Sayfa 633/1002 İlkİlk ... 133533583623631632633634635643683733 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,057 - 5,064 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Bir de bununla deneyebilir misiniz: https://we.tl/t-ETNiiqEcYq

Evet makroda orası hatalı kalmış son yaptığım stopaj eklemesinden sonra
    Düzeltilmiş hali: https://we.tl/t-ETNiiqEcYq

Biraz gecikmeli oldu ancak bilgisayar başına geçebildim kusuruma bakmayın sn. yuji
    Çok güzel olmuş şimdi formul çalıştı. Emekleriniz için çok teşekkürler..

2.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    SUA yine evlere şenlik.
    Gözlemlediğim kadarıyla ay başı ve ortaları genelde kötü seyrediyor, ayın sonuna doğru toparlıyor.
    İş portföyün robofonları bile çoğunlukla portföyünde borçlanma araçları içermesine rağmen +%0.40 civarı yapmış.
    Saygılar.
    robofonlar bu ara çok iyi getiriyor. nasıl başarıyorlar acaba

3.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Dikkatlerden kaçıyor sanki ama KUB da sanki iyi yönetiliyor gibi. İnceleyen oldu mu?
    döviz fonu. yönetilmesine gerek yok zaten dövizin geldiği yer malum

4.  Alıntı Originally Posted by wolf1453 Yazıyı Oku
    robofonlar bu ara çok iyi getiriyor. nasıl başarıyorlar acaba
    İçeriğinde eurobonds var dolar artışından yararlanıyorlar.

5.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Dikkatlerden kaçıyor sanki ama KUB da sanki iyi yönetiliyor gibi. İnceleyen oldu mu?
    KUB ve onun küçük kardeşi KRF CDS'lerimizin düşmeye başladığı dönemlerde iyi getiri sağlarlar.
    Şu dönemde sıkıntılı olabilir.Kur artışıyla idare ediyorlar şimdilik.

6. Merhabalar. Ben de fon yatırımında yeniyim de. TKF
    MPS
    NNF ile ufaktan bir giriş yaptım.

Bir konuda tam bilgi edinemedim. Yıllık yönetim ücreti tam olarak nasıl kesiliyor. Nnf de yıllık %2,7 deniyor. Toplam fon miktarının %2,7 si alınıp bu sayıda iş günü sayısına bölünerek günlük kesinti mi yapılıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by mahmutadin Yazıyı Oku
    Merhabalar. Ben de fon yatırımında yeniyim de. TKF
    MPS
    NNF ile ufaktan bir giriş yaptım.

Bir konuda tam bilgi edinemedim. Yıllık yönetim ücreti tam olarak nasıl kesiliyor. Nnf de yıllık %2,7 deniyor. Toplam fon miktarının %2,7 si alınıp bu sayıda iş günü sayısına bölünerek günlük kesinti mi yapılıyor.
    Yönetim ücreti o bahsettiğiniz yıllık miktarı, gün sayısına bölünmek suretiyle günlük periyotta fon tarafından kesilir. Ancak tefaş vs. de belirtilen getiriler; yönetim ücreti ve tüm masraflar çıktıktan sonraki net getirilerdir. Yani portföy havuzundan tüm kesintiler yapıldıktan sonra pay başına düşen fon fiyatı ve yüzdelik getiri açıklanır.

Süreç bu şekilde işlediği için yıllardır fon yatırımı yapıp , neredeyse hiç umurumda olmayan ücretlerdir. Brüt değil de net/giydirilmemiş temiz fiyat açıklandığı için , başarısına ve rakiplerine oranla yüksek/fahiş yönetim ücreti alan fonlar, direk zaten nihai sonucuna /getirisine yansıdığı için kendi bacağına sıkıyor olacaklardır.

Örnek 100 adet paydan oluşan fonda pay adet fiyatı 1 lira diyelim, bu halde havuz toplam miktarı 100 lira. Ertesi gün havuzu 105 liraya çıkaran fon yönetimi, kar üzerinden %2,7 / 365 *5 (kar miktarı ) kadar kısmını yönetim ücreti olarak keser. Bu hesaplama sonucunda toplam havuz atıyorum ( rakamı hesaplamadım çok daha az düşer ) 104.98'a düşer
    Yeni fon fiyatı 104.98/100 = 1.0498 olarak açıklanır. Biz de fon bugün %4.98 artmış deriz. Yani net kısmını görürüz.

105'ten , yönetim ücreti sonrası 104.98'e düşme kısmını tamamen farazi yazdım, hesaplamadım, tekrar belirteyim. Bu arada 1.0498'ten alınan /satılan yeni paylarla toplam havuz ve pay sayısı artabilir azalabilir, pay başına düşen getiriyi etkilemez.
    Son düzenleme : hellistheothers; 10-10-2020 saat: 17:39.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 633/1002 İlkİlk ... 133533583623631632633634635643683733 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •