Sayfa 636/1002 İlkİlk ... 136536586626634635636637638646686736 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,081 - 5,088 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bence TEFAS ta bu kadar karışık sistemlere ve fonlara izin vermemeliler.

SERBEST fon olayı tamamen fiyasko bence. Büyük kafa karışıklığı.

İsteyen babalar eskiden zaten portföy yönetim şirketi ile anlaşıp fonunu özel yönettiriyordu. Serbest fon iki arada bir derede. Sonu iyi değil bu fonların.
    serbest fonlar neyse de şu özel fonları koymasa bari ... özel fonları listelemde gösterme seçeneği de sunmuyor ,,, tefasın kullanım esnekliği berbatingen ştrasse no :21 küçükarmutlu / istanbul
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

2. Orta ve uzun vadede dövizin getirisini geçememiş fonlara yatırım yapmak hiç mantıklı değil bence..

3.  Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    Orta ve uzun vadede dövizin getirisini geçememiş fonlara yatırım yapmak hiç mantıklı değil bence..
    Gram altın fonu dışında son 1 senede dövizin getirisini geçen fon var mı ? Ha belki çoğu bankada olan ABD teknoloji fonu olabilir. Onuda Nasdak 7000-8000 gördüğünde almak lazımdı.

Şahsen bu kadar dolaşımda para varken, eskisi gibi 5-6 aylık borsalarda düzeltme olacağını düşünmüyorum. Yine pandemi satışları gibi olumsuz bir gelişmede günlük %4-5 şeklinde hızlı hızlı satıp, tekrar yükselişe devam edecektir

4. Pandemi döneminde ak portföy petrol fonu ( aes) almıştım. Dallamalar wti kontratlarını dipte, brent ile değiştirmişti. %40 civarı kazanmak varken, kontrat değişikliği nedeniyle %20 ye razı olduk. Eğer böyle senede 1-2 kez yakalayacağınız fırsatlar gelirse, kısa vadede yüksek getiri var.

Not: Ak portföy kendisi petrol kontratı almıyor. Abd de işlem gören fondan pay alarak kendi fonunu oluşturuyor

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Gram altın fonu dışında son 1 senede dövizin getirisini geçen fon var mı ? Ha belki çoğu bankada olan ABD teknoloji fonu olabilir. Onuda Nasdak 7000-8000 gördüğünde almak lazımdı.

Şahsen bu kadar dolaşımda para varken, eskisi gibi 5-6 aylık borsalarda düzeltme olacağını düşünmüyorum. Yine pandemi satışları gibi olumsuz bir gelişmede günlük %4-5 şeklinde hızlı hızlı satıp, tekrar yükselişe devam edecektir
    Bir çok fon dövizden daha fazla kazandırdı.

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yönetim ücreti o bahsettiğiniz yıllık miktarı, gün sayısına bölünmek suretiyle günlük periyotta fon tarafından kesilir. Ancak tefaş vs. de belirtilen getiriler; yönetim ücreti ve tüm masraflar çıktıktan sonraki net getirilerdir. Yani portföy havuzundan tüm kesintiler yapıldıktan sonra pay başına düşen fon fiyatı ve yüzdelik getiri açıklanır.

Süreç bu şekilde işlediği için yıllardır fon yatırımı yapıp , neredeyse hiç umurumda olmayan ücretlerdir. Brüt değil de net/giydirilmemiş temiz fiyat açıklandığı için , başarısına ve rakiplerine oranla yüksek/fahiş yönetim ücreti alan fonlar, direk zaten nihai sonucuna /getirisine yansıdığı için kendi bacağına sıkıyor olacaklardır.

Örnek 100 adet paydan oluşan fonda pay adet fiyatı 1 lira diyelim, bu halde havuz toplam miktarı 100 lira. Ertesi gün havuzu 105 liraya çıkaran fon yönetimi, kar üzerinden %2,7 / 365 *5 (kar miktarı ) kadar kısmını yönetim ücreti olarak keser. Bu hesaplama sonucunda toplam havuz atıyorum ( rakamı hesaplamadım çok daha az düşer ) 104.98'a düşer
    Yeni fon fiyatı 104.98/100 = 1.0498 olarak açıklanır. Biz de fon bugün %4.98 artmış deriz. Yani net kısmını görürüz.

105'ten , yönetim ücreti sonrası 104.98'e düşme kısmını tamamen farazi yazdım, hesaplamadım, tekrar belirteyim. Bu arada 1.0498'ten alınan /satılan yeni paylarla toplam havuz ve pay sayısı artabilir azalabilir, pay başına düşen getiriyi etkilemez.
    Getirisi yüksekse , kesilen fon ücretine de bakmam ben . Sonuçta dediğiniz gibi getiri net üzerinden hesaplanıyor . Uzun vadede yapacağı kesinti getiriyi de düşürür. Doğru mantık

7. Vaktim oldugunda 2-3 adet yabanci fon ekleyip tabloyu paylasima acacagim. Son dagilimlara gore yerli fon dagilimlari ;

ACC 1,93%
    EID 1,75%
    FPH 0,94%
    GL1 1,38%
    GMR 1,12%
    MAC 0,94%
    MPS 1,22%
    TCD 1,87%
    TKF 0,94%
    TTE 0,39%
    YDI 1,53%
    TZD 1,35%
    ZPE 1,43%
    RBH 1,08%
    TLH 1,14%

XU100 1,32%

8. 1 sene vadeli mps-mac almak mı?????? petkm-ereğli-tupras almak mı?????

Sayfa 636/1002 İlkİlk ... 136536586626634635636637638646686736 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •