Sayfa 64/109 İlkİlk ... 1454626364656674 ... SonSon
Arama sonucu : 866 madde; 505 - 512 arası.

Konu: AVOD - A.V.O.D. Gıda ve Tarım

1.  Alıntı Originally Posted by tacir1 Yazıyı Oku
    Maden işinin yanında 100-200 milyon TLlik gıda işinin bir önemi var mı?

Maden patronun şirkete bir hediyesi sayılır. Niye hediye etti bilemiyorum. Şirket hisselerinin çoğu elindeydi büyük ihtimalle. Sonra yukarıdan sattı, şimdi bedelliyle beraber geri toplayacak. Bedelli yapmak yerine 6 TLden 30 milyon lot tahsisli yapsa daha doğru olur diye düşünüyorum.

Maden haberlerini tekrar inceledim:
    - İlk rezerv bilgisi geldiğinde 174 milyon dolar rezerv değeri, masraflar hariç 96 milyon dolar net değer denildi.
    - Daha sonra devletin yaptığı incelemede rezerv 3 katına çıktı.
    - Bakır fiyatları dolar bazında %50 arttı.

Buradan yaptığım iyimser bakkal hesabına göre mevcut durumda:
    - 174x3x1,5 yaklaşık 750 milyon dolarlık rezerv var. Sonradan ilave edilen rezervin de yaklaşık aynı kalitede olduğunu varsayıyorum.
    - 78 milyon dolar masrafı rezervle orantılayıp 3 ile çarpınca 235 milyon dolar. İşçilik kısmı veya sabit yatırım kısmı çok yüksekse bu kadar bile artmayabilir masraflar.
    - Yaklaşık 500 milyon dolar net değer var. Dolar kurunu 14 olarak hesaplarsak 7 milyar TL'lik net değeri olan bir maden var.
    - Şirket değeri 400-500 milyon TL. civarında, bedelliyle beraber borçsuz 600-700 milyon TL civarında bir şirket çıkacak ortaya.

Bu değerler tamamen benim haberlerden tahmin etmeye çalıştığım değerler. Maden raporu gelince netleşir. Bu konuda fikri olan, hatalı olduğumu düşünen varsa onun da fikirlerini okumak isterim. Bence bedelli mi tahsisli mi her ne yapacaksa bir an önce yapmasında KY açısından fayda var. Ardından da bu madenin fiyatlanmaya başlamasını umalım. Biz ne düşünürsek düşünelim son sözü tahtacı/patron söyleyecek.

Asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Merhabalar,

Çalışmanız için teşekkürler. Ben bakır hesabını şöyle yapıyorum:

22.05.2020 tarihli son değerlemenin KAP açıklamasında belirtilen, 3 kat rezervin olduğu rapor, net bakır miktarı 155.000 ton. Bu miktarı bakırın güncel ton fiyatı olan 9500 dolar ile çarparsak 1.472.500.000 dolar yapıyor. Bu tutarı da 13 TL kur değeri ile çarparsak 19.142.500.000 TL yapıyor. Yani yaklaşık 20 milyar TL. Bunun dörtte biri masraf olsa 15 milyar tl net tutar olur ve bu da hisse başına 166 TL yapar.

Diğer konuda ise, ben vegan et ve mevcut tarımsal ürünlerin dünyanın gidişatına bakıldığında stratejik önemde olduğunu ve bu bakır işi kadar değer katacağını ve sürdürülebilirlik anlamında daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir, herkese bol kazançlar ve iyi hafta sonları dilerim...

Alıntı Originally Posted by AliUyanık Yazıyı Oku
    tekniz analiz, belli bir disiplin altında yapılan, en nihayetinde geleceği görmek adına, yanılgı payını da içeren yöntemdir.
    genelde benim okuduğun ilk cümle şöyle olur.. '' bu senette teknik çalışmaz ''

böyle bir cümleyi okumak keyif verici..

4.74 sende mi Brütüs..
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

3. Ve tavan geldi tarih 29.12.21
    Acaba yine ne fırıldaklar dönecek

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

dün 2 kademe kar ile beni dışarı atan, bu günde tavan çeken palayı tebrik etmekte yarar var..
    5.01 e kadar yolun acık olmakla birlikte kullanıp kullanmaman sana bağlı. ancak, sonrasına oluşturacağın kırmızı barlardan birini seçip tepene bineceğim..Caroline elbette aşağı gelecek..

Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

5. acaba vegan et siparişimi aldı,hissede bayağı alım oldu ve tavanı milyon ,milyon yutuyorlar boşuna kimse kürek çekmez

6. Sanırım tavan yaptığı gün gidiyor diye çok atlayan oldu. Onlar dökülmeden gider mi bakalım... Bedelli onayı veya reddi ne zaman gelir fikri olan var mı?

7.  Alıntı Originally Posted by tacir1 Yazıyı Oku
    Sanırım tavan yaptığı gün gidiyor diye çok atlayan oldu. Onlar dökülmeden gider mi bakalım... Bedelli onayı veya reddi ne zaman gelir fikri olan var mı?
    Bedelli sonucunun çıkması genelde 2-3 ay alıyor fakat reddedilen yakın tarihli başvurusu olması nedeniyle bu sefer daha çabuk çıkabilir sonuç avod için.

8. Şirketimizin bağlı ortaklığı olan Avod Altın Madencilik Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Avod Madencilik) ile ilgili bilgilendirme;
    24.01.2022

2019 yılından itibaren Avod Madencilik ile ilgili raporlama çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmesine rağmen, istenilen sonuç gecikebilmekte ve süreç uzamaktadır.

Şirketimiz ve yatırımcılarımızın, bu süreçlerden zarar görmemesi için; Sn. Nazım TORBAOĞLU ve Sn. Burak KIZAK; Avod Madencilik paylarının Şirketimize yapılan hisse devir bedelinin, 55.000.000 TL yerine, Avod Madencilik'in kayıtlı sermaye bedeli olan 180.000 TL (%90 pay) nominal bedel üzerinden devir edilmesine karar vermişlerdir. Bu durumda, Sn. Nazım TORBAOĞLU ve Sn. Burak KIZAK'ın 55.000.000 TL olan alacakları ortadan kalkacaktır. Bu duruma uygun olarak, şirketin Bağlı Ortaklık hesabı ve Ortaklara Borçlar hesabı bu tutarlarda düşürülecektir. Mali tablolarda (31.12.2021 tarihli) gerekli düzeltmeler yapılacaktır. Bu işlemler neticesinde, Avod Madencilik şirketine ait %90 pay 180.000 TL nominal bedel ile iktisap edilmiş olacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur,

Sayfa 64/109 İlkİlk ... 1454626364656674 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •