Sayfa 6305/7020 İlkİlk ... 53055805620562556295630363046305630663076315635564056805 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 50,433 - 50,440 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Fransiz ressam Jean Alfred Marioton’un dogum yildonumu (3 Eylul 1863)

Jeune fille parmi les fleurs, XIXe siècle

Au matin de la vie, 1903

2. Rus ressam Konstantin Dmitriyevich Flavitsky'nin olum yildonumu ( 3 Eylul 1866 )

Christian martyrs in the Colosseum, 1862

Princess Tarakanova, in the Peter and Paul Fortress at the Time of the Flood, 1862

3. Amerikali ressam ve Taos Sanatcilar Dernegi'nin kurucu uyesi ve ilk baskani Eanger Irving Couse'in dogum yildonumu ( 3 Eylul 1866 )

The Captive, a controversial work from 1891

Elk - Foot of the Taos Tribe, 1909

4. Fransiz ressam Émile Auguste Wéry’nin dogum yildonumu ( 3 Eylul 1868 )

Retour d'école à Plougastel, XIXe siecle ( Musée des beaux-arts de Reims )

Brétagne, 1897

5. Amerikali ressam Charles Allan Gilbert’in dogum yildonumu ( 3 Eylul 1873 )

Ogonquit Maine, 20th century

Woman with Rose, 1920

6. Rus sair, yazar, oyun yazari ve cevirmen Ivan Sergeyevich Turgenyev'in olum yildonumu (3 Eylul 1883)

"Ah genclik! Genclik! Pervasizca, umursamadan gidiyorsun kendi yolunda -dunyanin butun hazineleri seninmis gibi; keder bile seni mutlandiriyor, aci bile alnina cok guzel oturuyor. Ozguvenli ve kustahsin ve ' Sadece ben canliyim, bakin! ' diyorsun. Kendi gunlerin hizla ucup, hicbir iz birakmadan yok olur ve icindeki her sey gunesin altinda eriyip giderken bile balmumu gibi... kar gibi... ve belki de senin sihrinin butun sirri istedigin her seyi yapabilme gucunde degil, yapmayacagin hicbir sey olmadigini dusunme gucunde gizli. Ruzgarlara sactigin bu, herhangi bir baska amac icin asla kullanamayacagim hediyeler. Herbirimiz, hediyeler konusunda cok savurgan olduguna inanmisiz - soyle haykirmaya hakki olduguna: ' Ah! neler yapamadim, keske zamanimi bosa harcamasaydim. ' " Ilk Ask

" O gioventù! gioventù! Non ti curi di nulla, come se possedessi tutti i tesori del mondo, anche la malinconia ti rallegra, anche la tristezza ti sta bene; sicura e insolente dici: ' guardate! Io sola vivo ' ; ma i giorni per te arrivano e scompaiono senza traccia e senza calcolo e tutto in te si scioglie come la cera al sole... come la neve… E forse, il segreto del tuo splendore sta non nella possibilità di fare tutto ma nella possibilità di pensare che farai tutto, nel fatto che getti al vento le forze che non saresti capace di usare altrimenti, nel fatto che ognuno di noi si considera seriamente uno scialacquatore e seriamente ritiene suo diritto dire: ' Oh, che cosa avrei fatto se non avessi perduto il mio tempo invano ? ' ”

“ Bense dusunuyorum: iste burada saman yigininin golgesinde yatiyorum...Daracik bir yer isgal ediyorum, icinde bulunmadigim, beni ilgilendiren bir isin olmadigi geri kalan boslukla kiyaslandiginda bir damlacik bir yer ve yasayabilecegim zaman bolumu, benim icinde olmadigim ve olmayacagim sonsuzluk karsisinda oyle kucuk ki... Oysa bu atomda, bu matematiksel noktada kan dolasip duruyor, beyin calisiyor, birtakim istekler oluyor... Ne sacmalik! Ne bosseyler! ” Babalar ve Ogullar

" Whereas I think: I’m lying here in a haystack... The tiny space I occupy is so infinitesimal in comparison with the rest of space, which I don’t occupy and which has no relation to me. And the period of time in which I’m fated to live is so insignificant beside the eternity in which I haven’t existed and won’t exist... And yet in this atom, this mathematical point, blood is circulating, a brain is working, desiring something... What chaos! What a farce. "

" ‘ Mutluluk ’ uzerine konusuyorduk galiba. Ben size kendimi anlatiyordum. Bakin yine ' mutluluk ' sozunu kullandim. Soyleyin neden guzel bir muzikten, hos gecirilmis bir aksamdan, cana yakin insanlarla konusmaktan zevk duydugumuz zaman butun bunlar sanki bir yerlerde var olan, ama bizim sahip olamadigimiz gercek, sonsuz bir mutlulugun basit bir kopyasiymis gibi bir hisse kapiliyoruz ? Neden oyle oluyor ? Yoksa siz boyle bir duygu icinde kalmiyor musunuz ? "

" Ho usato la parola ' felicità '. Dica perché, anche quando proviamo piacere, per esempio per la musica, per una bella serata, per una conversazione con della gente simpatica, perché tutto questo sembra più un'allusione a una felicità che esiste da qualche parte, che felicità vera, vale a dire felicità che possediamo. Perché è così ? O forse, lei non prova niente del genere ? "

7. Meksikali ressamve karikaturist Carlos Orozco Romero’un olum yildonumu ( 3 Eylul 1896 )

Camino a la Belleza, XX siglo

2 Works: Zapatistas Muertos; Huelguista, 1922 - 1933

8. Italyan ressam Carlo Perindani’nin dogum yildonumu ( 3 Eylul 1899 )

Roccia e mare, XX secolo

Venezia, XX secolo

Sayfa 6305/7020 İlkİlk ... 53055805620562556295630363046305630663076315635564056805 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •