Sayfa 64/250 İlkİlk ... 1454626364656674114164 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 505 - 512 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1. TL dünyadaki hemen hemen bütün para birimlerine karşı başta dolar olmak üzere ciddi anlamda değer kaybetmiştir . Tersten düşünecek olursak; ucuz olan bir şeyin talebinin yani TL nin 2018 yılında yıldızının parlayacağı bir dönem olabileceği ihtimali- her ne kadar para politikamız yanlış ya da gecikmeli , seçim dönemine giriyor olaak bile-bir hayli yüksek olduğu düşüncesi aklımızın bir köşesinde bulunmalı diye sesli düşünüyorum. Normalde en az iki faiz artışının yapılacağı 2018 yılında nasıl tl değer kazanır derseniz. TL bu faiz artışlarını zaten fiyatlamış denilebilir. Tedbirli olmak lazım.

Ben 2018 yılında da doların değerleneceğini düşünüyorum. Ancak yukarıda yazdığımı da göz ardı edemiyorum; dünyanın hiç bir yerinde TL kadar değersiz bir para görmedim(denk ülkeleri baz alalım lütfen.)

2. 2018 yılıda esnaf ve sabit gelirli açısından çok zor geçecektir. Hem jeopolitik hemde ekonomik sıkıntılar ardından Türkiye' de ki yerel ve müteakip Başkanlık seçimleri furyasına girmek epey bir maliyet gerektirecektir.

Ülkemizde maalesef doğal kaynaklar yok. Elimizde de gelişmiş teknolojik üretim mallarımız da yok. Hatta orta değerli teknolojik üretim mallarımız olan tekstil can cekişmekte, cam sanayi durgun ve çimento sanayimiz bitiktir...

Geriye kalan düşük teknoloji gerektiren ürün çıkaran Hayvancılık ve Tarım ise yapılan ithalat ile bitmiştir.

Bunların sebeplerini arzu ederseniz ayrı ayrı tartışabiliriz. Neden böyle olduk? Nasıl çıkabiliriz?

TR yüksek teknolojili ürünler, orta teknoloji ürünler, düşük teknolojili ürünler trenini kaçırmıştır...

Doğal gaz ve doğal kaynaklarımızda yoktur...

Lakin tek bir şey kalmıştır elimizde...

TURİZM....

Bu TR de düşmemiş en son ve tek kaledir...

2015 yılında Brüt 30 milyar usd gelir kalemi yazmıştık... 2016 da bu gelir 20 milyar usd a 2017 de de 15 milyar usd brüt e kadar indi...

Oysa Turizm ve havacılıkta akılcı adımlar atsaydık 2015 de ki 30 milyar usd ı 2016 yılında 40' a 2017 yılında 50'e hatta 2018 yılında 60 milyar usd a dahi çıkarabilirdik.

Bakınız şu an 2018 yılında 60 milyar usd a turizm gelirimizi artıramayız.. Ama farrkındalık çok önemldir..

2018 yılında siyasi ve ekonomik duruşumuzu Turizm de 60 milayr usd brüt gelir hedefi koyarsak 2015 yılında başardığımızı yine başarabiliriz...

İnanın bana ne petrol ne gaz... Hepsini paramızı verir alırız... Yeter ki plan yapalım...

Havacılık ve turizm bize yeter de artar bile...

3.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    2018 yılıda esnaf ve sabit gelirli açısından çok zor geçecektir. ...
    Bari sen vurma abi

4.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Bari sen vurma abi

Maalesef Sn.Bir esnaf... Devlet maliyetlerini her zaman vergi ile alır. Vergi ise halktan. Halkın bel kemiği ise esnafdır.. Sonuçta devlette çalışanlar kendi maaşları ile karşılamazlar..

Bu hafta USD gelince 3,7950 ile günün dip noktasını buldu. Buralar bir direnç bölgesidir. Ben bu bölgeden toplamda portföyümü daha önceden %10 USD da idim, %5 daha alarak (3,8150 TL) portföyümün toplam %15 USD a geçtim.

Kısaca; Bu bölgelerin kademeli olarak alımın düşünebileceği yerler olduğunu lakin kademenin; kademesini de minumum da tutmak gerektiğini söylüyorum.

Sonuç olarak 3,62 TL ile USD ın dip olduğunu söyleyebilirim. Yukarıda 4,40 TL dipte 3,62 TL vardır. Şu an 3,81 TL deyiz...

İnanın öylesine zor bir memlekette yaşıyoruz ki; akşamdan sabaha neler olabileceğini tahmin etmek zordur...

Kanımca 3,80 TL ler de her aşağıya iniiş kademeli olarak alım için uygun yerler olabilir lafını, gönül rahatlığı ile diyebilirim..

3,70 TL lere doğru olası geri çekilmede ise kademelerin alım yüzdesini artırabilirsiniz...

3,7950-3,77-3,75-3,72 direnç bölgesidir... Şu an ilk direnç noktasında direnen bir USD var...

Lütfen Yatırım Tavsiyesi olarak almayınız. Kendi aklınız ve iradeniz ile yatırım yapınız.

Bol kazançlar...

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku

Maalesef Sn.Bir esnaf... Devlet maliyetlerini her zaman vergi ile alır. Vergi ise halktan. Halkın bel kemiği ise esnafdır.. Sonuçta devlette çalışanlar kendi maaşları ile karşılamazlar..

Bu hafta USD gelince 3,7950 ile günün dip noktasını buldu. Buralar bir direnç bölgesidir. Ben bu bölgeden toplamda portföyümü daha önceden %10 USD da idim, %5 daha alarak (3,8150 TL) portföyümün toplam %15 USD a geçtim.

Kısaca; Bu bölgelerin kademeli olarak alımın düşünebileceği yerler olduğunu lakin kademenin; kademesini de minumum da tutmak gerektiğini söylüyorum.

Sonuç olarak 3,62 TL ile USD ın dip olduğunu söyleyebilirim. Yukarıda 4,40 TL dipte 3,62 TL vardır. Şu an 3,81 TL deyiz...

İnanın öylesine zor bir memlekette yaşıyoruz ki; akşamdan sabaha neler olabileceğini tahmin etmek zordur...

Kanımca 3,80 TL ler de her aşağıya iniiş kademeli olarak alım için uygun yerler olabilir lafını, gönül rahatlığı ile diyebilirim..

3,70 TL lere doğru olası geri çekilmede ise kademelerin alım yüzdesini artırabilirsiniz...

3,7950-3,77-3,75-3,72 direnç bölgesidir... Şu an ilk direnç noktasında direnen bir USD var...

Lütfen Yatırım Tavsiyesi olarak almayınız. Kendi aklınız ve iradeniz ile yatırım yapınız.

Bol kazançlar...
    Selka bu kurlarin hareketi me kadar sağlıklı sence

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku

Bol kazançlar...
    3,8176'dan %16 civarı alım yaptım. şuanda 3,79'u bekliyorum %5 alım için.
    ardından 3,72 ye kadar her 2'de %5 düşündüm.
    3,72 kırılırsa alımlarımı bir tık sertleştirebilirim sanırım... bilemiyorum günün şartları , o anki hisler.. ne olur biter göreceğiz

7.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    3,8176'dan %16 civarı alım yaptım. şuanda 3,79'u bekliyorum %5 alım için.
    ardından 3,72 ye kadar her 2'de %5 düşündüm.
    3,72 kırılırsa alımlarımı bir tık sertleştirebilirim sanırım... bilemiyorum günün şartları , o anki hisler.. ne olur biter göreceğiz
    Bu arada Sn.Esnaf kademeleri aşağıya doğru hafif sertleştirebilirsin.. Mesela 3,72 altında ben 3,62 TL ye doğru FULL USD yaparım...

Fikrimi soracak olursan 3,8176 TL ile %16 fazlaca yeterlidir. Bence bu hafta piyasayı izle.. Alım için Cuma öğleden sonrasını düşünebilirsin. USD bu hafta düşüş bandında ise en düşük an Cuma olacaktır. Muhtemelen yeniden 115,000 leri PALA gösterebilir..

Cuma öğleden sonra 3,78-3,77 TL olursa %4 daha alım yapılabilir...

Bol Kazançlar...

(YTD)

8.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Selka bu kurlarin hareketi me kadar sağlıklı sence

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sn.R.Lucas kesinlikle iyi değildir.. USD kurundaki bu dalgalanma iş yapan esnafı yatırımcıyı bitirir.. Maalsef bizim kadar biraz da siyasiler ve ekonomiye yön verenler düşünmelidir.. İnanın yazdıklarım buradan MARS a yol olur derler ya; o misal...

Baktım ki; beni dinleyen yok... Ben de kendimce bir kazanç yolu buldum...

Lakin dediğim gibi keşke ekonomi düzgün olsa idi; biz de USD dan kazanmasada idik.... Ama dediklerim yapılmadığı sürece bu ülke de ekonomi %50 USD %50 TL dir..

BİST te tek iyi giden bilançosuna göre Vakıfbank idi... Onu da kamulaştırdılar...

"Millet gider Mersin'e; Bizimkiler gider Tersine..."

Sayfa 64/250 İlkİlk ... 1454626364656674114164 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •