Sayfa 624/809 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634674724 ... SonSon
Arama sonucu : 6472 madde; 4,985 - 4,992 arası.

Konu: KORDS - Kordsa Global

1.  Alıntı Originally Posted by JoNaThAn Yazıyı Oku
    Nedenini açıkladım. Çok mal kaptırdı, götüremiyor. Olmaz. Zor. Şimdi endeksin düzeltmesi için fırsat bekliyor gibi hissediyorum. O düzeltmede yeniden 11'leri denemek isteyecek gibi. Oralarda takılacak belki biraz, gel-git yapacak, testere yapacak, toplamak isteyecek. Zaten bunun için fazlasıyla bahanesi de var. Geçtiğimiz yıl 400 milyona yakın gelen kar (bu kar sayesinde 15 ve üstünü denedi, bunu unutmayın, yoksa bugünkü karla pahalı bile sayılır ama piyasa, potansiyelini bildiği için buraları dip rakam olarak görerek burada tutuyor kağıdı) bu yıl 100 milyon civarı gelmiş olacak. Önümüzdeki yılın ilk çeyreklerinde yaşanacak düzelmelerin bilançolarda görülebilmesi için aşağı yukarı 1 yılı var tahta yapıcının. Süreyi o kadar uzatır mı bilmiyorum ama sonuçta verisel olarak imkanı var. Bilin bakalım ne olacak? Daha çok mal kaptıracak. Şimdiden ben ve inanırlarım hazırlanmış durumdayız.

Vademiz çok uzun. Sektörün önü 2100'e kadar açık. Benim vade 2025 yılından sonra başlıyor. O tarihte daha yeni başlamış kabul edeceğiz. Daha şu an bir şey yok. Fabrikalar alındı ama borçları ödenmedi. Bizim sıfır noktamız min. 2025 yılı. 2050-2060'a kadar da izleriz. Hem vakit geçer. Boş boş mu oturacağız o yıllara kadar?
    2025 -2050 -2060 ..........?
    izliyorum hisseyi fakat elim gidip daha alamadım: şayet şu güzel şirket SA olmayıp başka birinin olsaydı çoktan farklı bir yerlerde idi.. birde verdiginiz bu yukarıdaki yıllar yerli yatırımcı için çok uzak yabancı bile en fazla 10 yıl düşünürken..
    bende ise yaş 64 bu kadar zaman yaşayabilecegimi bilemiyorum fakat çok zor oldugunu biliyorum ..
    onun içinde hisse alırken enaz 6 ay enfazla 2 yıl olarak bakıyorum..
    şayet bahsedilen yılları bekleyecek olursa biraz daha yogurdu üfleyeyim..
    ZIR-DELİ Y.T.D

2. Bir insan mal olmasa mal kaptırmaz. Maldan spek olmaz. Olmadığı da tahtasından belli zaten...

Bezci, iplikçi, tekstilci (ama teknik), betoncu ha bi de kompozitçi kordSA kendine başka spek bulsun. Bu çorbacıyla şirketin adını daha batırmasın.

Sakin olun bence beyler en az 3 çeyrek görmek gerek diye düşünüyorum burda da yazmıştım.. 1 i geçti 2 si kaldı..
    Aksa ya kıyasla çok ucuz kaldık buna üzülmemek gerek aksine potansiyel olarak bakmak gerek..

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by akresta Yazıyı Oku
    Bir insan mal olmasa mal kaptırmaz. Maldan spek olmaz. Olmadığı da tahtasından belli zaten...

Bezci, iplikçi, tekstilci (ama teknik), betoncu ha bi de kompozitçi kordSA kendine başka spek bulsun. Bu çorbacıyla şirketin adını daha batırmasın.
    Şu forum da bir de beğen butonu olsa tan olacak.

Şirket o kadar düzgün ve gelecek vaad ediyorki kimse elindeki mali vermek istemiyor. Hatta düşüşleri alım fırsatı görüyor. Tek problem kısa vadeli borçlar görünüyor.

5.  Alıntı Originally Posted by capadocia Yazıyı Oku
    Şu forum da bir de beğen butonu olsa tan olacak.

Şirket o kadar düzgün ve gelecek vaad ediyorki kimse elindeki mali vermek istemiyor. Hatta düşüşleri alım fırsatı görüyor. Tek problem kısa vadeli borçlar görünüyor.
    Hocam borç sorun değil. Kendini ödeyen stratejik fabrika alımı yapmış. Eyvallah ama... Kurnazlık yapıp bunu kullanması sorun. Dürüst olsun. Gerekirse hepimiz elimizi taşın altına kor öderiz. Ama bu nedir 12 ler 13 ler.... Millet diğer hisselerden 5 kere okeye dönmüş gelip bir de bunda tura dönecek. Bu spek de awel awel seyrediyor. Bu speke izin veren de şirket, ak yatırım, SA... her neyse....

6. Haklisiniz
    Zaten bende bir problem görmüyorum şirkette. Hani gözünün üstün de kaşın var derlerse o da bu.
    Sirketin değeri aldığı şirketler kadar . E kendi değeri hicmi yok. Yemiyor insanlar .

7.  Alıntı Originally Posted by sertol Yazıyı Oku
    Sakin olun bence beyler en az 3 çeyrek görmek gerek diye düşünüyorum burda da yazmıştım.. 1 i geçti 2 si kaldı..
    Aksa ya kıyasla çok ucuz kaldık buna üzülmemek gerek aksine potansiyel olarak bakmak gerek..

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Aksa bildiğim kadarıyla direkt esas faaliyet karı. Bunda iştirak. Bu durum şöyle bir şeyi ortaya çıkarıyor; bütün karı kendisine ait olan şirket f/k 15 dolaylarından işlem görürken, karların önemli bir kısmı iştiraklerine ait olan şirketler f/k 7-8 aralığından işlem görüyor. Kordsa'nın durumu bu. Bunun ötesine geçmek zor. 400 milyona yakın kar açıkladığımızda 15 lira civarlarından işlem görmüştük, yani 3 milyar tl. Aynısını Aksa benzeri şirketler yapsaydı, 5-6 milyar tl dolaylarından işlem görebilirdi. Biz her daim ucuz olacağız, diğerleriyle kıyas yapmamız yanlış. Ama avantajımız şu; şu anda da ucuz olduğumuz için oransal olarak bir şey fark etmeyecek. Bugün f/k'sı 15 olan pahalı şirket, karını 3'e katladığında 3 kat gideceği gibi, biz de f/k'sı 8 olan bir şirket olarak (bugünü kastetmiyorum, kar düşükse f/k hesabı yapılmaz) karımızı 3'e katladığımızda 3 kat gideceğiz.
    ...

8.  Alıntı Originally Posted by akresta Yazıyı Oku
    Bir insan mal olmasa mal kaptırmaz. Maldan spek olmaz. Olmadığı da tahtasından belli zaten...

Valla kafasını sağa çeviriyor mal kaptırıyor, sola çeviriyor mal kaptırıyor. Geri de alamıyor. Artık ne yapacak bilmiyorum. Kar artmadıkça da buralarda oyalanmaya çalışacak gibi görünüyor elinden geldiğince Zaten 15'leri yeniden hak etmesi için (eğer özel bir durum yoksa), 400 milyona yaklaşmalı yıllık karımız. Bunun da anlamı, çeyrek başına 100 milyon civarı açıklamalıyız. Eğer bunun işaretini önümüzdeki çeyreklerden birinde görürsek, mesela 2021 ilk çeyrek 120 milyon kar açıkladık, piyasa düzeldi diyelim...O zaman spek bizi alır 15-17'ye doğru götürmek isteyebilir. Yani çok uzak ve zor bir şey değil bu rakamlar, tek çeyreğe bakar.

Ama orta vadeli (benim orta vadem 3-4 yıldan başlar) astronomik rakamlar için (bir önceki zirvemizin 2-3 katı için mesela) hem yıllar geçmeli, hem borçlar ödenmeli, hem şirket kendini kanıtlamalı. Daha var.
    ...

Sayfa 624/809 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634674724 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •