Artan

126,50 10 18:10
82,05 9.99 18:10
15,21 9.98 18:10
228,10 9.98 18:10
43,46 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,89 -10 18:10
36,24 -9.99 18:10
58,55 -9.99 18:10
14,89 -9.98 18:10
80,30 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.799.570.185,17 18:10
10.527.912.186,96 18:10
9.631.158.419,50 18:10
8.376.364.987,12 18:10
8.150.498.552,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1998 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku

Maalesef Sn.Bir esnaf... Devlet maliyetlerini her zaman vergi ile alır. Vergi ise halktan. Halkın bel kemiği ise esnafdır.. Sonuçta devlette çalışanlar kendi maaşları ile karşılamazlar..

Bu hafta USD gelince 3,7950 ile günün dip noktasını buldu. Buralar bir direnç bölgesidir. Ben bu bölgeden toplamda portföyümü daha önceden %10 USD da idim, %5 daha alarak (3,8150 TL) portföyümün toplam %15 USD a geçtim.

Kısaca; Bu bölgelerin kademeli olarak alımın düşünebileceği yerler olduğunu lakin kademenin; kademesini de minumum da tutmak gerektiğini söylüyorum.

Sonuç olarak 3,62 TL ile USD ın dip olduğunu söyleyebilirim. Yukarıda 4,40 TL dipte 3,62 TL vardır. Şu an 3,81 TL deyiz...

İnanın öylesine zor bir memlekette yaşıyoruz ki; akşamdan sabaha neler olabileceğini tahmin etmek zordur...

Kanımca 3,80 TL ler de her aşağıya iniiş kademeli olarak alım için uygun yerler olabilir lafını, gönül rahatlığı ile diyebilirim..

3,70 TL lere doğru olası geri çekilmede ise kademelerin alım yüzdesini artırabilirsiniz...

3,7950-3,77-3,75-3,72 direnç bölgesidir... Şu an ilk direnç noktasında direnen bir USD var...

Lütfen Yatırım Tavsiyesi olarak almayınız. Kendi aklınız ve iradeniz ile yatırım yapınız.

Bol kazançlar...
    Selka bu kurlarin hareketi me kadar sağlıklı sence

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Selka bu kurlarin hareketi me kadar sağlıklı sence

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sn.R.Lucas kesinlikle iyi değildir.. USD kurundaki bu dalgalanma iş yapan esnafı yatırımcıyı bitirir.. Maalsef bizim kadar biraz da siyasiler ve ekonomiye yön verenler düşünmelidir.. İnanın yazdıklarım buradan MARS a yol olur derler ya; o misal...

Baktım ki; beni dinleyen yok... Ben de kendimce bir kazanç yolu buldum...

Lakin dediğim gibi keşke ekonomi düzgün olsa idi; biz de USD dan kazanmasada idik.... Ama dediklerim yapılmadığı sürece bu ülke de ekonomi %50 USD %50 TL dir..

BİST te tek iyi giden bilançosuna göre Vakıfbank idi... Onu da kamulaştırdılar...

"Millet gider Mersin'e; Bizimkiler gider Tersine..."

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.R.Lucas kesinlikle iyi değildir.. USD kurundaki bu dalgalanma iş yapan esnafı yatırımcıyı bitirir.. Maalsef bizim kadar biraz da siyasiler ve ekonomiye yön verenler düşünmelidir.. İnanın yazdıklarım buradan MARS a yol olur derler ya; o misal...

Baktım ki; beni dinleyen yok... Ben de kendimce bir kazanç yolu buldum...

Lakin dediğim gibi keşke ekonomi düzgün olsa idi; biz de USD dan kazanmasada idik.... Ama dediklerim yapılmadığı sürece bu ülke de ekonomi %50 USD %50 TL dir..

BİST te tek iyi giden Vakıfbank idi... Onu da kamulaştırdılar...

"Millet gider Mersin'e; Bizimkiler gider Tersine..."
    Tehlikeli olan kurların yüksek veya düşük olması değil, bu kadar dalgalı olmasıdır desek yanlış olmaz sanırım.

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir"

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Tehlikeli olan kurların yüksek veya düşük olması değil, bu kadar dalgalı olmasıdır desek yanlış olmaz sanırım.

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir"

Kesinlikle Sn.Miriel USD kuru şu an siyasi risklere bağlı olarak 3,51 TL ile 4,45 TL arasında değişebilir...

Sanki para değil; hisse senedi...

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Kesinlikle Sn.Miriel USD kuru şu an siyasi risklere bağlı olarak 3,51 TL ile 4,45 TL arasında değişebilir...

Sanki para değil; hisse senedi...
    Hedge etmesi bir dert, yatırım kararı vermek bir dert.. Şirketlerin bu konudaki yeterliliği ne seviyede pek bilgim yok ama zor iş..

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir."

6.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Hedge etmesi bir dert, yatırım kararı vermek bir dert.. Şirketlerin bu konudaki yeterliliği ne seviyede pek bilgim yok ama zor iş..

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir."

Sn.Miriel %100 katılıyorum. Hedge etmesi bir dert, alım yeri bir dert, satım yeri bir dert. Millet işini gücünü bırakıyor kuru yönetmeye çalışıyor...

Lakin; 400 milyar USD ödenmesi gereken bir borç varsa 3,51 TL-4,45 TL bandı çok tehlikeli demektir... Bir çok firma 4 TL üzeri dayanamaz demektir..

Dedim ya; Türkiye de maalesef her bir şeyden anlamak zorunda kalıyoruz. Anlayamaz isek Serengeti düzlüklerinde ki gibi ya çakallara, ya sırtlanlara en iyi ihtimal Aslanlara yem oluruz...

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •