Sayfa 624/1002 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634674724 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 4,985 - 4,992 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Benzine 68 Kuruş Zam [emoji599]

Brent Petroldeki artış sebebiyle bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere Benzinde 68 kuruş pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde zam gerçekleşmiştir [emoji618] https://t.co/Jb3YiB7Xmy

Karşılanmasına ne güzel alışmıştık..
    Pandemi bitti

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by baba_baskan Yazıyı Oku
    YKb fonları_işbankası fonlar 2 gündür eksi yazdı bende getirmesini beklerken götürdü

sabah bir açtım dün - alal birgün önceki notlarım bakıyom
    kazayla bozdummu diye hesap harektlerine bakıyom kendimden şüphe ettim ya

bu sabahda aynısı oldu
    BBHT'de yıl sonu likidite sorunu var dediler.

Fonların getirisi yüksek olsun diye likit fonlara az bir şey tahvil ve bono koyuyorlar. Toplu likidite sorunu olunca tahvil ve bonoda satış oluyor değerleri düşüyor bu sefer likit fon eksiye gidiyor.

2001 krizinde benim likit fon günlük faizler %7000 olduğu halde nerede ise 2-3 gün eksi oldu. Sonradan düzenlemeler yapıldı, para piyasası fonu her zaman artıyor eksiye düşmüyor, onların ismini değiştirdiler.

TLREF %15,42 olmuş, normalde %14 civarı olması gerekiyordu, demek ortada yeterli TL yok.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. İşte bende diyorum ki
    Dikte ediyor dediğiniz şey
    Faiz artı kur koruma farkı diyelim.
    Siz diyorsanız ki
    Faiz dinin emri ve onu dikte ediyor.
    Buna bir şey diyemem.
    Faizden kacanları dahi faize teşvik etmek.
    Bilemedim
    Nasıl dinsel oldu [emoji56]
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    geniş cevabınla konulara önem verdiğin belli oluyor yalnız sosyolojik tanımlamalara takılman kimseye fayda sağlamaz. siyasal islam tabiri atık kabul gören bir ifade.. benim yazımda ise "bilimsel değil dinsel inanışlarını dikte ediyor derken burada da bir yanlıuş yok.. açık açık "ben müslümanım benden başka bir şey beklemeyin" dedi faize ilişkin düşünceleri için.. adam kendini müslüman olarak görüyor ve yaptığı jerşeyi buna göre yaparım diyıor.. islami kesimden herhangi bir ses çıkmıyor..dikkatli okuyun tekrar lütfen yazım da herhangi bir yanlışlık yok, din konusunu biz değil o kesim insanların önüne getiriyor.. bu ise takdir edersin ki zulüm mertebesnde bir dikte ile beraber topluma yansıyor.. herhalde sizde bundan pek memnun değilsiniz.. eğer öyleyse esas konu ne ise ona odaklanmak gerekir..
    SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    İşte bende diyorum ki
    Dikte ediyor dediğiniz şey
    Faiz artı kur koruma farkı diyelim.
    Siz diyorsanız ki
    Faiz dinin emri ve onu dikte ediyor.
    Buna bir şey diyemem.
    Faizden kacanları dahi faize teşvik etmek.
    Bilemedim
    Nasıl dinsel oldu [emoji56]

"faizi düşürmek" konusunu dinsel inanışları gereği yapıyor ki bunu açık açık söyledi.. diğer konu yaptıklarındaki çelişkiler olabilir (faizi düşürmek isterken dolar üzerinden faiz veriyor olması vb) ki mevzuyu değiştirmiyor.. ülkeyi sıkıntılı duruma sokan bir şey var ve bunun temelinde bilimsel değil dinsel bir inanış var.. herhalde bu çok açık..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5. Size tek bir şey sorarım
    Başka da konuyu devam da fayda da görmem

Samımı olarak fikrinizi öğrenmek istiyorum.

Yapılanın temelinde "İslamin bir emrini acaba uygulayabilirmiyim samimiyeti var" diyormusunuz.
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    "faizi düşürmek" konusunu dinsel inanışları gereği yapıyor ki bunu açık açık söyledi.. diğer konu yaptıklarındaki çelişkiler olabilir (faizi düşürmek isterken dolar üzerinden faiz veriyor olması vb) ki mevzuyu değiştirmiyor.. ülkeyi sıkıntılı duruma sokan bir şey var ve bunun temelinde bilimsel değil dinsel bir inanış var.. herhalde bu çok açık..

Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Size tek bir şey sorarım

Yapılanın temelinde "İslamin bir emrini acaba uygulayabilirmiyim samimiyeti var" diyormusunuz.

samimi biçimde yapmak istiyor gözüküyor.. söyledikleri ortada.. dini inanışları gereği faizin düşmesi gerektiğini söylüyor..

bu konuyu çok uzatmak istmemem..ama eğer samimi değilse bile bunu kendsini destekleyen kesime çok inandırıcı biçimde söylüyor ve oy almaya devam ediyor.. diğer kesimler ise uygulanan politikayı zaten samimi (ve gerçekçi, olması gereken) bulmuyor ama yeterli değil.. neticede rasyonel olmayan politikalarla ülke üzerinde deney yapılıyor, milyonlar zulüm görüyor fakirlik ve geçim derdi çekmeye başlayarak..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Size tek bir şey sorarım

Hiç alakası yok

Faizi düşürerek daha çok insanın faiz günahına itiyorsunuz

Faiz yüksek olsa daha az insan harama karışır

% 1 faizde haram
    %1000 faizde aynı derecede haram

İslamla alakası yok

Dini kullanmak var

Din tüccarlığı

Yani hayatını dini satarak idame ettirme

Simit satan simitçi olur

Dini satan dinci olur

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    bu vadenin gecis gapida kapanmadi. 1600 kusurlerdeydi.
    27 EKİM vadenin son günüydü.28 ekimde yeni vade başlamıştı(yarım günden dolayı)

27 ekimde max. 1636 gördük.sonra 3 gün yükseldik. 3 kasımda sert düşerek 1644 görüp aynı gün 1728 gördük.8 puana kadar yaklaştık.ben o zaman dolmuş gözüyle bakmıştım.50 puan 8 puana inmişti.

bıst100 de 4 kere geçemediğiz direnç destek olmuş onu tam doldurunca ve kuv. tepki gelince , vob 8 puan fark ile dolmuştu.

Sayfa 624/1002 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634674724 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •