Sayfa 640/1002 İlkİlk ... 140540590630638639640641642650690740 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,113 - 5,120 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    oflu hocanın dediği gibi şu bist meselesünü de ele almamuz lazum: ) youtube'da uzmanı amatörü 4500 yapar diyor, az kısmı da 4000 diyor. ben yukarı devam edecek diyorum. şu seviyeyi kırarsa fonumu satarım, ancak şurdan tekrar alırım diyen var mı? ya da ne kadar düşerse düşsün tutarım diyen? biliyorsunuz stratejiyi haftasonu kafa rahatken oluşturmak önemlidir. kaos anında yanlış kararlar vermemek için. bu mevzudan kaçamazsınız acılarınızla yüzme zamanı: )

Genelde çok uzman falan takip etmem.Teknik analiz de temel analiz de bilmem.30-35 yıldır bu işlerle iyi kötü ilgilenirim.Rahmetli Yaşar Erdinç in Teknik Analiz kitaplarını da okudum paralı danışmanlık hizmetini de aldım; Ahmet Mergen in teknik analiz kitaplarını da 20-25 sene önce okudum.Metastockta da bir yığın formüller yazdım zamanında,Benden bir halt olmaz diyerek çok önceleri bıraktım o işleri.O zamanlar daha tatlı kazanç yöntemleri vardı.İş bankası telefonundan sabahları hisse fonu alıp satardık.O günü doğru tahmin ettik mi keyfe bak o akşam.Sabah NTV dinler 10 a kadar karar verirdik.Sonra SPK uyandı haklı olarak taş koydu bu işe.

Demem o ki teknik analiz ile temel analiz ile başarılı olabilenlere saygım sonsuz ben bu işlerle uğraşamıyorum, Bu işlerde teknik temel olayından ziyade kişilik özellikleri ve psikoloji yönetimi yatıyor.Ben dengeli bir portföy yapısıyla devam ediyorum.B u nedenle portföyümün çoğunu fonlarla oluşturuyorum.HSA/TGA/OKD/ZDZ/OIL ile oluşturduğum kısma dokunmuyorum.Portföyün yaklaşık 1/3 ü bunlar.Bu arada gençlere ve parasını uzun vadeli yatırabileceklere orta üstü seviyede risk almalarını öneririm.17 aralıkta da pandemide de fonlarımı hiç bozmadım sadece bazı benzer sınıflarda değişimler yaptım.Hiç sıkıntım olmadı.Oğlumun portföyünü de 2 yıldır bu mantıkla yönetiyorum ve çok tatminkar sonuçlar elde ettim.4 kişinin daha portföyü vardı onların portföylerini yönetirken psikolojik olarak çok etkilendim ve KKM ye yönlendirdim.Mevduat yatırımcısıydılar ve çok ölçül bir yapısı vardı poerföylerin.2 ay önce çok kararsız kalıp son bir dönem daha devam edin dedim, çok pişmanım.

Piyasaya gelirsek ben orda burdaki uzmanların yorumlarını kişisel olarak çok yüzeysel, laf olsun torba dolsun düzeylerinde olduğunu düşünüyorum.Bana göre yorumların büyük çoğunluğu çöp.Ne şiş yansın ne kebap yansın tarzında yorumlar, haklılar da kendi adlarına.Geçen gün aldığım tuvvalet kağıdı 250 tl olmuş.Tanesi 8 tl.Ben bunu çok eski olmayan zamanlarda 1 tlye alıyordum.Neye göre artmış borsa.Ne TL ye ne dolara göre gafikler bir anlam ifade ediyor.Borsa endeksi/enflasyon oranında aman aman bir değişim yok.(TÜİK+ENAG)/2 alıyorum ben enflasyonu.HEKTAŞ ve SASA etkisini saymıyorum bile.Dolar desen geçen yıl kasımdakini adil fiyat alsak enflasyon farklarını koysak 30 tl falan olması lazım.

Sonuç olarak ben bu piyasanın nominal olarak daha epey bir şekilde yükseleceğini düşünüyorum.O nedenle portföyümün %30 u agresif % 40 hisse %30 yabancı hisse biraz eurobond biraz kıymetli madenler devam ediyorum bozmadan.

Portöyümün %10 u da direk hisse al tut tarzında ama arada bir dönüşü görürsem satarım da ama fonlarda sadece zaman zaman çok çıkanları azalt az gidenleri az az artır stratejisiyle deam ediyorum.

Kafa ütülemediğimi umarım, 2 gündür çenem düştü.

2.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    Genelde çok uzman falan takip etmem.Teknik analiz de temel analiz de bilmem.30-35 yıldır bu işlerle iyi kötü ilgilenirim.Rahmetli Yaşar Erdinç in Teknik Analiz kitaplarını da okudum paralı danışmanlık hizmetini de aldım; Ahmet Mergen in teknik analiz kitaplarını da 20-25 sene önce okudum.Metastockta da bir yığın formüller yazdım zamanında,Benden bir halt olmaz diyerek çok önceleri bıraktım o işleri.O zamanlar daha tatlı kazanç yöntemleri vardı.İş bankası telefonundan sabahları hisse fonu alıp satardık.O günü doğru tahmin ettik mi keyfe bak o akşam.Sabah NTV dinler 10 a kadar karar verirdik.Sonra SPK uyandı haklı olarak taş koydu bu işe.

Demem o ki teknik analiz ile temel analiz ile başarılı olabilenlere saygım sonsuz ben bu işlerle uğraşamıyorum, Bu işlerde teknik temel olayından ziyade kişilik özellikleri ve psikoloji yönetimi yatıyor.Ben dengeli bir portföy yapısıyla devam ediyorum.B u nedenle portföyümün çoğunu fonlarla oluşturuyorum.HSA/TGA/OKD/ZDZ/OIL ile oluşturduğum kısma dokunmuyorum.Portföyün yaklaşık 1/3 ü bunlar.Bu arada gençlere ve parasını uzun vadeli yatırabileceklere orta üstü seviyede risk almalarını öneririm.17 aralıkta da pandemide de fonlarımı hiç bozmadım sadece bazı benzer sınıflarda değişimler yaptım.Hiç sıkıntım olmadı.Oğlumun portföyünü de 2 yıldır bu mantıkla yönetiyorum ve çok tatminkar sonuçlar elde ettim.4 kişinin daha portföyü vardı onların portföylerini yönetirken psikolojik olarak çok etkilendim ve KKM ye yönlendirdim.Mevduat yatırımcısıydılar ve çok ölçül bir yapısı vardı poerföylerin.2 ay önce çok kararsız kalıp son bir dönem daha devam edin dedim, çok pişmanım.

Piyasaya gelirsek ben orda burdaki uzmanların yorumlarını kişisel olarak çok yüzeysel, laf olsun torba dolsun düzeylerinde olduğunu düşünüyorum.Bana göre yorumların büyük çoğunluğu çöp.Ne şiş yansın ne kebap yansın tarzında yorumlar, haklılar da kendi adlarına.Geçen gün aldığım tuvvalet kağıdı 250 tl olmuş.Tanesi 8 tl.Ben bunu çok eski olmayan zamanlarda 1 tlye alıyordum.Neye göre artmış borsa.Ne TL ye ne dolara göre gafikler bir anlam ifade ediyor.Borsa endeksi/enflasyon oranında aman aman bir değişim yok.(TÜİK+ENAG)/2 alıyorum ben enflasyonu.HEKTAŞ ve SASA etkisini saymıyorum bile.Dolar desen geçen yıl kasımdakini adil fiyat alsak enflasyon farklarını koysak 30 tl falan olması lazım.

Sonuç olarak ben bu piyasanın nominal olarak daha epey bir şekilde yükseleceğini düşünüyorum.O nedenle portföyümün %30 u agresif % 40 hisse %30 yabancı hisse biraz eurobond biraz kıymetli madenler devam ediyorum bozmadan.

Portöyümün %10 u da direk hisse al tut tarzında ama arada bir dönüşü görürsem satarım da ama fonlarda sadece zaman zaman çok çıkanları azalt az gidenleri az az artır stratejisiyle deam ediyorum.

Enflasyon yorumunuzla ilgili dun twitterda benzer seyler yazdim. Eger gercek enflasyon enag aciklamalari kadar yuksekse bu seneki getiriler bile asiriliktan normalin altina inmis olacak. Seneye enflasyon dusecek diye endekste baski var diyorlar ancak enflasyon zamlarin bitecegi gercegini degistirmiyor. Bilancolar bu sekilde devam ederse ralli de devam eder rahatlikla.

3.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    Genelde çok uzman falan takip etmem.Teknik analiz de temel analiz de bilmem.30-35 yıldır bu işlerle iyi kötü ilgilenirim.Rahmetli Yaşar Erdinç in Teknik Analiz kitaplarını da okudum paralı danışmanlık hizmetini de aldım; Ahmet Mergen in teknik analiz kitaplarını da 20-25 sene önce okudum.Metastockta da bir yığın formüller yazdım zamanında,Benden bir halt olmaz diyerek çok önceleri bıraktım o işleri.O zamanlar daha tatlı kazanç yöntemleri vardı.İş bankası telefonundan sabahları hisse fonu alıp satardık.O günü doğru tahmin ettik mi keyfe bak o akşam.Sabah NTV dinler 10 a kadar karar verirdik.Sonra SPK uyandı haklı olarak taş koydu bu işe..
    estağfurullah burda her bilgi kırıntısına ihtiyaç var hocam her görüş değerli burada bana göre. yazdıklarınıza göre genelde taşımaya devam tarafındasınız. ben de aynı taraftayım. gerekçem biraz fazla düşüş beklememem, biraz da seçtiğim fonlara güvenmem.

evet burda çok yazanlara kızan azınlıkta birkaç kişi var, onlara tavsiyem girmeyin abi siteye bir süre. kafa dinleyin biraz: )

4. Eski bir borsa yatırımcısı olmama rağmen fonlar konusunda kısıtlı bir bilgiye sahibim. Mevduatın bir tık üzerinde ama riski düşük bir fon önerebilecek arkadaş var mı? Birde bir yatırımcı arkadaşım İstatiksel Arbitraj fonunu önerdi bana bu fon konusunda bilgisi olan var mı..İyi akşamlar herkese..

5.  Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    Eski bir borsa yatırımcısı olmama rağmen fonlar konusunda kısıtlı bir bilgiye sahibim. Mevduatın bir tık üzerinde ama riski düşük bir fon önerebilecek arkadaş var mı? Birde bir yatırımcı arkadaşım İstatiksel Arbitraj fonunu önerdi bana bu fon konusunda bilgisi olan var mı..İyi akşamlar herkese..
    Ben de yüksek riskli fonların yanında FZJ fonu da var.
    Risk seviyesi 3. Yani borsa fonları gibi yüksek riskli değil.
    Son 1 aylık getirisi %6 ama ortalama aylık %3-4 getirisi var.
    İnceleyin isterseniz.

6.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Ben de yüksek riskli fonların yanında FZJ fonu da var.
    Risk seviyesi 3. Yani borsa fonları gibi yüksek riskli değil.
    Son 1 aylık getirisi %6 ama ortalama aylık %3-4 getirisi var.
    İnceleyin isterseniz.
    %16 ile Fiba'da mevduat bağlamış
    Böyle şeyler mide bulandırıyor

Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    Genelde çok uzman falan takip etmem.Teknik analiz de temel analiz de bilmem.30-35 yıldır bu işlerle iyi kötü ilgilenirim.Rahmetli Yaşar Erdinç in Teknik Analiz kitaplarını da okudum paralı danışmanlık hizmetini de aldım;

Evet üstad aynı dönemlerde başlamışız bu işlere.
    Rahmetli Yaşar ERDİNÇ in teknik analiz kitabi ile başladım.
    Yusuf Sarı Ve Ahmet MERGEN ile bu işe devam ettim.
    Borsadaki ELLİOT culardan biri'de benim.

20 adet büyük fonların ortak hisselerini AYLIK https://wordcounter.net/ den bakarak,
    analizlerini yapıyor. 45 günlük alış ve satış yapıyorum.
    Demirbaş olarak GARAN, SKBNK, TSKB, ODAS hisselerindeyim.
    Şu andaki düşüncem olarak seçime kadar
    MPS TCD ADP MAC GMR GOH RPD EIC IDH TLZ
    HYV PPN KIE
    bu fonlardan çıkmayacağım.

Stopaj yok sanırım bu fonda

Sayfa 640/1002 İlkİlk ... 140540590630638639640641642650690740 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz