Sayfa 6400/7020 İlkİlk ... 54005900630063506390639863996400640164026410645065006900 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 51,193 - 51,200 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Amerikali roman, ani ve deneme yazari Cheryl Strayed'in dogum gunu ( 17 Eylul 1968 )

" Bu dunyada etkileyici bir suru baska seyler de vardi. Bunlar adeta icimde bir nehir gibi acildi. Sanki nefes alabilecegimi bilmiyormusum ve sonra almisim gibi. Bunun mutluluguyla kahkaha attim ve bir an sonra PDY'deki ilk gozyaslarimi dokmeye basladim. Mutluluktan aglamiyordum. Uzuntuden de aglamiyordum. Annem, babam ya da Paul yuzunden aglamiyordum. Dolmus oldugum icin agliyordum. " Yaban

" There were so many other amazing things in this world. They opened up inside of me like a river. Like I didn’t know I could take a breath and then I breathed. I laughed with the joy of it, and the next moment I was crying my first tears on the PCT. I cried and I cried and I cried. I wasn’t crying because I was happy. I wasn’t crying because I was sad. I wasn’t crying because of my mother or my father or Paul. I was crying because I was full. "

" Internet pek cok sey olabilir. Cogu zaman birilerine laf sokma ve baskasinin uzuntulerinden zevk alma gibi modern sporlari yapmak icin girdigimiz, kendi yobazliklarimiza kilif ordugumuz, alay ettigimiz ve boylece baskalarinin acisina duyarsiz kaldigimimiz bir bok cukurudur. " Kucuk Guzel Seyler

“ The internet can be many things, of course. Too often it's a cesspool of distraction, a place we indulge in the modern sport of snark and schandenfrende, building the case for our own bigotries, where we mock and thereby dismiss the suggering of others. ”

2. Natalie Wood, Robert Culp, Elliott Gould ve Dyan Cannon'in basrollerini paylastigi komedi Garip Ciftler ( Bob & Carol & Ted & Alice ), promiyerini 17 Eylul 1969'da New York Film Festival'inde yapti.

3. Alman hard rock, heavy metal grubu Scorpions, 3. Studyo albumu In Trance’i 17 Eylul 1975 tarihinde RCA Records etiketiyle piyasaya surdu.

4. Ingiliz heavy metal grubu Judas Priest, ilk canli albumu Unleashed in the East’i 17 Eylul 1979’da Columbia etiketiyle piyasaya surdu.

5. François Truffaut’nun yonettigi; Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Jean Poiret, Andréa Ferréol, Heinz Bennent’nin basrollerini paylastigi Son metro ( Le Dernier Métro ), 17 Eylul 1980 tarihinde Fransa’da vizyona girdi. ( Turkiye, Aralik 1980 )

6. Amerikali hard rock grubu Guns N' Roses, 3.studyo albumu Use Your Illusion I’i 17 Eylul 1991’de Geffen Records etiketiyle piyasaya surdu.

7. Ozzy Osbourne, 6.studyo albumu No More Tears’i 17 Eylul 1991’de Epic Associated etiketiyle piyasaya surdu.

8. Avusturya asilli Ingiliz filozof ve profosor Karl Popper'in olum yildonumu ( 17 Eylul 1994 )

" Gercek aydinlanma dusunuru, gercek rasyonalist hic kimseye hicbir konuda hukmunu gecirmeyi arzulamaz, asla, ikna etmek bile istemez, zira o her zaman, yaniliyor olabileceginin farkindadir. "

" Der wahre erleuchtete Denker, der wahre Rationalist, will niemals jemanden zu irgendetwas überreden. Nein, er will nicht einmal überzeugen, er ist sich die ganze Zeit über bewusst, dass er vielleicht falsch liegen könnte. "

" Insan dilde, muzikte, siirde ve bilimde yeni dunyalar yaratmistir; bunlarin en onemlisi, esitlik, ozgurluk ve zayiflara yardim yolundaki ahlak sistemlerinin dunyasidir. " Acik Toplum ve Dusmanlari

" Man has created new worlds - of language, of music, of poetry, of science; and the most important of these is the world of the moral demands, for equality, for freedom, and for helping the weak. "

Sayfa 6400/7020 İlkİlk ... 54005900630063506390639863996400640164026410645065006900 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •