Sayfa 6398/7020 İlkİlk ... 53985898629863486388639663976398639964006408644864986898 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 51,177 - 51,184 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. 1 Akademi Onur, 1 Akademi, 2 BAFTA Odulu sahibi Fransiz roman yazari, senarist, aktor Jean-Claude Carrière'in dogum yildonumu ( 17 Eylul 1931 )

“ ' Insan kendine ozgu bir sekilde olagandisi bir yaratiktir, ' diye acikliyor Umberto Eco. ' Atesi kesfetti, sehirler insa etti, muhtesem siirler yazdi, dunyaya cesitli yorumlar getirdi, mitolojik imgeler yaratti vs. Fakat ayni zamanda, hemcinslerine savas acmaktan, yanilgiya dusmekten, cevresini yok etmekten vs. bir turlu vazgecmedi. Terazinin bir kefesine yuksek zihinsel meziyeti, obur kefesine bayagi salakligi koydugunuzda terazi neredeyse dengede kalir. Dolayisiyla, aptalliktan bahsetmeye karar vermekle, bu yari-dahi yari-ahmak yaratiga saygilarimizi sunuyoruz bir anlamda. ' " Kitaplardan Kurtulabileceginizi Sanmayin

" ' L'être humain est une créature proprement extraordinaire, ' explique Umberto Eco. ' Il a découvert le feu, bâti des villes, écrit de magnifiques poèmes, donné des interprétations du monde, inventé des images mythologiques, etc. Mais, en même temps, il n'a pas cessé de faire la guerre à ses semblables, de se tromper, de détruire son environnement, etc. La balance entre la haute vertu intellectuelle et la basse connerie donne un résultat à peu près neutre. Donc, en décidant de parler de la bêtise, nous rendons en un certain sens hommage à cette créature qui est mi-géniale, mi-imbécile. ' "

2. 4 Akademi Odul adayligi, 1 Akademi, 2 Golden Globe, 2 Emmy ve 3 BAFTA Odulu sahibi Italyan gocmen ailenin kizi Amerikali aktris ( Anna Maria Louisa Italiano ) Anne Bancroft'in dogum yildonumu ( 17 Eylul 1931 )

3. Isvecli ressam Sten Gustaf Herman Ankarcrona’nin olum yildonumu ( 17 Eylul 1933 )

In Days of Yore, 1897

Mail Coachman, Berlin, 19th century

4. Amerikali yazar Kenneth Elton ' Ken ' Kesey'in dogum yildonumu ( 17 Eylul 1935 )

" ' Canin cehenneme, Harding! Ne dusunecegimi bilmiyorum! ' diye McMurphy birden bagiriyor. ' Benden ne istiyorsun ? Evliligin uzerine fikir yurutmemi mi ? Butun bildigim su: Bir kere hic kimse cok buyuk ve cok akilli degildir. Ve de bana oyle geliyor ki, herkes yasamini, bir baskasinin yasantisini mahvetmek icin kullaniyor. Ne dusunmemi istedigini biliyorum: Senin icin uzulmemi istiyorsun. ' "Guguk Kusu

" ' Hell's bells, Harding! ' McMurphy yells suddenly. ' I don't know what to think! What do you want out of me ? A marriage counsellor ? All I know is this: nobody's very big in the first place, and it looks to me like everybody spends their whole life tearing everybody else down. I know what you want me to think; you want me to feel sorry for you. ' "

5. Cezayir dogumlu Fransiz yazar Albertine Sarrazin’in dogum yildonumu ( 17 Eylul 1937 )

“ Kafam izlenimlerle doluydu zaten; Neyin ne oldugunu gorup anlayacak zamanim kalmayacak kadar erken kapatilmistim kodese. Bol bol okumus, fazlasiyla hayal kurmus ve bu hayallerin icinde yasamistim. Benim icin gercek de hayal kadar yalandi: Arabanin koltugu uzerine boylu boyunca uzatildigimi o anda da, luks ama gizemli bir yerde saklanmaya goturuldugumu hayal ediyordum. ”

" J’étais d’ailleurs bourrée d’images : j’avais été enfermée trop jeune pour avoir eu le temps de voir quoique ce soit, et j’avais beaucoup lu, rêvé et divagué. Pour moi, la réalité était faussée comme le reste ; et pendant qu’on m’installait sur la banquette arrière – Je pouvais m’y étendre complètement -, je me figurais appareiller pour un repaire luxueux et horrible. "

6. Amerikali ressam Cecilia Beaux'nun olum yildonumu ( 17 Eylul 1942 )

New England Woman, 1895

Dorothea and Francesca ( The Dancing Lesson, 1898 )

7. Tarihi sahsiyetler hakkinda arastirmalari ve yazdiklari biyografilerle taninan Alman yazar Emil Ludwig'in olum yildonumu ( 17 Eylul 1948 )

“ Hirsli bir adam, solgun yuzlu alayci, bir sekilde guluyor, sucla oynuyor ve entrika onun en sevdigi arac. . . Eger en sonda iktidarın dumeni ele gecirirse, kisa süre icerisinde yiginlarin yaltakciligindan bikkinlik duyuyor. . . Hirsli insanlar mutluluk aramislar, fakat sohrete erismislerdir. ” Napolyon

" The ambitious man, pale of countenance, laughing sardonically, plays with crime, and intrigue is his chosen instrument. . . If, at length, he gets his hand on the rudder of power, he soon wearies of the adulation of the crowd . . . Men of great ambition have sought happiness, and have found fame. "

" Kilicin kabzasina SIKICA yapismis bir adamdi, fakat ayni zamanda kilic gucunun sinirlarini acikca anlamisti. ' Biliyor musunuz ', demisti o gunlerde ' beni her seyden cok hayrete dusuren nedir ? Gucun herhangi bir seyi organize etmekteki kudretsizligidir. Dunyada sadece iki guc vardir: Maneviyat ve kilic. Uzun donemde kilic her zaman maneviyata yenik ducecektir. ' "

" He was a man with a firm grip on the sword-hilt, but he was also a man who clearly understood the limits of the power of the sword. ' Do you know,' he said in those days, ' what amazes me more than all else ? The impotence of force to organise anything. There are only two powers in the world : the spirit and the sword. In the long run, the sword will always be conquered by the spirit. ' "

8. Wile E. Coyote ve Road Runner, ilk kez 17 Eylul 1949'da Warner Bros.'in Fast and Furry-ous animasyon filminde ortaya ciktilar.

Sayfa 6398/7020 İlkİlk ... 53985898629863486388639663976398639964006408644864986898 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •