Sayfa 62/250 İlkİlk ... 1252606162636472112162 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 489 - 496 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Btc ile btc cash arasindaki fark nedir biri duserken digeri ucuyor suanda.
    Bitcoin artan transfer yükünü karşılayamıyor. Bitcoin Cash blockchain zincirinde farklı bir algoritma ile daha sık ve daha geniş transaction alanı sunabiliyor, bu da milyolarca kişi para gönderip almak istediğinde daha düşük bekleme süresi demek. Ancak sistem bir bitcoin hardforku (aynı temel sistemden çatallaşma) olduğu için yine de blok hafızası arttırma ve zincir işleme hızını arttırırcı algoritmalar belirli bir verimi aşamıyor. O nedenle her iki para birimi de aslında ileriye dönük olarak milyonlarca kişinin aynı anda işlem yapmasını sağlayacak altyapıya sahip değil.

Örneğin Visa'nın kabaca saniyede 30 işlem yapma hızı varken bitcoin 2-3 saniyede 1 işlem ve bitcoin cash belki algoritma verimliliği ile saniyede 1-2 işleme kadar çıkabiliyor.

Blokchain teknolojisinin erken örnekleri gelişme gösterdiğinde gerçek anlamda piyasa penetrasyonu gerçekleşecek.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bitcoin artan transfer yükünü karşılayamıyor. Bitcoin Cash blockchain zincirinde farklı bir algoritma ile daha sık ve daha geniş transaction alanı sunabiliyor, bu da milyolarca kişi para gönderip almak istediğinde daha düşük bekleme süresi demek. Ancak sistem bir bitcoin hardforku (aynı temel sistemden çatallaşma) olduğu için yine de blok hafızası arttırma ve zincir işleme hızını arttırırcı algoritmalar belirli bir verimi aşamıyor. O nedenle her iki para birimi de aslında ileriye dönük olarak milyonlarca kişinin aynı anda işlem yapmasını sağlayacak altyapıya sahip değil.

Örneğin Visa'nın kabaca saniyede 30 işlem yapma hızı varken bitcoin 2-3 saniyede 1 işlem ve bitcoin cash belki algoritma verimliliği ile saniyede 1-2 işleme kadar çıkabiliyor.

Blokchain teknolojisinin erken örnekleri gelişme gösterdiğinde gerçek anlamda piyasa penetrasyonu gerçekleşecek.
    Anlamak için; iki kere okudum....

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

Teşekkürler hocam.

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Acaba kaç çeşit kripto para var? Bilen var mı?
    https://coinmarketcap.com/coins/
    Listede 1372 kripto para var islem yapılan.

5. Değerli arkadaşlar şimdi herkes USD'a ver yansın ediyor. USD da yükseliş bu ekonomide kaçınılmaz. Lakin bir yatırım aracı sürekli sürekli sürekli çıkmaz... Her zaman saçma sapan fikirler, saçma sapan tahminler vardır. Ben Eylül ayında 3,50 TL altında USD alırım dediğim zaman bana güldüler...

3,43 TL de FULL USD da idim.. O zaman TL ciler saldırmış, USD 3,35 TL oradan 3,25 TL oradan 3,00 tl hatta 2,60 TL tahmin veren Yatırım Şirketleri dahi vardı...

Yapmayın etmeyin dedim. 3,43 TL den USD 3,38 TL olunca AFAROZ edilmiştim...

USD nerdeyse 3,38 TL den 3,9750 TL ye 2 ay da rally yapmıştı... 2 ayda %17 net kazanç.. Ben ortalama 3,93 TL ile %90 TL %10 USD portföyümle kalmıştım..

O zamanda USD 4,15 oradan 4,35 oradan 4,65 TL olucak gibi tahminler vardı...

Her fikre saygılıyım ama en son kararı kendi mantığınız ile vermek koşulu ile...

Bu fikrimide "USD da Yükseliş Kaçınılmaz" başlığında yazdığımda

-Arkadaşlar 3,97 TL USD da alım için çok riskli yerler; satış için kısa vade de çok iyi yerler ; aman alım yapmayın pozisyon azaltın dediğimde Linç edilmiş başlıktan AFAROZ edilmiştim...

Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar misali bu başlığa geçip daha özgürce yazmak istemiştim..

Şimdi USD 3,97 TL den 3,81 TL ye kadar geldi.. Kısa vadede de birşey olacağı yok.. Çünkü MB sının bir sonraki PPK toplantısında yeniden 75 yada 50 baz faiz artırması baskısı devam ediyor..

Ayrıca FED 2018 yılı 3 artış bekliyorum dedi. 3 artış 2018 yılında maksimum 2 artış demektir. Aralık ayında bir 25 baz puanlık artış yapıldığına göre USD üzerindeki bu baskıda ötelenmiş oluyor...

2 artış varsa; FED son artışı her zaman Aralık ayında yaptığına göre geriye 1 artış kalıyor... Bunun da Temmuz en iyi ihtimal ile Haziran olduğunu düşünürsek USD da 6 aylık bir rahatlama sürecine girmiş olabiliriz...

Yalnız malum başlıkta USD nasıl düştü? USD bitti.. USD cılar ne oldu? usd öldü gibi soruları okuyorum...

Arkadaşlar USD bir dünya parasıdır. Ama, TL değil... Unutmamalı....

USD da zamanlama çok önemlidir.. Aksi halde zarar edersiniz...

Benim naçizane düşüncem şudur...

Ocak-Şubat-Mart ayında USD da yatay bandda hareket bekliyorum.. Ancak Mart ayında uygun yerlerde USD 'ı görürsem yeniden ciddi kademeler ile alıma geçeceğim...

Mart ayında bir tahminim var; ama bu tahminim Şubatta gerçekleşir ise bu sefer en az %25 lik kademeler ile alıma geçerim..

Yalnız PPK nun baskısını ciddiye almak gerekir...

O sebeple saçma sapan yazıları görünce üzülüyorum. Birbirimize ihtiyacımız var. Yabancı zaten çok zengin. En azından onun karşısında az da olsa yerli yatırımcı olsun tek düşüncemdir....

Özelden sürekli yazıştığım Sn.Samadhi ve Sn.Bir Esnaf ne demek istediğimi tüm samimiyetimle anladığına eminim...

Tüm samimiyetimle herkese

Bol kazançlar...

Alım Satım Tavsiyesi Değildir. Kendi Paranız Kendiniz Karar Veriniz. İster USD alın, ister TL... Neye inanıyorsanız...

6. Sn Selka değerlendirme için teşekkürler, bir süre önce bir özel mesaj göndermiştim ama gözden mi kaçtı yoksa cevap vermek mi istemediniz. Ikincisi ise saygı duyuyorum tabiki. Teşekkürler.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Sn Selka değerlendirme için teşekkürler, bir süre önce bir özel mesaj göndermiştim ama gözden mi kaçtı yoksa cevap vermek mi istemediniz. Ikincisi ise saygı duyuyorum tabiki. Teşekkürler.

Sn.Miriel muhakkak gözden kaçırmışımdır.. Ya da cevap yazdım yolladım sandım, cevap gitmemiş de olabilir... Tekrar yazarsanız hemen cevaplarım...

Yoksa tüm mesajları kontrol etmem gerekli...

8.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Miriel muhakkak gözden kaçırmışımdır.. Ya da cevap yazdım yolladım sandım, cevap gitmemiş de olabilir... Tekrar yazarsanız hemen cevaplarım...

Yoksa tüm mesajları kontrol etmem gerekli...
    Tekrardan gönderdim, çok teşekkürler.

Sayfa 62/250 İlkİlk ... 1252606162636472112162 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •