Yardım konusunu işlemiş ve hayır eylemişsiniz.

) En büyük organizasyonlar devletlerdir. Bir devlet en ücradaki mezraya bile ulaşmak zorundadır. O halde ;
- En alt örgüt olan muhtar, köy imamları, ( köy öğretmeni kalmadı ) jandarma karakolları sorumluluk sahalarındaki her hane ve fertleri adeta fişleyecek ! ( ekonomik, hastalık, eğitim vb. )
- kaymakamlıkta bu bilgiler ilçe bazında birleşecek. Sonra valilikte ..... en son ilgili bakanlıklarda. Bu arada belediyelere kendi bölgelerindeki bilgiler iletilecek.
Merkezden ( bakanlıktan) her haneye ihtiyacına göre ( şeffaf standartlarla ) aylık- yıllık gider belirlenerek açılacak banka hesabına parası yatacak. yalnızzzz, eğitim için verilen para yerine gidiyormu diye yine muhtara, jandarmaya ve kayıtlı okula takip sorumluluğu verilecek. Hasta için aynı şekilde tedavi sürecini ilçe sağlık ve aile hekimliği takip ederek raporlaştıracak.
Bu ailelere ilk müdahale böylece yapıldıktan sonra ; yaşadıkları yerde , tarım, sanayi veya hizmet sektörüne eğitimlerine, yaşlarına bakılarak yönlendirilecek ve böylece kendi gelirlerini sağlamaları temin edilecek.
Yer İmleri