22-23 MART düşüşü vob tarihinde ilk defa oldu.2 günde -30.000 puan düştük.
-%10 düştükten sonra long olan bile ağır yaralandı.O 2 günde batan veya çok zarar edip bırakan oldu.Bu da katılımcı/forumdaki aktif
kişi sayısını etkiledi.Dolayısıyla mesaj sayısında azalma olmuştur.
Evet 22 Martın etkisi olabilir. Ben 22 Martı kaçırdım. Aslında ikinci gün tabandan alma niyetim vardı. Ama o gün işim vardı ve izleyemedim. Ve hala long olmadığıma pişmanım sadece bir kaç banka al sat yaptım. 100 tl karla 3-5 bankada. Eğer 22-23 Marta boş olsaydım büyük ithimal kademeli long açardım. Aslında bir sonraki gün al-satlar yaptım ama taban 1280 leden alıp 1400 üstünde bir kaç gün içinde satarak daha iyi para kazanabilirdim.
Viopta geçen yıl yaptığım karın yarısını ilk 5 ayda yapamadım. Geçen yıl günlük 300-500 arası kazanıyordum Bu yıl bu düştü. Hatta bazı günleri işlemsiz geçiriyorum.
Ben günlük yazardım ama burası siyaset topiği gibi paylaşım yapıldığı için yazma ve okuma sıklığını azalttım. Çünkü birilerinin egolarını tatmin aracı olmuş topik.
Son zamanlarda ANSGR ve bir kaç hisse biriktiriyorum. KALKM arzına katılıp tavanda verdim. 300-500 ne bulursak alıyoruz. Yeni halka arzların hepsine katılmasam da beğendiklerime katılıyorum.
Ayrıca kazandığım paraya genelde altın gibi reel şeyler almayı tercih ediyorum. Şunu çok yapmak istiyorum ama beceremedim. En fazla 5 hissede temettü getirisi elde edecek bir yatırım isterim. 300 bin tl'lik bir ev getirisi 12 bin tl ise bana 12 bin tl temettü getirecek bir hisse yatırımı makul geliyor. Hem sermaye kazancı da var. Böyle kağıtları bulmak lazım. Temettü ve sermaye kazancı olacak kağıtları bulmak lazım. Geçen BAC yı inceledim. Hisse her yıl temettü vermiş. 2009 da 2,52'yi görmüş şimdi 42,40 ve her yıl temettü vermiş. Bulmak lazım.
Ben 20 bin TL ile aylık %25 hedefim var günlük 250 TL. Spot piyasada. 5 hisse de 1 milyon hacimle on binde 2,5 komisyon ile şuan tutuyor. Portföy 20 bin üstüne ancak çöküş döneminde çıkar. seçim olmadan da evladiyelik hisse şuan almam benim alış satış sürem 2 dk yok
1 milyonum olsa bu piyasada batardim. Daha doğrusu onun stratejilerini bilmiyorum. 20 bin ile alıp satmak kolay oluyor. Boşluğa alış satış yaz bu şekilde 25 tl gibi damlaya damlaya göl olur
Günümde şansım da yaver giderse %2,5 beş yakalarsam alış 1000 TL üstünü de görüyorum ayda bir iki kez
Aldığım hisseler de 3-5 bin lik alış ta sorun çıkmıyor robota takılmıyor. Ne zaman bu kredi ile 80 bin oldu kesin sorun çıkıyor bıktırincaya kadar sattıriyor. Teknik işlemiyle robot kurmaya çalışsam zarar yazdırır. 20-30 kademe tek kalemde veriyor birileri onu yakaladım mi Ogün %5 olur kazanç
Uçacak kaçacak hisse soruyor velev ki bilsem sana söylermiyim. Benim hisselerde biri üç beş bin lot alsin burnundan getirir. Hele ki gün sonu kapanış kesin 10-20 kademe eksi kapatır. Cuma günü kapanmadan önce verdim. 20 kademe aşağıdan aldım. Bera vardı 25 tl oluncaya kadar her gün kapanıştan önce alıp kapanışta verirdim günlük 3-5 verirdi. Artık Toto yemiyor bir gün dip bir gün tavan da
Yer İmleri