir.
    iDeal içinde sermaye değişim, temettü ödemesi vb. durumları bir gün önceden ya da o gün işlemler başlamadan kodlarla çekebileceğim veri alanları var mıdır?
    Ya da ne tür bir yöntem kullanmalıyım? Bu konuda yardımınız lazım.

Bugün örneğin YUNSA hissesinde %700 bedelsiz ve temettü ödemesi oldu ve benim trailing stop yöntemiyle çalışan robot buna hazırlıklı olmadığı için 72,84 maliyetli lotları 9,07 fiyattan (lot sayısını artırmadan) zararına sattı ve genel portföy toplamına büyük zarar olarak geçti bu işlem. PozisyonKontrol vb. yöntemleri kullanmadan kendi veri tabanımı oluşturduğum için bu sorunu yaşadığımı biliyorum.
    Gerçek robot işlemlerinde BIST hesabından pozisyon miktarlarını ve maliyetleri alabileceğim, değişimlere göre de trailing oranlarını - kademelerini güncelleyebileceğim.

Yukarıdaki grafik veri güncellemesi yapmadan önceki durum.

Bu noktadan sonra da iDealde ezelden beri yaşadığım sıkıntılar baş gösteriyor.
    Sermaye değişimi olan hisselerde sunucudan veri indir seçeneğini kullanınca her şey haşat, son zaman verileri düzgün güncellenirken mesela 1 - 1,5 - 2 yıl önceye ait periyot verilerinde bir kaç barda güncelleme düzgün yapılamıyor. Bunu çözemedim.

Aşağıdaki grafik veri güncellemesi sonrası tek tük güncellenmeyen eski tarihli barların oluşturduğu bozulmayı gösteriyor.

Güncellenmeyen barların yakın görüntüleri.

Bir başka konu ise;

Kodlama işine henüz çocukken 1980'li yıllarda PEAK POKE komutlarıyla başladım ve aralıksız son 20 senedir
    VB, VBA, C#, SQL kodlarıyla mesleki ihtiyaçlarım için ve de hobi maksatlı uğraşıyorum.

Visual Studio ile kendi bilgi ve becerim dahilinde yıllarca
    borsa için C# ve WPF kullanarak uygulamalar yazdım.

Günlük bültenlerden
    ya da gecikmeli verilerden aldığım hisse senedi fiyat bilgileriyle
    boş zamanlarımda uğraştım durdum.

Emeklilik sonrası; yani son 7 aydır da; iDeal Data kullanıyorum.
    iDeal için kodlamada başlarda zorluk yaşadım,
    hiç bir yöntem alıştığım C# .NET MVVM ve de WPF & XML metodlarıyla benzerlik taşımadığı gibi
    (benzer olması gerekmiyor zaten)
    iDeal içindeki çoğu hazır yapıyı da kullanmak istemedim zamanla.
    Eskiden borsa için geliştirdiğim kodları ve iDeal içinde yeni keşfettiğim yöntemleri birleştirerek;
    15 bin satıra yakın Lib.cs dosyası yazdım.
    Visual Studio 2022 kullanarak oluşturduğum project içinde yer alan Lib.cs dosyasındaki değişiklikleri,
    VS2019 ile açıp edit ettiğim iDeal uygulaması klasöründeki Lib.cs içerisine copy paste ederek
    ve iDeal grafik formundan compile ederek çalışıyorum.

Açıkçası iDeal kodlarını; standart bir VS2022 projesinde olduğu gibi;
    VS içinden runtime compile and debug edebilme yöntemini keşfedemedim, varsa öyle bir özellik bilmiyorum.

Asıl konu ise; UI (user interface, kullanıcı arayüzü) açısından; iDeal için söylenecek çok çok şeyler var.
    Hiç beğenmiyorum iDeal'in UI yapısını, özellikle Always On Top yöntemiyle yapılan çoklu ekran kullanım özellikleri..
    bilerek açılmaya çalışılan ya da kazayla ekranda clickleme sonucu birbiri altında açılan ve ulaşılamayan, focusu üzerine aldığı için de kilitlenmeye neden olan pencereler, hangi ekranda olduğunu bilemeyen, Top Left konumlarını kontrol edemeyen formlar.. 3 monitör işi hiç bir şeyi değiştirmediğiniz sürece sıkıntı yok, ama onu oraya taşıyım, buraya şunu ekleyim dediğinizde yoruyor. Windowsun pencere düzenleme özellikleri zaten çalışmıyor, çünkü form yapısı var her şeyde.
    Always On Top zaten ayrı sorun, iDeal harici uygulamarı monitörlere dağıtmak sıkıntılı. Bu özellik hiç olmasaymış sanki daha iyi olabilirmiş.. gibi..

Mutfakta ise WPF ile DataBinding vb. güzel yöntemleri az biraz bilince de beklentilerimi karşılamasa da
    aşina olduğum C# kodlarıyla çalışabileceğim alternatif bir anlık veri sağlayıcısı da bilmiyorum açıkçası.

iDeal için çok emek sarfedilmiş, çok detay düşünülmüş, ortaya benim de taktirimi kazanan iyi bir şeyler çıkartılmış ve Türkiye şartlarında ticari başarı sağlanmış.
    Pek çok kullanıcıya ulaşmış bir uygulamada bazı major değişikleri yapmak kolay değildir şüphesiz.
    Ben de ücret ödeyerek kullanıyorum ve fakat iDeal'in Kullanıcı Arabirimi özelliklerini geliştirmesi*dileğimdir.
    Son düzenleme : INVENTOR; 08-08-2024 saat: 00:43.

Formasyonlara dayalı sistem yapan oldu mu ? geçmiş mesajlara baktığımda sn Keçi'nin bir girişimi olmuş sanırım sonrasında devam ettirmemiş galiba başka bir stratejiye devam etmiş.
    keçi voliyi vurdu..

forumu terk etti ))

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    keçi voliyi vurdu..

forumu terk etti ))
    Darısı başımıza..

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    keçi voliyi vurdu..

forumu terk etti ))
     Alıntı Originally Posted by INVENTOR Yazıyı Oku
    Darısı başımıza..
    amin sn Keçi de sizin gibi spot piyasadan yürümüş sanırım sn inventor, sizin ortak noktanız o olacak,

mumlarla ilgili de çalışmam var

Candle patterns beni de çok uğraştırdı, indikatörlerden nefret etmem ve tamamen fiyat ve mantık odaklı hareket etmeyi sevmem sebebiyle Candle patternlerine farklı bir açıdan bakarak galiba biraz başardım gibi,

Asıl meselenin barlar ve fiyatlar olduğuna inandım bunca sene, manuel olarak trade ederken de hiç bir zaman indikatör kullanmadım yirmi küsür senedir. indikatörlerin hepsinden nefret etmem sebebiyle fiyat barlarıyla olan ilişkim biraz daha samimi ve yakın oldu sanırım.

Trade tarzımızı candle patternleri ile birleştirmek aslında olay. Mum formasyonlarının kitabi tanımları başarısız oluyor evet ama onlara farklı bir bakış açısıyla yaklaşınca sonuç alabiliyorsunuz.

Asıl meselenin barlar ve fiyatlar olduğuna inandım bunca sene,
    .....
    Kolay gelsin size de, aldığımız iyi sonuçlar üzerinde kafa yordukça daha da iyiye gidecek.

7. Şu an üstünde çalıştığım formasyona dayalı olan sistemin getiri eğrisi puansal olarak şu an ki aşamada bu şekilde,
    Komisyon ve kayma dahil getiri eğrisi,
    vade sonları da pozisyon kapanmış hali
    indikatörlü sistemler 2017 den günümüze ortalama kaç puan topluyorlar hiç bir fikrim yok belki de onlardan epey gerideyim?

Sayın Zerk merhaba, sizden rica etsem ASUZU hissesi için 60 dakikalık periyotta 23.08.2022 18:00 barına bakabilir misiniz?
    Sizdeki veri de aynı durumda mı?

Hisse bazında da IMKBH bazında da veri indirsem pek çok hissede pek çok periyot verisinde yukarıdaki görselde olduğu gibi peak - trough veriler bulunuyor ve bir türlü düzelmiyor. Sabah IMKBH hisselerinin tüm verilerini tekrar indirdim, çok uzun sürüyor. Bazı hisse verileri düzeldi. Mesela bu işlemi yapmadan; dün %700 bedelsiz ve temettü açıklayan; YUNSA verilerini hiçbir şekilde düzeltemedim.

Hisse senetlerinde veri güncelleme işini en sağlıklı olarak nasıl yapıyorsunuz?

Madem verilerde böyle düzelmeyen (ya da benim düzeltmeyi beceremediğim) iğne veriler var bir iğneleme de benden olsun; through ve trough arasındaki farkı bilmek lazım.

Bir barın saati nasıl 18:00 olabilir ki?

Sayfa 600/618 İlkİlk ... 100500550590598599600601602610 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •