Sayfa 625/1001 İlkİlk ... 125525575615623624625626627635675725 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 4,993 - 5,000 arası.

Konu: Viop XXXIX

1. Dün Tarkan'ın şakısı TV'de konuşuldu. Ben bir kere dinledim beğenmedim ayrıca içi boş geldi. Kuzu Kuzu gibi vurucu bir şarkı beklerdim, Unutmamalı, Kış Güneşi, Dudu, Ölürüm Sana ile kıyas kabul etmez.

Zamanınsa bir müzik aleti alsaydım kendi şarkımı kendim yazardım, hırsız evden Casio Org'umu çalmıştı onu hatırlamıştım, hevesimi bitirmişti, şarj aletini hala saklarım.

Mesela bu türküyü 10 kere dinlerim ama Tarkan'ın bu şarkısını iki kere dinleyemem.

https://www.youtube.com/watch?v=VUcxnnCzuqI
    Seda Bingöl - Kerim Yağcı - Başındaki Yazmayı Sarıya mı Boyadın
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Tarkan'ın bu şarkısının eskilerle kıyaslamasını şahsen yapmam. Benim için önemli olan böyle bir zaman da, suya sabuna dokunması ülkedeki ağır şartlara ses çıkarması. İstese o da orhan gencebay falan gibi iktidarın yanında saf durabilirdi. Yılların Ajdası bile nemalandı bu yönetimden.
    Ben Ruhi Su ve Selda'yı çok severim. Pop pek sevmem. Ama duruşa da hakkını veririm.

3. Geçen dışarıda bir şarkı çalıyordu şimdi hatırlamıyorum, meraklandım baktım çöp kamyonu müzik ile çöp topluyor.

Bir radyo sahibi seçime girmiş Ağrı Dağı Eteğinde şarksını değiştimiş gayet güzel de düzenlemiş, internette hiç kimse o kadar güzel yapmamış bulamamıştım.

Wag The Dog filminde bu işler nasıl yapılıyor anlatılmış. RTE seçim şarkılarını kendi önce dinlermiş, kafasına yatmayanı kabul etmezmiş.

Meşhur çoban ve karakoyun hikayesi var, kavalın hünerini anlatır.

%80 seçmenin zaten seçim kararı değişmiyor %20 yüzer gezer var. Dile pelezenk olan bir şarkı çok etkili olabilirdi, elde etkili olabilecek bir mermi havaya sıkılmış gibi.

4.  Alıntı Originally Posted by manif Yazıyı Oku
    Tarkan'ın bu şarkısının eskilerle kıyaslamasını şahsen yapmam. Benim için önemli olan böyle bir zaman da, suya sabuna dokunması ülkedeki ağır şartlara ses çıkarması. İstese o da orhan gencebay falan gibi iktidarın yanında saf durabilirdi. Yılların Ajdası bile nemalandı bu yönetimden.
    Ben Ruhi Su ve Selda'yı çok severim. Pop pek sevmem. Ama duruşa da hakkını veririm.
    Aynen. Sanatçı kimi zaman sözleri kimi zaman notası kimi zaman mimigi kimi zaman skeç ile eleştiri güldürme yapabilmeli. Hele çoklu ama tek yönlü medyada buna cesaret taktir edicidir

5. Sistem eleştirisini Ekrem Çoşkun Döner yaptı, reklamda vatanını milletini düşünen ucuza satar diyor galiba. Reklamda rakam yazan yeri her seferinde değiştirmemek için kaldırmışlar.

Geçen aylarda 9,90 olan 4 küçük köfte içeren sandviç, önce 12,90 sonra 15 Tl olmuş muhtemelen yine de kurtarmıyordur.

Orhan gencebay batsın bu dünyayı şu dönemde yapsaydı.
    40 yıl siyasi suçlardan hüküm giyerdi..
    Tarkan bu şarkıyı siyaset için yapmamış olsa bile
    O kadar illallah edilmiş ki sözlere herkes anlam yüklüyor..
    Bastırılmış toplum sosyoloji si

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

7. Tarkan pandemi ile ilgili demiş.

Banka ve gazete alan Korrmaz Yiğit TV'de konuşuyordu, beni Alaatten Çakıcı telefon ile aradı kanım dondu demişti, içimden hay senin adına demiştim.

Zamanıda Kibar Feyzo filmi yapılmış, arkadaşım ben dedi Almanya'dan getirdim Türkiye'de yasak demişti, seyrettik. Cem Karaca'nın Rap Rap şarkısı vardı vs.

Lady In Red şarkısı ile ünlü Chris Deburgh şarksı vardı severim, bunun Revolution şarkısını İngiltere'de dinleme dediler başına iş gelir, şimdi youtube'dan baktım yaşın tutmuyor yazmışlar ama başka versiyonları var.

Sözleri anlamlı olabilir ama tutan müzik tekniği varmış, hatta millet reklam için müzik yapıyor tutunca şarkıya çeviriyorlar.

Tarkan'dan tutan bir şey beklerdim, en azından ekonomik krizi düşündüm dese o da etkili olurdu.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Almanyadan norveçten ucuza elektrik kullanıyonuz. İngiltereden ucuz benzininiz var. Ekmeği fransızdan ucuza yiyonuz. Halen bık bık halen bık bık namkörler
    Gaz lambasından, mum ışığından elektriğe terfi edince, incir yaprağı yerine pamuklu dona kavuşunca, mağarada yaşarken apartman dairesine geçince, buzdolabı ve fırına kavuşunca şımardı nankörler.

Sayfa 625/1001 İlkİlk ... 125525575615623624625626627635675725 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •