Artan

57,00 49.45 18:10
32,56 10 18:10
5,28 10 18:10
78,65 10 18:10
42,24 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

335,25 -10 18:10
146,70 -9.94 18:10
19,40 -9.94 18:10
10,69 -9.94 18:10
323,50 -9.76 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.605.207.559,09 18:10
8.186.928.980,50 18:10
8.168.381.873,70 18:10
6.502.315.631,32 18:10
6.415.017.036,70 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 645/950 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 5,153 - 5,160 arası.

Konu: Viop - XVIII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    1. vadelinin spota uyması gerekmez.. vadeli adı üstünde mesela 2 ay sonra hissenin fiyatı ne olacak diye speküle etmektir.. mevcut durumdaki spot fiyat sadece bir referans seviye oluşturur fiyatlamada..oyuncular 2 ay sonra fiyat oluşumları konusunda farklı görüşlere sahiptir long veya short.. vadeye kalan gün sayısı azaldıkça belirsizlikler azalır ve fiyatlar birbirine yaklaşmaya başlar..ve neticede vade sonunda ikisinin fiyatı eşitlenir..

2.. no comment..

3. aralık long uzun vade yatırım gibi bir şey olur bu ve neticede bu tür poz alanlarda var.. risk yönetimini ve aldığınız fiyat fair bir fiyat mı bu kontrolleri yaptığınız sürece sıkıntı yok..
    cevap için teşekkürler

1. soru için anladığım bu bir öngörüdür serbest fiyat ve düşünce mantığı vardır. fiyatlar birbirleri ile vade sonu hariç uyumlu olmak zorunda değiller. peki bu durumda ben büyük bir fon yöneticisiyim yada pala her ne ise spot 2 tl olsun ben alım yaparak 3 tl yada 4 tl vadeliyi yapamazmıyım. param olduktan sonra belki hissenin yada borsanın doğasına aykırı gibi bir şey lakin para bunu yapamaz mı? eğer yapar ise spot burada sadece bir rakamdan ibaret olmuyor mu?

Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    cevap için teşekkür ederim.

yalnız 3 soru daha soracağım

1-) vadelilerde spota göre uymak zorunda değil mi? yani spot 2.25 vadelide en fazla 2-3 kademe oynaması gerekmez mi? örn: spot 2.25 ben 100 bin lot alış yazdım tavana yani 2,48'e o zaman vadeli tavan olurda spot buna duyarsız mı kalır? yada spottan bu kadar ayrışma olması varant mantığına götürmez mi vadeliyi?

2-) dün TSKB temmuz vade spottan 2 ve 3 kademe üstten 2 adet 10 bin lot gördüm tek alışmıydı yada birden fazlamıydı onu bilmiyorum ama spot eksiyken bunu alan çoğul olduğunu düşünmüyorum. sizin söyleminizle bu bir intihar değil mi?

3-) ben şimdi krdmd'ye güveniyorum 5 tl olacak spotta 2,50 diyelim ben aralık vade 3 tl den 10 bin adet alsam önümüzde 6 ay var. teminatım da sağlam neden en yakın vade ile 20-22 gün içerisinde kendimi bir makasa sıkıştırayım önümde 6 ay gibi uzun bir vade var ise ?

teşekkürler
    1. spot esastır. vadeli spot fiyatına göre hareket eder. almak istediğin kağıdın spot değeri ne ise vadeye kalan gün sayısı ve reel faiz üzerinde yapılan teorik hesaplama ile vadeli fiyatı oluşur. Ama bazen spek vadeli ile spor arasındaki makası fena açar. yani canı nasıl isterse öyle yapar. tıpkı endex vadeli deki makas olayı gibi. bun özellikle ereğli tahtasında çok görürüsün. Ama vade son günü fiyatlar her zaman spotla eşitlenir.
    2. şu anki en yakın vade mayıstır. kalkıp hazirandan ya da aralık vadeden alan adam her ay vade geçişi ile uğraşmamak için alır. başka izahı yok çünkü. Lakin ileriki vadeden almak çok mantıklı değil.
    3. spotta 2.50 olan mayıs vade de örneğin 2.51 tir. haziran 2.52-53 aralık vade 2.60 olabilir. neden 10 kademe üstten alayım ki ya trende aşağı dönerse ve aralığa kadar şelale devam ederse vadeye kalan gün sayısı aleyhime çalışır. çünkü vade son günü eşitlenecekler genel olarak. en yakın vadeden alırım her ayın son günü vade dğiştiririm. tercih meselesi.

Alıntı Originally Posted by Se_M Yazıyı Oku
    1. spot esastır. vadeli spot fiyatına göre hareket eder. almak istediğin kağıdın spot değeri ne ise vadeye kalan gün sayısı ve reel faiz üzerinde yapılan teorik hesaplama ile vadeli fiyatı oluşur. Ama bazen spek vadeli ile spor arasındaki makası fena açar. yani canı nasıl isterse öyle yapar. tıpkı endex vadeli deki makas olayı gibi. bun özellikle ereğli tahtasında çok görürüsün. Ama vade son günü fiyatlar her zaman spotla eşitlenir.
    2. şu anki en yakın vade mayıstır. kalkıp hazirandan ya da aralık vadeden alan adam her ay vade geçişi ile uğraşmamak için alır. başka izahı yok çünkü. Lakin ileriki vadeden almak çok mantıklı değil.
    3. spotta 2.50 olan mayıs vade de örneğin 2.51 tir. haziran 2.52-53 aralık vade 2.60 olabilir. neden 10 kademe üstten alayım ki ya trende aşağı dönerse ve aralığa kadar şelale devam ederse vadeye kalan gün sayısı aleyhime çalışır. çünkü vade son günü eşitlenecekler genel olarak. en yakın vadeden alırım her ayın son günü vade dğiştiririm. tercih meselesi.
    teşekkürler

İmf ile yükselmiştik. Sonra fed ile yükseldik. Şimdi çin ve japonya ile yükseleceğiz. Sırada rusya ve avrupa birliği var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

5. Sercan abi ceza mı aldı yine ?
    Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

6.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    İmf ile yükselmiştik. Sonra fed ile yükseldik. Şimdi çin ve japonya ile yükseleceğiz. Sırada rusya ve avrupa birliği var.

Çin Japon işi nedir

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Çin Japon işi nedir
    çin işi japon işi
    biri erkek biri dişi
    bunu yapan iki kişi

o dur.

tam cuk oturdu ha
    hiç boşluk neyim bilem kalmadı

gerçi bizim oruç ta sakata bindi ya neyse

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Çin Japon işi nedir
    Merkez Bankası’nın Çin ve Japonya merkez bankaları ile swap anlaşması yaptığı söylentisi dünyadan pozitif ayrışmamızın arkasındaki temel gerekçe olarak öne çıkıyor. Dış ticaret ilişkileri baz alınarak yapılan bir swap anlaşması ( 3 milyar dolar civarı) Türkiye için ilave kaynak sağlamaz ama likidite ve sinyal açısından önemli bir gelişme olur.
    İşyatırım bülteninden

O egeli ben değilim

Sayfa 645/950 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •