Sayfa 6383/7020 İlkİlk ... 53835883628363336373638163826383638463856393643364836883 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 51,057 - 51,064 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Parasite ile En Iyi Film dalinda Oscar kazanan Ilk Guney Koreli yonetmen olma unvanına sahip Bong Joon-ho'nun dogum gunu ( 14 Eylul 1969 )

2. Ingiliz rock grubu Jethro Tull, 12. studyo albumu Stormwatch'i 14 Eylul 1979'da Chrysalis Records etiketiyle piyasaya surdu.

3. Amerikali yazar John Champlin Gardner Jr’in olum yildonumu ( 14 Eylul 1982 )

“ Eger sanatin fikirleri guzel idiyse bu sanatin kabahatiydi, Ozan'in degil. Bir kor secici, neredeyse bir cilgin: Bir kus. Ormanda tatli tatli sakiyan kuslar var diye insanlar birbirlerini daha nazikce mi oldurduler ? ”

“ If the ideas of art were beautiful that was art’s fault, not the shaper’s. A blind selector, almost mindless: a bird. Did they murder each other more gently because in the woods sweet songbirds sang ? ”

“ 'Neden benim konusacak kimsem yok ? ' dedim. Yildizlar hicbir sey soylemedi, ama ben onlarin bu kabaliklarini gormezden geldim. ' Ozanin konusabilecegi birileri var ' dedim. Parmaklarimi SIKTIM. ' Hrothgar’in da konusabilecegi birileri var. ' ”

“ ' Why can’t I have someone to talk to ? ' I said. The stars said nothing, but I pretended to ignore the rudeness. ' The Shaper has people to talk to, ' I said. I wrung my fingers. ' Hrothgar has people to talk to. ' ”

“ Ama daha kotu bir sey vardi. Ejderhanin bana bir buyu yaptigini anladim; hicbir silah bana karsi islemiyordu. Solen salonuna istedigim zaman gidebilirdim, bana karsi gucsuzlerdi. Bu yuzden icim daha da karardi. Onlari kucumsememe ragmen, bazen onlardan nefret etmeme ragmen, onlarla savasabildigimde insanlarla aramizda bir sey vardi. Simdiyse, yenilmez olarak, bir komur arazisinde hayatta kalan tek agac gibi, olabildigince yalnizdim. ”

“ But there was one thing worse. I discovered the dragon had put a charm on me: no weapon could cut me. I could walk up to the meadhall whenever I pleased, and they were powerless. My heart became darker because of that. Though I scorned them, sometimes hated them, there had been something between myself and men when we could fight. Now, invulnerable, I was as solitary as one live tree in a vast landscape of coal. ”

4. 1 Akademi ve 3 Golden Globe Odulu sahibi Amerikali sinema ve tiyatro oyuncusu Monaco Prensesi Grace Patricia Kelly'nin olum yildonumu ( 14 Eylul 1982 )

5. 1 BRIT, 6 Grammy, 1 MTV Odulu sahibi Ingiliz sarkici ve sarki sozu yazari Amy ( Jade ) Winehouse'un dogum yildonumu ( 14 Eylul 1983 )

" Hayat kisa. Her sey olabilir. Bir kosede oturup eger, ama diye dusunmenin bir anlami yok. "

6. Akademi Odullu ve sessiz film doneminin unlu Amerikali aktrisi Janet Gaynor’in olum yildonumu ( 14 Eylul 1984 )

7. Bea Arthur, Betty White ve Rue McClanahan’in basrollerini ustlendigi Altin Kizlar ( The Golden Girls ) dizisi 14 Eylul 1985 tarihinde NBC kanalinda yayinlanmaya basladi.

8. Ingiliz progresif - psikedelik rock grubu Pink Floyd, A Momentary Lapse of Reason albumunden Learning to Fly single'ini 14 Eylul 1987'de EMI Records ( Ingiltere ) ve Columbia Records ( Amerika ) etiketleriyle piyasaya surdu.

Sayfa 6383/7020 İlkİlk ... 53835883628363336373638163826383638463856393643364836883 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •