Sayfa 61/95 İlkİlk ... 1151596061626371 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 481 - 488 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1. Trendhound ustadım bilgileriniz bize tecrube katmakta çocuklarımıza aktarabileceğimiz vizyon oluşturmakta saygılarımı sunarım.

Sportif A.Ş. 'lere hiç ilgi duymadım ve hükümetin onları korumasını da anlamış değilim çok kazanan sporcuların bile vergileri ortada.

Bugün sizin yazınızı okuduktan sonra twittr da celal eren çelik in bunlarla ilgili twittlerini okudum ve insanların gözlerine sokarak nelerin yapılabildiğini gördüm mafyavari bir ortam var. bist ve kanun devleti ile ilgili umudunuza katılmak istiyorum ama zorlanıyorum.

Saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    https://merakneguzelsey.blogspot.com/
    Gönderi
    4,470
    Sayın hocam son zamanlarda o kadar çok güneş yel rüzgar enerjisi gibi. Bi dünya şirketi halka arz ediyorlar bunlardan ilk olan nateni bir inceleme yaparmısınız riza etsem kime sorsam onu anlatıyor oysa ben bu yok rekor karlar açıklıyor yok fk sı çok düşük diyorlar yanlış anlama elimde yok ilk halka arz olduğu zaman aldım sattım 6 liradan 40 küsür gördü hiç şirket değerlendirme yapamıyorum ama alsam da yatsam diyeceğim fiyatlar bana göre değil ama bazıları fk üzerinden bedava diyor hem sektörü hemde bu şirket hakkında bir yorum rica etsem kabalık etmiş olur muyum bilmiyorum normalde kimsenin söylemesi ile alış satış yapmam yinele yapmam maksat bilgilenmek istiyorum mümkün ise
    AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..

3.  Alıntı Originally Posted by ata_306 Yazıyı Oku
    Sabır bilgi emek ile kazanmak çok güzel
    Bu işin sırrı şu 3 kelimede gizli: Strateji Disiplin ve Sabır. Bu 3 kelime borsada olduğu gibi iş hayatında da %100 geçerlidir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4.  Alıntı Originally Posted by environment60 Yazıyı Oku
    gözlemeye devam hocam piyasaları, şirket faaliyet raporlarını okuyorum. Beğendiklerimi izlemeye aldım.
    Gayet iyi yapıyorsun. Emek vermeden hiç bir yere ulaşamazsın, ulaşsan bile ya geçici olur ya da feyk. Hak edilmeden elde edilen servet de kısa zaman içinde geri verilir hem de fazlasıyla. Bunun örnekleriyle borsada çok sık karşılaşıyoruz. Adam borsaya veya VİOP'a yeni başlamış, tecrübesi ve bilgisi yetersiz olmasına rağmen şansı yaver gidip başlangıçta süper para kazanmış. 1 e 10 kaldıraç kullanarak aşırı risk almış ve işler yolunda gitmiş bir süreliğine. İşte bu hak edilmeyen şekilde kazanılan para; doğa kuralı gereği kısa zamanda fazlasıyla geri verilecektir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

5.  Alıntı Originally Posted by environment60 Yazıyı Oku
    gözlemeye devam hocam piyasaları, şirket faaliyet raporlarını okuyorum. Beğendiklerimi izlemeye aldım.
    Yalnız unutma, BİST ortamında ne bilançolar dikkate alınır ne de şirketlerin faaliyet raporları. Kamikaze türü yatırımların yapıldığı, kumarbazların at koşturduğu bir piyasadır BİST. BİST'teki bireysel yatırımcıların %90'ının "bilinçsiz" türden olduğuna inanıyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Trendhound ustadım bilgileriniz bize tecrube katmakta çocuklarımıza aktarabileceğimiz vizyon oluşturmakta saygılarımı sunarım.

Sportif A.Ş. 'lere hiç ilgi duymadım ve hükümetin onları korumasını da anlamış değilim çok kazanan sporcuların bile vergileri ortada.

Bugün sizin yazınızı okuduktan sonra twittr da celal eren çelik in bunlarla ilgili twittlerini okudum ve insanların gözlerine sokarak nelerin yapılabildiğini gördüm mafyavari bir ortam var. bist ve kanun devleti ile ilgili umudunuza katılmak istiyorum ama zorlanıyorum.

Saygılar.
    Çok mersi Batman. Hükümet Sportif A.Ş. leri koruyor çünkü borsaya kote 4 büyük kulübün toplam 50 milyon taraftarı var (sadece GS'nin 20 milyon taraftarı var). Bu da sportif camianın bir oy deposu olduğunun delilidir. Bu camiayı küstürmek, dışlamak, onların çok sevdiği kulüplerinin aleyhine icraatta bulunmak siyasi menfaate aykırıdır. İşte bu yüzden hükümet Sportifleri her ne kadar TTK'ya borca batıklık söz konusu olsa bile her yönden koruyup kollama cihetine gidiyor. Borsaya kote sportif a.ş.ler ciddi nakit akımlarına sahip oldukları için sürekli olarak kendi derneklerini fonlayıp duruyorlar. 3 büyüklerin her birinin 1.1 ila 1.5 milyar tl alacağı var kendi derneklerinden (bilançoda "ilişkili şirket" diye geçer). Hep zarar yazan, sürekli para yiyen amatör şubelere düzenli olarak nakit enjekte etmek zorunda olan dernekler bu borçları ödeyecek durumda değiller, zaten kendi gelirleri çok sınırlıdır. Sportiflere göz yumuluyor işte.

7.  Alıntı Originally Posted by ata_306 Yazıyı Oku
    Sayın hocam son zamanlarda o kadar çok güneş yel rüzgar enerjisi gibi. Bi dünya şirketi halka arz ediyorlar bunlardan ilk olan nateni bir inceleme yaparmısınız riza etsem kime sorsam onu anlatıyor oysa ben bu yok rekor karlar açıklıyor yok fk sı çok düşük diyorlar yanlış anlama elimde yok ilk halka arz olduğu zaman aldım sattım 6 liradan 40 küsür gördü hiç şirket değerlendirme yapamıyorum ama alsam da yatsam diyeceğim fiyatlar bana göre değil ama bazıları fk üzerinden bedava diyor hem sektörü hemde bu şirket hakkında bir yorum rica etsem kabalık etmiş olur muyum bilmiyorum normalde kimsenin söylemesi ile alış satış yapmam yinele yapmam maksat bilgilenmek istiyorum mümkün ise
    %36'sı halka arz edilmiş olan NATEN'in toplam 33 milyon lot olan hisse sayısının 12 milyon lotu şu anda borsada işlem görüyor (mevcut sermaye 25M tlden 33M tl ye çıkartılarak 8 milyon lot yeni hisse artı mevcut ortakların 4M lotu eşittir toplam 12M lot halka arz edilmiş). F/K rasyosu 3 ün altında, defter değerinin 1.16 katından işlem görüyor. Şu anki piyasa değeri 1.2 milyar tl. Son 6 aylık ve 12 aylık net kârlar süper gözüküyor, sırasıyla 376M ve 442M tl olmuş. Bilançolara ve şirketlerin açıkladıkları net kârlara pek güven olmaz. Bir çeyrek müthiş kâr açıklayan bir şirket bir sonraki çeyrekte zarar yazabiliyor. Öncelikle bu NATEN'de açıklanan net kârların bir sefere mahsus olup olmadığını araştırmak lazım. 2 sene kadar önce yuvarlak 6 tl den halka arz edilen NATEN 49 tl ye kadar çıkmış yani halka arz fiyatının 8 katına. Bir strateji olarak halka arzlar yatırımın nakde dönüştüğü süreçlerdir yani bir exit (yatırımdan çıkış) stratejisidir. Halka arz fiyatları genellikle ederin üstünde fiyatlanır ve bunun örneğini son aylarda çok gördük. Şu soruyu soralım: Madem bu şirket müthiş kârlı bir şirket; 2019'daki halka arzda neden mevcut yatırımcılar 4 milyon lot satış yaptılar hem de bu satanların hepsi insider iken yani şirketin içini dışını her şeyini bilen insanlar iken. Mevcut kârlılığın devam etmesi bana göre çok zor, ayrıca defter değerinin üstünden işlem görüyor. Sana temkinli yaklaşmayı tavsiye ederim.

8. Eğer NATEN gerçekten de söylendiği gibi süper ötesi bir şirketse ve bu seviyelerden yatırıma çok uygunsa; ben öncelikle şirketin yönetim kurulu üyelerinin kendi şirketlerinin hissesini almasını beklerim. Hatta şirketin kendisi hisse geri alımı yapmalı. Eğer bunları görmüyorsam şüphe ile yaklaşırım.

Sayfa 61/95 İlkİlk ... 1151596061626371 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •