20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Selam Balık. İSKUR hisseleri pay sahibi değil, bunu biliyorum. Ancak bunların banka tarafından geri alınması her zaman mümkündür. Zaten %28.8 lik bir halka açıklık oranı var İSKUR'un yani borsada işlem gören İSKUR sayısı 2,458x0.288=708 adettir. Piyasada işlem gören İSATR hisse sayısı ise 1,000x0.24=240 adettir. Piyasada işlem gören İSBTR sayısı ise 29,000x0.2578=7.476 adettir. Bunların banka tarafından geri alımı sorun teşkil etmez. Banka kurucu hisseler dahil hepsi için çağrı yapabilir tabii rayiç fiyatından veya biraz primli olarak, çağrıya katılmayanların hisseleri belirli bir orandan İSCTR'ye dönüştürülür mesela 1 İSKUR için 80,000 İSCTR, 1 ISATR için 50,000 İSCTR, 1 İSBTR için 7,000 İSCTR verilir filan gibi. Sonuçta da bunların tümüne ödenecek para yuvarlak olarak 350+70+250=670 milyon tl gibi olur ve bu rakam banka tarafından rahatlıkla karşılanacak bir rakamdır. Bankanın 1 aylık net kârına tekabül ediyor işte, ciddi bir rakam değil. Bunun 2 katı bile ödense yine bir sorun yaratmaz. Sonuç olarak tüm hisse yapısı tek bir hisseye dönüşmüş olacak yani İSCTR'ye. Şu anki düşük fiyatı dikkate alıp bankanın hisse geri alımı yapmasında büyük fayda var. Bu geri alımların bir kısmı İSKUR İSATR İSBTR'nin dönüştürülmesi için kullanılır.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
environmet, sana yakın geçmişte başımdan geçen bir olayı anlatayım: 2015-2016 yıllarında EEX borsasında işlem gören CO2 emisyon sertifikalarının taban yapmış olduğunu gördüm ve bu sertifikaların roketlemeye hazır olduğuna inandım. Asgari 50 milyon euroluk bir CO2 emisyon sertifikası (EUA Spot = free to hold allowances) yatırım fonu kurmaya karar verdim ancak etrafımda beni destekleyen hiç olmadı. Bu fona para koyacak yatırımcı bulmakta müthiş zorluk çektim, hiç kimse bana inanmadı. Maslak'taki bürosuna gittiğim BİST'e kote bir girişim sermayesi yatırım ortaklığının müdürü benimle dalgasını bile geçti. 50 milyon euroluk hedefim yerine sadece 10 milyon euro bulabildim ki bunun yarısı benim kendi sermayem idi. 2016 yılında 4-5 euro aralığından 10 milyon euorluk CO2 sertifikası satın aldım Lüksemburg menşeli yatırım fonum kanalıyla (vergiden muaftır). Ben aldıktan sonra 1-2 sene daha sertifikalar 4-6 euro aralığında seyretti ancak gelgelelim şu anda fiyat 56.5 euro. Euro bazında son 5 yılda 1 e 12 kazandım. Benim kendi sermayem olan 5 milyon euro şu anda 60 milyon euro oldu. Sözün özü, önümüzdeki yıllarda hangi sektörlerin ön plana çıkacağı sorusunun cevabını bulmak hiç de zor değil.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Günaydın sayın hocam, gelecek için okumaya, araştırmaya devam ediyorum. Günümüzde fonksiyonel gıdalar yurtdışında oldukça popüler ve yavaş yavaş ülkemize geliyor ve bu tip çalışma yapan firmalar var. Yenilenebilir enerji konusu ülkemizde biraz saçmalamaya başladı. Devlet katkısını almak için gelişi güzel tesisler kuruldu ileride büyük problemler çıkacaktır. Gübre konusunda ise ülkemizin çok hazır olduğunu düşünmüyorum çünkü ülke olarak sabırsız bir toplumuz ama yurtdışında gübre konusunda çok güzel işler yapan firmalar var. Hatta bir firmayı davet ettim ama bana TR'nin henüz hazır olmadığını söylediler. Geleceği okumak için çok okuyorum araştırıyorum çünkü yakında evladım olacak ona yol göstermem lazım.
Genç adamsın environment, önüne daha nice fırsatlar çıkacaktır aceleyle karar verme
gözlemeye devam hocam piyasaları, şirket faaliyet raporlarını okuyorum. Beğendiklerimi izlemeye aldım.
Yer İmleri