Sayfa 626/1000 İlkİlk ... 126526576616624625626627628636676726 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,001 - 5,008 arası.

Konu: Vıop XLI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Vobda endeks kontratı dışında hiç bir işlemim yok.vob, nakit ihtiyacını karşılar ama zengin etmez..

2 milyonu 10 milyon yapamazsın..

asıl zenginlik hissede..GLOBAL-BIST100 UYGUN OLDUKTAN SONRA ALACAĞIN 6-8 HİSSE seni zengin yapar..

Vobda 80 kontrat dönmek zor ama hisselere istediğin kadar para yatır.

Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    BANKACILIK SİSTEMİNDEKİ KUR KORUMALI TL MEVDUAT VE KATILMA HESAPLARI 931.0 MİLYAR TL (ÖNCEKİ HAFTA: 904.1 MİLYAR, 18 MART 2022: 469.2 MİLYAR TL)-BDDK

Doların ciddi artışına rağmen burdaki artış önceki haftadan az, zaten dolar bazında düşmüş total rakam... Bu sistemden çıkış başlamış gibi duruyor; burdan çıkıp dolara dönüyor artık muhtemelen vadesi dolanların bir kısmı...
    bide bunlara ödenen faizi düşün en korkuncu toplanan dolarlarında satıldığını düşün
    bir halt olacağı yok.

3. şu an aktif tahvil faizi %28...

TUIK'in açıkladığı enflasyon gerçek enflasyonun kabaca yarısı... mayıs enflasyonunda da bir kere daha gördük işte..
    Bugun enflasyona endeksli tahvil çıksa geçmiş enflasyona değil gelecek enflasyona endeksli çıkacak; kabaca %60 olsa gelecek 1 yılın enflasyonu TUIK'in açıklayacağı %30 en fazla... eksiği olur fazlası olmaz...

şu halde TUIK enflasyonuna endeksli tahvilden kim ne bekliyor veya nasıl doları filan düşüreceği hayal ediliyor ben pek anlamıyorum; zaten meraklısına var %28 faizli tahvil... ha, açıklamanın yapılığı gece yine MB satarsa 5-10 milyar elbet düşer de, bu sefer etkisi 1 hafta bile sürmez...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

4. Hisse işi şans işi, endekis yükselse bile senin hisse düşebiliyor. örnek olarak Memedabi nin halkbankı nı verebiliriz.
    Büyük oyuncular yani endekise yön veren oyuncular, yatırım planlarını ileri vadeler için hazırlayıp ona göre yavaş yavaş ya maldan çıkarlar yada mal alımına başlarlar, bu şekilde de trend oluşur. biz küçük ky gibi ordan lönk burdan şort demezler. En güzel borsada kazanç yılda 2 yada 3 kez pozisyon alarak olur, o da trendin başında yapılandır.
    Burda bizim dikkat edeceğimiz nokta trend başı ve bitişinde ki sinyaldir. Yani pala maldan çıkıror yada mal alıyor mu? sorusuna cevap tır. Bu sorunun cevabını da biz küçük ky ler sindoma abinin teknik analezinden bulabiliriz.
    Hani derler ya trend is my frend işte olay bu minvalde gelişiyor, kâr da oturup zarardan çabuk çıkan ve trendi takip eden kazanır. Bunu da hisse ile değil endekis le yapar.
    Çünkü endekis yükselebilür ama senin hisse yükselmeyebilür ya çok sayıda sepet yapıcan yada endekis poz. alıcan... o da bir nev-i endekis 30 hisselerinin sepeti
    Hamdım Piştim Yandım

5. la alıyorsan al satıyorsan sat namussuz pala

6. alacak sıkıysa almasın onun ... um
    Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

1 dakikada 1000 oynak lık fazla

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    alacak sıkıysa almasın onun ... um
    Off off....

Sayfa 626/1000 İlkİlk ... 126526576616624625626627628636676726 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •