-
Amerikali yazar Stephenie Meyer, Alacakaranlik serisinin ayni isimli ilk romanini 6 Eylul 2005'te Little, Brown and Company araciligiyla yayimladi.

" ' Bella, eger sana zarar verirsem yasayamam. Bunun bana nasil iskence ettigini tahmin edemezsin.' Basini egdi, yine utanmisti. ' Seni oyle hareketsiz, bembeyaz,soguk dusunmek... Bir daha kizarmayacagini bilmek... Benimle ilgili bir seyler hissettiginde gozlerindeki piriltiyi goremeyecek olmak... Buna dayanamazdim.' "

" ' Bella, I couldn't live with myself if I ever hurt you. You don't know how it's tortured me.' He looked down, ashamed again. ' The thought of you, still, white, cold…to never see you blush scarlet again, to never see that flash of intuition in your eyes when you were though my pretenses...it would be unendurable.You are the most important thing to me now. The most important thing to me ever. ' "
-
Tum zamanlarn En Buyugu / uno dei più grandi di tutti i tempi Italyan tenor ( 'Big Luciano' / 'The King of High C's' ) Luciano Pavarotti'nin olum yildonumu ( 6 Eylul 2007 )

Adimi kimse bilmeyecek!
hayir hayir
onu senin agzina soyleyecegim
isik parildadigi zaman!
ve benim opucugum sessizligi eritecek
seni benim yapan.
https://www.youtube.com/watch?v=cWc7vYjgnTs
-
Amerikali cocuk kitaplari yazari Madeleine L'Engle’in olum yildonumu ( 6 Eylul 2007 )
“ Bayan Kim ona dogru yaklasti; adeta ruzgarda surukleniyor, minik ayaklari neredeyse yere degmiyordu. Gozlugunun camlari parladi. ‘ Come t’è picciol fallo amaro morso! Dante. Kucuk bir hata sana nasil da agir bir istirap veriyor! ’ Pence gibi eliyle Bayan Neyinnesi’nin alnindaki sapkayi geri itti, agaca takili atkiyi kurtardi ve becerikli bir hareketle carsafi alip katladi.
‘ Oh, sagol, ’ dedi Bayan Neyinnesi. ‘ Ne kadar zekisin! ’
‘ Un asno viejo sabe más que un potro. Perez. Yasli merkep genc sipadan daha cok sey bilir. ’
Bayan Neyinnesi ofkeyle, ‘ Sen benden sadece birkac milyar yilcik...’ diye soze baslamisti ki keskin ve tuhaf bir ses araya girdi.
' Tamammm, kizlarrr. Didissmeninn hicc ssirassi deggill. '
‘ Bu Bayan Hangisi, ’ dedi Charles Wallace. "

“ Mrs Who wafted over to her, tiny feet scarcely seeming to touch the ground, the lenses of her glasses glittering. ‘ Come t’è picciol fallo amaro morso! Dante. What grievous pain a little fault doth give thee! ’ With a clawlike hand she pushed the hat up on Mrs Whatsit’s forehead, untangled the stole from the tree, and with a deft gesture took the sheet and folded it.
‘ Oh, thank you,’ Mrs Whatsit said. ‘You’re so clever! ’
' Un asno viejo sabe más que un potro. A. Perez. An old ass knows more than a young colt. ’
‘ Just because you’re a paltry few billion years… ‘ Mrs Whatsit was starting indignantly, when a sharp, strange voice cut in.
‘ Alll rrightt, girrllss. Thiss iss nno ttime forr bbickkerring. ’
‘ It’s Mrs Which,’ Charles Wallace said. "
'' Tamamen yalniz kalmisti. Calvin'in elinin korumasi yoktu artik. Kurtaracagi ya da siginacagi bir Charles Wallace yoktu ortada.Hicligin bir parcasi icinde yapayalnizdi. Ne birisi, ne bir ses, ne de his. Bedeni neredeydi ? panik icerisinde kimildamaya calisti, ama hareket ettirecegi hicbir sey yoktu. Isigin ve sesin kayboldugu gibi kendisi de kaybolmustu. Meg cismen kaybolmustu. ''

“ She was completely alone. She had lost the protection of Calvin’s hand. Charles was nowhere, either to save or to turn to. She was alone in a fragment of nothingness. No light, no sound, no feeling. Where was her body ? She tried to move in her panic, but there was nothing to move. Just as light and sound had vanished, she was gone, too. The corporeal Meg simply was not. ”

“ Ben senden fazlasini anlamam fakat ogrendigim tek bir sey varsa o da senin kimse icin bir sey anlamana gerek olmadigidir. ” Kirilma Noktasi

" Cocukken, buyudugumuzde savunmasiz olmayacagimizi dusunuruz. Ama buyumek savunmasizligi kabullenmektir. Yasamak savunmasiz olmak demektir. "
-
4 Akademi Odulu Kazanacak olan; Colin Firth, Geoffrey Rush ve Helena Bonham Carter'in basrollerini paylastigi, biyogragi-tarih-drama Zoraki Kral ( The King's Speech - Il discorso del Re ) 6 Eylul 2010'da Colorado, Telluride Film Festivali'nde gosterime sunuldu.

“ Madem kralim nerede benim gucum ? Bir hukumet kurabiliyor muyum ? Bir seye vergi koyabiliyor muyum, savas ilan edebiliyor muyum ? Hayir! Yine de en yetkili makamda oturan benim. Neden peki ? Cunku halk, konustugum zaman onlarin adina konustuguma inaniyor. Ama ben konusamiyorum! ”
-
1 Akademi Odul adayligi bulunan, 2 Golden Globe Odullu Amerikali sinema ve tv aktoru Burton Leon ' Burt ' Reynolds'in olum yildonumu ( 6 Eylul 2018 )
-
-
-
Fransiz ve dunya sinema tarihinin en onemli aktorlerinden Jean Paul Belmondo, 88 yasinda hayata gozlerini yumdu.

https://www.lefigaro.fr/cinema/jean-...-mort-20210906
https://deadline.com/2021/09/jean-pa...88-1234827804/
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri