Sayfa 630/853 İlkİlk ... 130530580620628629630631632640680730 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 5,033 - 5,040 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yeni haftaya başladık.
    Geçen hafta tayyip'İn konuşması ile USD yükselmeye başlamıştı. Halada yükseliyor 8.60 ları geçti. tayyip bunu bilerekmi yapıyor yoksa ders alma yeteneğimi yok bilmiyorum. Ne zaman doviz düşse bir şey yapıp yükseltiyor.

Dovizin yükselmesi BISTi etkilemedi. BISTin manipulatörleri viop da geçen Haziran vadede uzun pozisyon almış olmalılar.

Bilançolardan açıklananlara baktım. Listemde BIST de en etkin 25 kadar şirket var, o şirketlerden açıklananların durumu çok iyi. Ciro ve kârları hem geçen yıla göre hemde önceki çeyreğe göre enflasyonun epey üzerinde yükselmiş. garan, akbnk ve ykbnk bilançolarıda aynı.

BIST için herşey iyi, tayyip hariç.

Şu an biraz longlara takviye yapacağım.

İyi bir hafta olsun, bol şans.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Yeni haftaya başladık.
    Geçen hafta tayyip'İn konuşması ile USD yükselmeye başlamıştı. Halada yükseliyor 8.60 ları geçti. tayyip bunu bilerekmi yapıyor yoksa ders alma yeteneğimi yok bilmiyorum. Ne zaman doviz düşse bir şey yapıp yükseltiyor.

Dovizin yükselmesi BISTi etkilemedi. BISTin manipulatörleri viop da geçen Haziran vadede uzun pozisyon almış olmalılar.

Bilançolardan açıklananlara baktım. Listemde BIST de en etkin 25 kadar şirket var, o şirketlerden açıklananların durumu çok iyi. Ciro ve kârları hem geçen yıla göre hemde önceki çeyreğe göre enflasyonun epey üzerinde yükselmiş. garan, akbnk ve ykbnk bilançolarıda aynı.

BIST için herşey iyi, tayyip hariç.

Şu an biraz longlara takviye yapacağım.

İyi bir hafta olsun, bol şans.
    Ali Cemal abi çoğunluğun hiçpara kazandığını gördün mü?Bu longlardan bence iyi zarar edecen...Demedi deme...[emoji106][emoji2]

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Ali Cemal abi çoğunluğun hiçpara kazandığını gördün mü?Bu longlardan bence iyi zarar edecen...Demedi deme...[emoji106][emoji2]

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yaw ben sadece anormal mantıksız anlarda zarar ediyorum. Pandemi ilk satış dalgası, MB başganının dehlenmesi gibi. Onun haricinde yeterince iyi yerlerde alıp satıyorum.

Bu Son hareketimde Alışa geçtiğim zaman aynı gün yazmıştım.
    Alış ortalama maliyetim 1505'de. Zarar etmem ama yeterince kazanç sağlamayabilirim. Sorun değil, artık kafaya takmıyorum.

Ağustos ayı yatay geçer herhalde demiştim. Göründüğü kadarı ile 1380 - 1440 aralığında geçme ihtimali var. Tamamen yüzeysel baktım hesap yapmadım. Tutmama ihtimali yüksek.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün yabancılar deli gibi satmış görünüyordu. Sebebi yine tayyip olsa gerek. Deli gibi sattılar dedim çünki %2 - %3 sattıkları bankalar anormal yüksek kazançlar elde eden F/K ları 3 olan köklü dev işletmeler. Ancak deli yada geri zekalı böyle satar. akp yönetimi varken BIST satanlara Deli lafı ağır olabilir. Dedik bi kere.

Piyasalara Ağustos geçene kadar bakacak durumda olmadığımı söylemiştim. Şöyle bir göz gezdirdiğimde, dünki satışın sebebi tayyip gibi görünüyor.

Dün akşama doğru TV de konuşma yapacağı bilgisi ile yabancılar satışa geçmiş. Korkuları tayyibin "faiz inecek" diye bir kaç cümle kurma ihtimali. Üç beş gün önce benzer cümleler kurmuş ve USD seviyesi 8.30 dan 8.65 e kadar yükselmişti.

Anlaşılan tayyip dün faiz konusuna girmemiş. Bugün yeşil açtık. 14:00 de ise MB faiz kararı var. Normalde faizi düşürmemesi gerekiyor çünki enflasyon düşmedi.

MB sürpriz yaparda eğer faizi düşürürse yabancılar ilk etapta yine satışa geçer. Sürpriz dedim çünki MB başganı faiz, enflasyonun altında olmayacak diye bir kaç kez söyledi. Yinede tayyibin emri ile düşürebilir belli olmaz.

BIST30 long devam.
    Longları Belki %20-30 kadar azaltabilirim MB faiz düşürme ihtimaline karşı. Henüz karar vermedim. Azaltmaları ve artırmaları çoğunlukla burada yazmıyorum.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    MB dün faiz düşürmedi. Daha önemlisi "enflasyon %5 hedefimize gelene kadar, faiz seviyesi, enflasyon seviyesi üzerinde olacak" dedi.

BIST de düzenli satış yapan yabancıları çok rahatlatacak bir açıklama.

Yabancılar satmayı bırakıp ufaktan alıma geçebilirler. Düzgün alsalar ykbnk gibi özel bankaların F/K sı 3 değil 12 olurdu. Yani 4 katı. Bu seviyelerde olmamızın sebebi bankanın kötülüğü değil ülkeyi yönetenlerin kötülüğü. Aslında bankaların bu kadar ahlaksızca kazançda olmasıda ülkeyi yönetenlerin kötülüğü. Çalışanın cebine girmesi gereken paralar, yasal ve yasal olmayan yollardan soyguncuların cebine giriyor.

Her neyse uzatmayayım.

Yeni hedef neresi bir çalışmam yok. Ancak bizim aracı kurum 1511 deki eski GAPı hedef vermiş. Hemen çıkmayız ama yeni siyasi veya global arıza çıkmazsa üç beş veya daha fazla gün içinde çıkabiliriz.

siyonist kanalın mor rujlu şuh kadınını müdür yapmışlar. Kadın çok çalışıyor, ekranada çok yakışıyor. Çok zeki ama akıllı değil. Yani bilgi çok, çalışkanlık pekiyi ama doğru ve yanlışı ayırd edecek, sebepleri sonuçlara bağlıyacak düşünme yeteneği yok. Bilgiyi öylece sunuyor. Sesli kitap gibi. Pardon sesli, hareketli, iyi ciltli kitap gibi.
    @NeAcaipDunya

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku

Yeni hedef neresi bir çalışmam yok. Ancak bizim aracı kurum 1511 deki eski GAPı hedef vermiş. Hemen çıkmayız ama yeni siyasi veya global arıza çıkmazsa üç beş veya daha fazla gün içinde çıkabiliriz.
    O 1571 olacak bence dostum.
    Yatırım tavsiyesi değildir.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    O 1571 olacak bence dostum.
    Yatırım tavsiyesi değildir.
    Bu ortamda 1571 için erken konuşmamalı. 1460 lı seviyeleride güçlü direnç. Geçmemiz gereken çok direnç var ve yöneticinde tayyip. Tesadüfe bakınki, yakılan yerleri cumbaba ve tuizm bakanı tarafından, turizme-imara açma kanunu, orman yangınlarından hemen önce çıktı. Böyle bir parti tarafından yönetiliyoruz.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yeni haftaya başladık. Bu haftaki sorun covid-19 olacak gibi.

Dördüncü dalga başlamıştı ancak aşılar sebebi ile covid'e bağlı ölüm sayısı artmıyordu. Artmaya başlamış. abd, israil gibi bazı ülkelerde hem vaka hem ölüm sayısı artmaya başladı. israil en çok oranda aşı yapan ülkelerden biri. Bazı avrupa ülkelerinde ise vaka sayısı artsada ölüm sayısı pek artmıyor.

Bu hafta ölüm sayıları takip edilir gibi geliyor bana. Almanya da artmıyor, fransa ve İtalya'da artmıyor sayılır.
    Nereye varacak bu hafta gözlemlenir ve borsalarda dalga olur.

BIST de ise görüntü iyi görünüyor ancak her an problem yaratan bir yöneticimiz var. USD yeniden düşmeye başladı ancak güven olmuyor her an tekrar sorun yaratan birileri çıkar ve usd yükselebilir. Aslında sadece tayyip sorun çıkarıyor diğerleri emir kulu.

TR ekonomik verilerinde ufak tefek pürüzler hariç sorun yok. Bilançolar açıklanıyor ve bankalar dahil beklenenin üzerinde geliyor. Açıklanan iyi bilançolarla bazı FON lar realizasyona geçiyor biraz satış geliyor. MB açıklaması ile yabancılar orta vadede yatışmış olmalı bu hafta onlardan satış gelmemesi gerekir.

BIST eğer ekstra bir sorun çıkmazsa bu hafta 1465 i belki 1510 ü geçmeye çalışır. Geçebilirmi bilmiyorum çünki tayyip in ne yapacağını bilmiyorum.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 630/853 İlkİlk ... 130530580620628629630631632640680730 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •