Sayfa 64/348 İlkİlk ... 1454626364656674114164 ... SonSon
Arama sonucu : 2781 madde; 505 - 512 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. 25 Kasım 2023 günlü Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Amonim Şirketler için asgari esas sermaye miktarı 250.000 TL (kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş bulunan halka açık olmayan şirketler için 500.000 TL), Limitet Şirketler için asgari esas sermaye 50 bin TL olarak belirlenmişti. LTD ŞTİ yerine tek ortaklı bir AŞ daha avantajlı.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    5year hadi iyisin, Suriye mevzusu EREGL ye yaradı😊
    Bu kadar şansımın yaver gitmesi normal değil Fool me twice shame on me diyerek eski zirvesinde şeytan ver gitsin diyor ama yapamayacağım onu. Suriye konusuna daha hakim olamadım.

3. Suriye konusu da ilginç. Savaşı bitirenlerle savaş sonrası beklentiler biraz uyumsuz gibi gözüktü bana ama hayırlısı diyoruz. Ülkenin bilinen ordusu ve siyasi otoritesi tamamen buhar olmuşken bunların yerine gelen ve muhalifler denen gurup yeni bir düzeni sıfırdan inşaa etmeli. Irak'ta Saddam sonrasında, onun döneminden kalanlar üzerine yeniden düzen inşaa edilmişti. Irak petrol geliri sayesinde batılıların yatırımlarını da daha hızlı çekti Suriye'de tam bir sükunet sağlanabilecek mi bunu izlemek gerekiyor.

Mesela terörist olarak adlandırılan ve aranan bir gurup ile liderinin Suriye'nin geleceğinde nasıl bir rolü olacak? Uluslararası düzeyde mümkün olmadığına göre bu gurup bir kenarı mı çekilecek? Esad rejiminden kalanların yeni bir şeyler kurmasına müsade edilebilir mi? Ülkenin ordusu kim? Sizin aklınızdan geçenleri bu guruplar kabul eder mi?
    Son düzenleme : yelpaze; 09-12-2024 saat: 18:53.

4.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Suriye konusu da ilginç. Savaşı bitirenlerle savaş sonrası beklentiler biraz uyumsuz gibi gözüktü bana ama hayırlısı diyoruz. Ülkenin bilinen ordusu ve siyasi otoritesi tamamen buhar olmuşken bunların yerine gelen ve muhalifler denen gurup yeni bir düzeni sıfırdan inşaa etmeli. Irak'ta Saddam sonrasında, onun döneminden kalanlar üzerine yeniden düzen inşaa edilmişti. Irak petrol geliri sayesinde batılıların yatırımlarını da daha hızlı çekti Suriye'de tam bir sükunet sağlanabilecek mi bunu izlemek gerekiyor.
    Artık Suriye'de hakim güç El Kaide. Afganistandakilerle bunların arasındaki tek fark giyim kuşamda, Suriyedeki lider kadro takım elbise giyiyor, Afganistandakiler ise şalvar. Politikalarının farklı olacağını düşünmüyorum. Şimdilik minnoş gözükmeye çalışıyorlar, aynen Afganistandan ABD'nin çekilmesi tamamlanana kadar orada yaptıkları gibi. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı deme stratejisini uyguluyorlar. Takiyye'den ibaret yaptıkları.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

herzobidunya Guest
    Bize ne suriyeden abi. Geçici günübirlik gündemlerde boğulmayalım derim. Naçizane.

6. 100 endeks çok kritik bir seviyeye geldi. Ben 10300 ü çok önemsiyorum. Önceki aylarda 10 binin üzerinde kalmayı denemiştik ama becerememiştik. 10 bin seviyesi düz rakam olduğu için psikolojik bir dirençtir. Ama en önemlisi 8500 lerdeki son dip seviyemizin %20 üstü 10300 e tekabül ediyor. Teknik manada 10300 ün aşılması orta vade bazında trend değişikliğine işaret eder, böylece orta vade boğa trendine girmiş oluruz. Bugünkü hacim fena değildi. 4.65 milyon lotluk, 120.1 milyar tl lik bir hacim oldu. Bu hacmin biraz daha artması gerekiyor. Şöyle 5 milyon lotluk 150 milyar tl ye yaklaşan günlük hacimler olsun ki satıcıların elindeki lotlar iyice emilsin ve yukarı yönlü momentum kendini tam olarak tesis etsin. Bu minvalde birkaç günlük bir dönem yaşarsak bunun arkası gelir ve eski zirve olan 11250 yi tekrar ziyaret eder, muhtemelen de bunu bir miktar aşarız mesela %10-15 gibi. Ondan sonrası ise Allah kerim.

7.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    ...Mesela terörist olarak adlandırılan ve aranan bir gurup ile liderinin Suriye'nin geleceğinde nasıl bir rolü olacak? Uluslararası düzeyde mümkün olmadığına göre bu gurup bir kenarı mı çekilecek?.....
    Rebranding yapacaklar. Rebranding, klasik manada bir markanın ismi, logosu, mesajı veya genel imajının değiştirilmesi anlamına gelir. Özetle "yeniden doğuşu" temsil eder. İşte bunu yapacak adamlar.

herzobidunya Guest
     Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    En doğrusunu diyorsun, TV'lerin esiri olmuş beynimiz
    Bizim suriyemiz var esenyurt. ����

Sayfa 64/348 İlkİlk ... 1454626364656674114164 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz