samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.
Orta ve uzun vadede dövizin getirisini geçememiş fonlara yatırım yapmak hiç mantıklı değil bence..
Gram altın fonu dışında son 1 senede dövizin getirisini geçen fon var mı ? Ha belki çoğu bankada olan ABD teknoloji fonu olabilir. Onuda Nasdak 7000-8000 gördüğünde almak lazımdı.
Şahsen bu kadar dolaşımda para varken, eskisi gibi 5-6 aylık borsalarda düzeltme olacağını düşünmüyorum. Yine pandemi satışları gibi olumsuz bir gelişmede günlük %4-5 şeklinde hızlı hızlı satıp, tekrar yükselişe devam edecektir
Pandemi döneminde ak portföy petrol fonu ( aes) almıştım. Dallamalar wti kontratlarını dipte, brent ile değiştirmişti. %40 civarı kazanmak varken, kontrat değişikliği nedeniyle %20 ye razı olduk. Eğer böyle senede 1-2 kez yakalayacağınız fırsatlar gelirse, kısa vadede yüksek getiri var.
Not: Ak portföy kendisi petrol kontratı almıyor. Abd de işlem gören fondan pay alarak kendi fonunu oluşturuyor
Vaktim oldugunda 2-3 adet yabanci fon ekleyip tabloyu paylasima acacagim. Son dagilimlara gore yerli fon dagilimlari ;
ACC 1,93%
EID 1,75%
FPH 0,94%
GL1 1,38%
GMR 1,12%
MAC 0,94%
MPS 1,22%
TCD 1,87%
TKF 0,94%
TTE 0,39%
YDI 1,53%
TZD 1,35%
ZPE 1,43%
RBH 1,08%
TLH 1,14%
XU100 1,32%
1 sene vadeli mps-mac almak mı?????? petkm-ereğli-tupras almak mı?????
Yer İmleri