Benim fiyatı engelleme diye bir gücüm yok senin de yok adam isterse lahmacunu 5000 TL ye de satar vergisini versin okey .Mesele şu ben bu hizmete talip değilim alabilecek olsam da almam , bunun bir tavır olarak olması gerektiğini düşünüyorum.Ayrica bu ay 5000 gelecek ay 5500 olmamalı.
Yoksa adam yalı kiralar milyon kira ister veya şahsa özel yemek yapar ister .
Sorun şurada bazı gücü yeten insanlarda bu paraları vermesin ki buradaki sogusleme dursun.
Ayrıca ben bunları takip ettiğim kadarı ile sürekli bir zam hali icindeler yani genel olarak önünüze gelmiş bir menüyü 2 ay sonra aynı rakamlarla aslan bulmak mümkün değil .
Konunun para boyutu zivanadan çıkmış durumda.Ve bu en fakir semte de aynı oranda yayılmış durumda.Toplumsal bir cinnet hali.
Bir acayip anlayış var ,zam yapmam lazım diye , ve bunun sürekli artan ve her yere sirayet eden bir etkis var .
Ne elektrik ne petrol fiyatları ne de işçilik ne de döviz bunlarin yani hizmet sektörünun yaptığı zam kadar artmadı .Bir de onlar artarsa iyice bo.kunu cikarirlar.
Tekrara düşmüş olabilirim ama mesele şu ki bir hizmeti veya mali sorgulamadan aldiginizda adam gidiyor nasılsa deyip çakacak.
....
Aynı konunun benzerini yağ değiştirme isinde konuşmuştuk ben 1000 lira vermemiş ve sonra 300 liraya çözmüştüm.Sonra o esnaflara gidip bunu söyledim böyle aklınıza estiği gibi fiyat vermeyin diye ( 20 yıldır tanırım) bana dedikleri abi millet ödüyor oldu.
Işte en karşı olduğum şey ...
Yer İmleri