Artan

45,32 10 18:10
176,20 9.99 18:10
20,14 9.99 18:10
81,55 9.98 18:10
90,50 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

26,64 -10 18:10
50,40 -10 18:10
4,43 -9.96 18:10
26,26 -9.95 18:10
10,50 -9.95 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.718.614.181,40 18:10
6.933.504.972,47 18:10
6.649.086.491,22 18:10
6.265.564.086,85 18:10
6.096.634.471,25 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 642/716 İlkİlk ... 142542592632640641642643644652692 ... SonSon
Arama sonucu : 5982 madde; 5,129 - 5,136 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Sektör bazında favök katkılarını da ekleseydin daha güzel olurmuş
    muayene tarafının dataları kapalı maalesef..

tarımda fason üretim tekraralıcı konumundaki osman akçanında datalarını göremiyoruz..

sadece gelirlerin çoğunun menderes tarafından geldiğini belirtmek için yazdım holding tarafında..

geçen yıldan bu yana borçluluk azaldıkça ileriye dönük favök ün net kara yansıması olumlu olur.. bu çeyrek bir sürpriz olur mu acaba diyorum. hazır stoklar sebebiyle ithalat azalmışken hem de ihracatçıya sağlanan tl krediler sebebiyle yabancı para borçlarında tl ye dönüş en yakından takip edilmesi gereken durum..

Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    muayene tarafının dataları kapalı maalesef..

tarımda fason üretim tekraralıcı konumundaki osman akçanında datalarını göremiyoruz..

sadece gelirlerin çoğunun menderes tarafından geldiğini belirtmek için yazdım holding tarafında..

geçen yıldan bu yana borçluluk azaldıkça ileriye dönük favök ün net kara yansıması olumlu olur.. bu çeyrek bir sürpriz olur mu acaba diyorum. hazır stoklar sebebiyle ithalat azalmışken hem de ihracatçıya sağlanan tl krediler sebebiyle yabancı para borçlarında tl ye dönüş en yakından takip edilmesi gereken durum..
    Mayıs ayının son 10 gününde ihracat sevkiyatları artmıştı.
    Haziran ayında da artarak devam ettiğini düşünüyorum.

Stok değer artışı,
    Elektrik ciro çok artmasa da favök katkısı
    Tarım da ihracatın ve karlılığının arttığını varsayabiliriz.
    Sanırım ilk çeyrekteki 70 milyondan fazla kıdem tazminatı gideri ikinci çeyrekte olmayacaktır.
    900 milyon döviz açığının yüzde 36 kur artışı nedeniyle 324 milyon negatif etkisi olacak. Özellikle tarım ve tekstil ihracat artışı bu nedenle önemli

Bu görünüme 2.çeyrekte kar vekliyorum.
    Sadece stok değer artışı döviz pozisyonundan doğan negatif etkiyi fazlası ile karşılayacaktır.

2023/3.Çeyrek bilanço çok daha iyi gelecektir.
    Bu yüzden kısa vadede yükselir diye iddialı konuşamam. Uzun vade beklemeye devam etmeye kararlıyım

3.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Mayıs ayının son 10 gününde ihracat sevkiyatları artmıştı.
    Haziran ayında da artarak devam ettiğini düşünüyorum.

Stok değer artışı,
    Elektrik ciro çok artmasa da favök katkısı
    Tarım da ihracatın ve karlılığının arttığını varsayabiliriz.
    Sanırım ilk çeyrekteki 70 milyondan fazla kıdem tazminatı gideri ikinci çeyrekte olmayacaktır.
    900 milyon döviz açığının yüzde 36 kur artışı nedeniyle 324 milyon negatif etkisi olacak. Özellikle tarım ve tekstil ihracat artışı bu nedenle önemli

Bu görünüme 2.çeyrekte kar vekliyorum.
    Sadece stok değer artışı döviz pozisyonundan doğan negatif etkiyi fazlası ile karşılayacaktır.

2023/3.Çeyrek bilanço çok daha iyi gelecektir.
    Bu yüzden kısa vadede yükselir diye iddialı konuşamam. Uzun vade beklemeye devam etmeye kararlıyım
    tarım tarafı en karanlık nokta.. kuru meyve ihracat rakamlarını takip edebiliriz, hatta oranlayıp akçanın ortalama yüzdesini bulabiliriz.. ancak menderes akçaya fason ürettiriyor sonra yine akçaya satıp akça ihracatı gerçekleştiriyor.. piyasa da bunu sevmiyor

mayıs itibariyle tekstil ihracatında iyileşme başlamış görünüyor..

döviz açık pozisyonunda dönem içinde azalma veya tl ye dönüş de gerçekleşmiş olabilir.. bu noktada 324m zarar max kur kaynaklı zarar olur.. hatta azalma devam ederse bilançoda en dibi gördük de diyebiliriz beni rahatsız eden akça res kapasite artışında yine euro ile borçlanacak olmaları umarım yanılırım..

4.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    tarım tarafı en karanlık nokta.. kuru meyve ihracat rakamlarını takip edebiliriz, hatta oranlayıp akçanın ortalama yüzdesini bulabiliriz.. ancak menderes akçaya fason ürettiriyor sonra yine akçaya satıp akça ihracatı gerçekleştiriyor.. piyasa da bunu sevmiyor

mayıs itibariyle tekstil ihracatında iyileşme başlamış görünüyor..

döviz açık pozisyonunda dönem içinde azalma veya tl ye dönüş de gerçekleşmiş olabilir.. bu noktada 324m zarar max kur kaynaklı zarar olur.. hatta azalma devam ederse bilançoda en dibi gördük de diyebiliriz beni rahatsız eden akça res kapasite artışında yine euro ile borçlanacak olmaları umarım yanılırım..
    kredi yok sn minik 3 direk için tahsisli yapılıyor.. diğer yatırımlar için de daha büyük para lazım. bakalım onu nasıl yapacaklar.
    YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz.

5. burdan ayrıca genel kurula katılıp son derece akılıca sorular soran arkadaşa da teşekkür ederim..
    özellikle trademark pi için açıklama aldırdı sağolsun.. stoklar noktasındaki sorular da önemliydi..

6. Red face

Film yeni başlıyor ..
    Yatırım tavsiyesi asla ve katiyen olamaz

7. ya kredi durumu düzelecek yada başka yoldan para bulacaklar. kredi olmadı halka arz ve ortak arayışına çıkacaklardır alım yapılması da zaten bunun göstergesi..

3 direk olan 14mgw artış için yaklaşık tahmini gider 13m euro,

şuan onay alan res ve gesler . 200mgw res 50 mgw ges için firmalara bağlı 160 ile 220 milyon euro arası para lazım olacak.

piyasa değerimiz 100m euro bile değil.
    Son düzenleme : mdal; 03-07-2023 saat: 12:49.
    YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz.

8.  Alıntı Originally Posted by mdal Yazıyı Oku
    ya kredi durumu düzelecek yada başka yoldan para bulacaklar. kredi olmadı halka arz ve ortak arayışına çıkacaklardır alım yapılması da zaten bunun göstergesi..

3 direk olan 14mgw artış için yaklaşık tahmini gider 13m euro,

şuan onay alan res ve gesler . 200mgw res 50 mgw ges için firmalara bağlı 160 ile 220 milyon euro arası para lazım olacak.

piyasa değerimiz 100m euro bile değil.
    çok hem de daha çok..
    bu kadar döviz yükümlülüğü gelirse yine belimizi doğrultamayız

Sayfa 642/716 İlkİlk ... 142542592632640641642643644652692 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •