Sayfa 6131/7020 İlkİlk ... 51315631603160816121612961306131613261336141618162316631 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 49,041 - 49,048 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Italyan ressam Ludovico Buti’nin olum yildonumu ( 6 Agustos 1611 )

San Domenico porta in processione un'immagine della Madonna, XVI secolo

Beato Reginaldo prende gli abiti domenicani, XVI secolo

2. Ingiltere'nin ikinci buyuk tiyatro adami ( Shakespeare'dan sonra ) olarak kabul edilen, Ingiliz oyun yazari, sair, oyuncu ve elestirmen Ben Jonson'in olum yildonumu ( 6 Agustos 1637 )

Ic benim icin, yalniz, gozlerinle,
    Ve ben kendiminkilerle iceyim senin serefine;
    Ya da yalniz bir opucuk birakayim bardagin icinde,
    Ve aramayayim sarabi.
    Ruhtan yukselen susuzluk,
    Ilahi bir icki ister:
    Jupiter'in nektari bana yudum yudum verilse bile
    Degistirmezdim seninkisiyle.
    Sana yolladim, son olarak, gul renkli bir celengi,
    Sana saygi gostermekten cok,
    Ona bir umit vermek icin, orada
    Kuruyamazdi diye.
    Fakat sen yalniz soluk verdin ustune
    Ve onu yolladin bana geri:
    Buyur o zamandan beri ve kokar, yemin ederim,
    Kendisi gibi degil, fakat tipki senin gibi.

“ Iftiralara en iyi cevap, sessiz kalarak verilir. / The best way to answer slanders is to be silent. ”

3. Fransiz filozof Nicholas Malebranche’in dogumyildonumu ( 6 Agustos 1638 )

“ Tipki gozlerimizin gormek icin isiga ihtiyac duymasi gibi, zihinlerimizin de dusunmek icin kavramlara ihtiyaci vardir. ”

" Eger kendilerini yok yere yalana ve calima kole yapmazlar ve eger erkinligi sakinarak kullanirlarsa insanlar, ellerinden gelebilecek olan en buyuk yetkinligin yoluna girmis olurlar. " Hakikatin Arastirilmasi I

" S’ils se servent avec soin de leur liberté, sans se rendre mal à propos esclave du mensonge et de la vanité, ils sont dans le chemin de la plus grande perfection dont ils soient naturellement capables. "

4. Fransiz ilahiyatci, sair ve yazar ( François de Salignac de la Mothe-Fénelon ) François Fénelon'un dogum yildonumu ( 6 Agustos 1651 )

" Cocuklarin beyni ruzgarli bir yerde yakilmis muma benzer, isigi daima kararsizdir. "

" Ne kadar cok soylersen karsindaki o kadar az hatirlar. Az soyle de kazancin cok olsun. "

" Tum savaslar ic savastir, cunku tum insanlar kardestir. / Toutes les guerres sont civiles, car tous les hommes sont frères. "

" Her kisi, insan irkina, dogdugu ulkeye olan borcundan sonsuz daha fazla borcludur. / Each person owes the human race infinitely more than he owes the country of his birth. "

5. Caravaggio’dan sonra gelmis gecmis en yaratici ve gercekci ressamlardan ve Édouard Manet'nin ' Il Pittore dei Pittori / Ressamlarin Ressami 'diye tanimladigi, Ispanyol ressam ve Kral IV. Felipe'nin bas ressami ( Diego Rodríguez de Silva y Velázquez ) Diego Velázquez'in olum yildonumu ( 6 Agustos 1660 )

La venus del Espejo ( Venus at her Mirror - The Rokeby Venus 1644 - 1648 )

Le damigelle d'onore ( Las Meninas - Bridesmaids, 1656 )

https://www.youtube.com/watch?v=JEo3jAXeezs

6. Italyan ressam Francesco Caccianiga’nin dogum yildonumu ( 6 Agustos 1700 )

Borromeo, prima metà del XVIII secolo

Ercole ( Hercule ), 1779

7. Macar Barok portre ressami Ádám Mányoki’nin olum yildonumu ( 6 Agustos 1757 )

Self-portrait, 1711

Portrait of Judit Podmanitzky, 1724

8. Italyan ressam Sebastiano Santi’nin dogum yildonumu ( 6 Agustos 1789 )

Autoritratto, XIX secolo

Affresco di Sebastiano Santi La scoperta delle reliquie di San Daniele, XIX secolo

Sayfa 6131/7020 İlkİlk ... 51315631603160816121612961306131613261336141618162316631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •