Hacim 495.454 lot
Hocam bence artık bu gizemli ortak meselesine bir süre ara vermek lazım.
Hissenin yükselmesi için sadece onun almasına bel bağlarsak yanlış bir psikoloji içine girmiş oluruz.
O zaman herkes o alırsa hisse yükselecek deyip alır , o almazsa hisse düşecek deyip satar. Böylece hem gereksiz bir sarmala girilir hem de birçok KY bundan zarar görür.
Sonuçta bu şirket bölünmemiş haliyle 4 liradan 65 liraya giderken , öyle çok bariz bir alıcı yoktu. O dönem Perea malın çoğunu zaten almıştı. Perea en son mallarını da 8 liralardan almıştı bölünmemiş haliyle Mart 2020 tarihinde. Ondan sonra Perea hiç mal almadı hisse 65 liraya gidene kadar hatta 700 bin lot da sattı.
Dolayısıyla bu hisse mart 2020 tarihinde 8 liradan şubat 2021 tarihinde 65 liraya giderken hiçbir bariz alıcısı yoktu hatta Perea 700 bin lot sattı , birçok eski yatırımcı , ben dahil milyonlarca lot sattık ama yine de hisse 65 lirada tavan oldu.
Nasıl yaptı bunu , güzel bilançolar ve beklentiler ile.
O güzel bilançolar ve beklentiler 2022 yılında da var. İnşaallah 2022 1. çeyrek bilançosundan itibaren bu şirket gerçek değerine doğru ilerleyecek. Kim alırsa alsın , kim satarsa satsın.
Bu 1 milyon lotu alan arkadaşa teşekkür ederiz. Hoşgeldin yeni ortak deriz , hisseye katkı sağlamıştır ama artık onu tek beklenti olmaktan çıkaralım bence.
Bundan sonra da almaya devam edebilir bence devam edecek de , ama onun tekrar alması artı bir katkı olur şirkete. O aldı diye gidecek veya almadı diye düşecek değil hisse.
Bu kısır döngüye girersek gereksiz bir psikoloji oluştururuz tahtada.
Bence artık hissenin kendi dinamiklerine dönelim. Temel ve teknik beklentileri , şirket hakkında varsa haber , söylenti vesaireleri konuşalım bence.
HSBC yada Credit almaya devam ederse de bu da kadayıf üstüne kaymak olur :)
Emirhan abi doların artması bizi olumsuz etkiliyor mu çok
Hocam bu soruyu son 24 saatte 3 kere sordun. Cevabını vermiştim. Sorpressa da verdi. Cevabı aşağı kopyalıyorum yine.
Özetle , USD'ın durağan kalması en çok tercih edilen durum ama USD artınca bize olumlu etkisi de var olumsuz etkisi de.
''''''
Hocam doların yükselmesinin de düşmesinin de şirkete hem avantajı var hem dezavantajı.
USD yükselince , öz sermayemiz de yükseliyor ( TL olarak ) ama net karımız düşüyor
USD düşünce , öz sermayemiz de düşüyor ( TL olarak ) ama net karımız yükseliyor.
Hangisini tercih edersin dersen tabii ki 2. şıkkı tercih ederim.
Ama aslında bizim için en güzeli , durağanbir kur. Yani kurun yıl boyu yataya yakın gitmesi yada çok dar bir alanda dalgalanması.
Bunu günümüz rakamları ile örneklendirirsek. Diyelim ki yıla 13,20 USD kuru ile başladık. Bu sene sonuna kadar USD kurunun 12-14 lira arasında kalması bizim en çok tercih edebileceğimiz durum olur bence.
Kur ne kadar sabit kalırsa , biz o kadar faaliyet karını net kara yansıtabiliriz. Tabi bir de kredi faizleri düşerse iyi olur. Çünkü Brightstar alımının tamamına yakınını USD ve TL kredi ile yaptı şirket. O yüzden 31.12.2021 bilançosunda banka kredilerinin çok arttığını göreceğiz. Kredi faizlerinin düşmesi , daha az finansal gider anlamına geleceği için karlılığımızı arttırır.
Yani durağan bir USD kuru , düşük faiz bizim net karımızı maksimum seviyeye çıkaracak senaryodur. İnşaallah bu olur bundan sonra. '''''''''''''
Hissenin 17 aralıkta gördüğü zirve olan 14.82 den 23 Aralıktaki dip fiyatına kadarki ve 23 Aralıktan bugüne kadarki AKD toplamı böyle. CITIBANK (YFAS-BOFA-QNB-UNLU) ve yatırım fonlarının (Ziraat- vs) çıkışı dikkatle izlenmeli.
[URL="[url=https://ibb.co/cwgJ1N1]![]()
Emirhan Bey Üstadım ,son aylarda özellikle perea alımından sonra tahtada bir erk savaşı olunca insanların dikkati o yöne kaydı doğal olarak.
Gizemli ortak işin goygoy kısmı.Şirket o kadar yoğun çalışıyor olmalı ki eskisi gibi webinar , tv programına katılım yok gibi.Bizimkide laf olsun torba dolsun :)
Üstadım her zaman derim Arena yatırımcıları profesyoneldir.
Eğer uv aldıysa sizden 1 adım geride demektir.Siz daha öncesinde beklentinizi paylaştınız.
Ama ben sağdan soldan virmanlayıp sonrasında tokatçılarla masaya oturacağım dersede kendisi bilir.
Zamanında Perea satınca bile kımıldamadık yerimizden.
Yer İmleri