Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 623/1002 İlkİlk ... 123523573613621622623624625633673723 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 4,977 - 4,984 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Alacağım evin depreme ne kadar dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim .

Bu şekilde belge isteyen olursa ne cevap alıyor .

Geçen hafta İbb raporunda bayağı bina yıkılacak gözüküyorsa o yüzden alacağımız ev mezarımız olmasın diye tedirginim

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Bırakın depreme dayanıklılığı, yapı denetim raporlarını, iskan belgesini bile sorana küfreden , aidatını bile saklayan bir takım çeteleşmiş insanlar varken, pazarlığa girmek mümkün değil. Sırf başım belaya girmesin diye özellikle sahibinden olan ilanları takip ediyorum. Ama bugün bu işinde artık çeteleştiğini gördüm.

Uyanık komisyoncular halkın gözünde bittiklerini bildiklerinden ilanları - sahibinden - diye veriyor. Son aşamaya kadar aracı olduğunu söylemiyorlar. Fiyatın içine komisyonu da yedirerek ayrıca komisyon istemeyerek inandırıcı olduklarını sanıyorlar.

Telefonla aradığım kişiye - ilandaki daire için arıyorum, kaçıncı kat olduğunu ve aidatı yazmamışsınız, biraz bilgi verirmisiniz dediğimde ,
    - kardeş ilan nosunu söylersen anlatayım diyor. yahu senin ilanda kaç dairen var dedim. Kem küm etmeye başladı. Sonra dürüst ol, benim için aracı olman fark etmez deyince itiraf etti. Ben de kapattım telefonu. baştan yalanla başlayan işten hayır mı gelir ?

2.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Dolar yüzde 25 devalsyona ugradı. Kaybettiğiniz bişey yok.
    Nasıl yok, sn. martind ? Doları 6 dan alıp 7,10 dan sattığım halde zarardayım. Benim bir üst katımdaki dairenin ilanını dün gördüm, ben 450 ye satmıştım. 585 yazmışlar.

3. Ama bugün bazı temaslarım oldu. Konut almaktan vazgeçtim. Çok itibarlı bir dostumdan dövizle alakalı şeyler dinledim . Kasım sonuna kadar sabretmemi , çok mutlu ve kazançlı olacağımı söyledi. Genelde kimseyle para konuşmazdım, kendisine konut aradığımı söyleyince , krediyle mi peşin parayla mı diye sorunca anlattım durumu. Bakalım , zaten hiç bir şeyi yüksekken , rağbetteyken almamak gerek. Nakitte bekleyerek fırsat arayacağım. Yatırım tavsiyesi olarak alınmamalı, sohbet olarak görülmelidir.

4.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Nasıl yok, sn. martind ? Doları 6 dan alıp 7,10 dan sattığım halde zarardayım. Benim bir üst katımdaki dairenin ilanını dün gördüm, ben 450 ye satmıştım. 585 yazmışlar.
    1-2 ay sonra normal fiyatlara inebilir.

5.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    1-2 ay sonra normal fiyatlara inebilir.
    Bence de inebilir,bu ballı kredi işi bittiği gün fiyatlar %5 ila%20 arası iner...

6. Bu ev 325 bin liraymis, 325 bin daha harcarsan 325 bin liraya satabilir misin?

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...32631903/detay

7. Para bolluğu nda düşük faizli ortamda varlık fiyat ları artar düşmez 3-5 yıldır düşen gayrimenkul deki balon devam eder merkez bankası. Önceki seneye göre piyasa ya sürdüğü para arzını 2 katına çıkarmış.onceki yıllara göre enflasyonu ziplatacak nitekim öyle olmadı mı döviz %25 piyasa da %50 enflasyon fiyat artışı var haliyle varlık fiyat larıda bundan nasibini alacak nitekim yükseldi..maaşlara %50 zam gelmedi.su aşamada yükselen ev fiyatları önümüzdeki 3-5 yıl yataya bağlar bizde 5 yıl içinde geride

8. n gelerek zam alırız.memlekette neyin fiyatı düştü ki ev fiyatları gerileyecek.% 50 fiyat artışı olduğu son 1 yıl da evin maliyet i arsa vb.artmadimi hadi stok bittikten sonra yenisini eski fiyat ttanmi verecek müteahhit? Düşmez hele yeni evler uçuk fiyat tta eski evler olabilir belki..

Sayfa 623/1002 İlkİlk ... 123523573613621622623624625633673723 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •