Originally Posted by
friendly_1980
regal1 doðru söylüyor baþýboþ para konusu önemli. yahu milyonlarca insanýn 4 bin lira emekli maaþý aldýðý bir ülkede bir bardak kahve 40 liraya satýlýyorsa bu para sana bir þekilde taþar abi eþyanýn tabiatý bu, birleþik kaplar prensibi öðrenmediniz mi lisede: ) bunun da tek yolu yerli ve yabancý borsalar. ben yýllardýr ayný þeyi söylerim ne emtia, ne döviz, ne faiz bu fýrsatý saðlamaz uzun vadede. býrak resesyonu allah muhafaza 3. dünya savaþý bile çýksa bu þirketler kar üretecek, gün gelip yükselmeye mecbur, defter deðeri diye birþey var belli bir rakamýn altýna zaten düþemez. ben size dow 29k'ya, nasdaq 10k'ya yaklaþýnda mutlaka alýn buralardan, elmanýn iyisi gece karanlýðýnda toplanýr demiþtim.
ben %50 bist %50 nasdaq fonlarý olarak o zamandan beri ful maldayým. þimdi bu saaten sonra sizin önünüzde 3 seçenek var, ya stoplu alacaksýn, ya aralýk verilerinin tekrar kötü gelerek bi düþüþ dalgasý daha olmasýný umacaksýn(ki zor görünüyor), ya da taa 2023 ilk çeyrek sonuçlarýný görüp baharda dow'u 36 binden alacaksýn. bu bile kötü sayýlmaz hiç yoktan iyidir. 45-50 bin hedefleri söz konusu. hem bist de faizi muhtemelen 90'lý yýllardaki gibi %80'e çýkaracak olan chp'nin seçim kazanma ihtimali nedeniyle yaza doðru büyük bi düzeltme yaparak iyi bir alým fýrsatý verebilir. özellikle seçimden önceki son 1 ay.
Yer Ýmleri