Sayfa 643/690 İlkİlk ... 143543593633641642643644645653 ... SonSon
Arama sonucu : 5516 madde; 5,137 - 5,144 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Sanırım bu hafta teknik konuşacak.

2.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Mavi kuş ikiye bölünmüş durumda.Bakalım fonlar ne düşünüyor belli olur bu hafta.
    Bilanço içeriğinden bağımsız olarak temel rasyolara bakınca
    2 f/K lı teknoloji şirketinin her türlü alıcısı çıkar düşünüyorum

3. Ukrayna-Rusya Savaşı'nda tarihi dönemeç! İki lideri 15 Mayıs'ta Türkiye'ye mi gelecek?

Rusya lideri Putin'in Ukrayna'yla müzakerelerin 15 Mayıs Perşembe günü İstanbul da başlaması yönündeki teklifine ABD Başkanı Trump'tan destek geldi. Ukrayna lideri Zelenskiy ise "Perşembe günü Türkiye de Putin i bekliyorum" diyerek çağrıya yanıt verdi.

https://www.sozcu.com.tr/zelenskiy-v...elecek-p172915

4. Dış haberlerin olumlu olması tabi ki iyi ama...iç siyaset çok önemli..enflasyon..hukuk.. mali yapı.. vs vs..

5. Biz günlük pozitif olanları önce bir satın alalım
    Sizin o dediklerinize uzun yıllar var daha

6.  Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Sn Emirhan06,

Aciklamalariniz icin tesekkurler ancak ozellikle faktoring alacaklariyla ilgili belirsizlik bence hala devam ediyor soyle acikliyayim..

Sirkette bunu deklare etmis genel kurulda biz faktoring alacaklarini kapadik diye buyuk oranda diye ve bu kalem finansal tablolarda net borc kisminda gosterilmeyebiliyormus genel kurulda da bu konu gecmis.

Simdi bu para buyuk oranda ticari alacaklar kismina gitmis evet ama faktoring alacak detayi sizin aciklamaniza gore tamamen sirket insiyatifine kalmis.O kalemi istedigi gibi gosterip gelen parayi veya kazandigini yine faktoring borcumu kapattim diyebilir bundan sonras icin de.Ay ortasinda daha yuksek olabilir vs diye bakarsak burada suan gorunen 31 Mart itibariyle 1.2 milyar hala faktoring borcu kaldigi gorunuyor belki suan daha artti haberimiz yok buraya kadar hem fikir miyiz?

Bu faktoring borcunu da kendi insiyatifinde sirket istedigi gibi seffaf olmayacak sekilde kullaniyor gibi yorumluyorum ben ve bu hic hosuma gitmedi.

Yani sunu demek istiyorum.Burda bence bir onceki bilancolarda cok daha yuksek borclari olmasina karsin bunu ticari alacaklarda faktoring alacagi dip notuyla yatirimcilardan gizleyerek hatta ne kadar faktoring borcu kaldigi durumu da net anlayamadigimiz bir kurguda yatirimcilari kandirmislar gibi okuyorum bu durumu..

Kisisel gorusumdur.Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.Alan da satan da kendi bilir..

Hocam gizlenen bir şey yok. SPK bağımsız denetçi raporlarında ve faaliyet raporunda her şey açıkca belirtilmiş.

Şirketin kredi borcunun tamamına yakını USD idi 3 ay önce ve faizi de yıllık %8-9 civarında idi. Kur da sabit gittiği için şirket faiz yükü daha düşük olan USD krediler yerine , faiz yükü daha fazla olan faktoringi kapatmayı tercih etmiş.

Bence arena connect satışı sonrası kademeli olarak 3-4 ay içinde kredi borçlarının tamamına yakınını kapatacak. Çünkü hem arena connect satışından para gelecek , hem de işletme sermayesi ihtiyacı azalacağı için krediye ihtiyaç kalmayacak.

EFK'nın neden düşük geldiği , paynet satış karı öncesi neden 500 milyon zarar geldiğini açıkladım önceki yazılarımda.

paynet satışı nedeniyle üst yönetime ödene prim 100 milyon

arena connect şerefiye düşüşü ( kaydi işlem kağıt üzerinde bir işlem parasal boyutu yok ) 105 milyon

Paynet satış karından ve ertelenen vergi gideri 418 milyon

Toplamda 623 milyon tek defalık gider yüzünden orada zarar görüyoruz. Bu dönem hem bunlar olmayacak , hem daha az finansal gider olacak , hem de daha az yönetim ve pazarlama gideri olacak. Dolayısıyla bu çeyrek 150-200 milyon civarında kar gelebilir.

Bundan sonra her çeyrek , 2024 yılında zararla kapanan çeyrekler toplamdan çıkıp yerlerine 2025 senesinin karlı çeyrekleri toplama dahil olacağı için yıllıklandırılmış kar her çeyrek yukarı çıkacak , bu da F/K açısından sürekli ucuz kalmamızı sağlayacak.

Bence endişelenecek bir şey yok. Şirketin faaliyetleri yolunda , sektörden olumsuz olarak ayrışmıyoruz. Bundan sonra her çeyrek daha iyi bilanço gelecek.

7.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Ukrayna-Rusya Savaşı'nda tarihi dönemeç! İki lideri 15 Mayıs'ta Türkiye'ye mi gelecek?

Rusya lideri Putin'in Ukrayna'yla müzakerelerin 15 Mayıs Perşembe günü İstanbul da başlaması yönündeki teklifine ABD Başkanı Trump'tan destek geldi. Ukrayna lideri Zelenskiy ise "Perşembe günü Türkiye de Putin i bekliyorum" diyerek çağrıya yanıt verdi.

https://www.sozcu.com.tr/zelenskiy-v...elecek-p172915
    Putin 1971 de İzmir Aliağa da çalışmış belki İzmir i de gezdirirler.

8.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Sanırım bu hafta teknik konuşacak.
    Pegasusun 2.650 milyar zarar açıkladığı günde hissesini artı 6 yapan piyasa
    4.5 milyar piyasa değerindeki Arenanın, 2.150 milyarlık karının hakkınıda verir belki

Sayfa 643/690 İlkİlk ... 143543593633641642643644645653 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •