-
'Metal Masters' Metalica, Produktorlugunu Rick Rubin’in yaptigi 9.studyo albumu Death Magnetic’i 12 Eylul 2008’de Warner Bros. ve Vertigo etiketleriyle piyasaya surdu.
-
Amerikali Trash metal grubu Anthrax, 10. studyo albumu Worship Music’i 12 Eylul 2011 tarihinde Megaforce ve Nuclear Blast etiketleriyle piyasaya surdu.
-
Dogum Gunu Cocugu

Actually, I used to die more gracefully
when we played soldier games in our backyard
I used to lie on the ground with my wooden gun
and I used to get up hastily upon the voice of my mother
-Get up right now, you naughty kid, your clothes are getting dirty!
I am on the ground again, mum
please don't be angry, just call my name.
Sunay AKIN
-
Dogum Gunu Cocugu

“ Adam o odada sessiz sedasiz, ezber okurcasina oykuler anlatiyor, oykulerinin sonu gelmiyor hic. Cevresindeki resimden cardakta gozlerini actikca piknikler animsiyor, yandiktan sonra patlican rengine donen tenine bir zamanlar bir kadinin kondurdugu opucukleri dusluyor.
Colde gecirdigim haftalar boyunca, aya bakmayi unuttum, diyor, karisinin yuzune gunlerce bakmayan bir koca gibi. Bu ihmalkarliktan cok, baska seylerle mesgul olusumdandi.
Adam gozlerini kadindan ayirmiyor hic, bakislariyla onu goz hapsinde tutuyor. Kadin one egiliyor. Nasil yandin boyle ? ” Michael Ondaatje, Ingiliz Hasta
-

Apposta quando mi hai piantato
non hai preso
il segno che ha lasciato
la tua testa
sul cuscino ?
Eppure
nel nostro amore confidavo
quanto nell’orologio
al molo dei battelli,
o alla stazione dei treni.
E come te,
anche mia madre mi aveva abbandonato
e mi sta nell’ombelico
il segno,
lasciato dalla sua mancanza.
-

Soltanto io so
che tutti gli uccelli del mondo
migrano
per insozzare
i monumenti
ai dittatori.
-
" Sumire ile birlikte gecirdigimiz zaman benim icin cok degerliydi. O yanimda olunca, yalnizlik denen o somut duyguyu bir sureligine unutabiliyordum. / Still, the time I spent with her was more precious than anything. She helped me forget the undertone of loneliness in my life. " Haruki Murakami, Sputnik Sevgilim

Foto : Dušan Hanák
-
Italyan ressam Benvenuto di Giovanni’nin dogum yildonumu ( 13 Eylul 1436 )
Adorazione dei Magi, circa 1470

Pala della Madonna col Bambino e tra i santi Pietro e Nicola, 1479
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri