Sayfa 648/1006 İlkİlk ... 148548598638646647648649650658698748 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 5,177 - 5,184 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1. Sana böyle düşündürüyor ise artık çakma zamanları gelmiş de olabilir. Bizim borsa ilginç çok sert kalktı, kısa sürede bizimki de 200 üstü gibi rakamları görürse, bet olarak %40 düzeltme beklerim oradan tüm borsalarda bizimki dahil.

Bizimkini yönetenler çok çakaldır havayı da iyi koklar dikkat derim özellikle yabancı borsalara. Bizimkinde de full malda olmasam şu an yeni giriş yaparken çok çok çok seçici olurdum. Zaten öyleyim de lafın gelişi...
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    30% düzeltme gelinceye kadar 50% daha ralli yaparsa 5% karda oluyoruz matematiksel olarak.

Durumlar çok cins bir hal aldı.

Düzeltmeyi beklemek de pahalıya patlayabilir. Zamanlamayı tutturmak çok zor. Alınabilecek maksimum risk oranında (kimine göre 10%, kimine göre 50%) marketlerde bulunmak lazım. Dünya 8 ay daha ralli gidecek orası belli.

ytd
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    2001 yılında bir nesili kaybettik şimdi de bir nesil kaybolacak bunlar düzgün iş ve ücret alamayacak ev erkeği veya boşanmış çocuklar olarak anne ve babaların yardımına muhtaç olarak yaşayacaklar bu dediklerimi yaşı 50 nin üzerinde olanlar çok iyi bilir. Ayrıca 2022 yılında FED in faizleri yukseltmeyecegine oynayan bir AKP hükümeti var.

bizimkilerin bir şeye oynadığı falan yok bence.

FED in ciddi boyutta faiz artıramayacağını işin içinde olanlar yıllardır söylüyor.

az önce Devrim Akyıl ın youtube video sunu izledim esprili bir şekilde anlattı.

FED in faiz artırım kriterleri son üç yılda şöyle gelişti

- enflasyon 2% olsun bakacağız

2% olunca

-ortalamada 2% dedim henüz ortalamayı görmedik

o da olur

- ben çekirdek enflasyona bakarım, enerji fiyatı beni ırgalamaz

çekirdek enflasyonda ilgili bandı geçer

-efendim tır şöförü sıkıntısı var o yüzden fiyatlar yüksek.

şöförler bulunur

-enflasyon geçici efendim bu fetö tuzağına düşmeyelim.

enflasyon geçmez.

-papağan sevenler derneğinde seçim belirsizliği var ayrıca texas şöförler odası ile konuştum üç bin yeni taxi plakası dağıtılacakmış.

taxi plakası dağıtılsın enflasyon düşecek

3. Peter Schiff de aynısını söylüyor. Fed bi b*k yiyermez raadolun diyor.

MB'lari gercekten artik bir b.k yiyemez (yemez) de, asagidaki yaziyi okuyunca insan "bunlar ne b.k yemek istiyorlar" diye düsünmek zorunda kaliyor.

https://off-guardian.org/2021/11/03/...reen-new-deal/

5.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    MB'lari gercekten artik bir b.k yiyemez (yemez) de, asagidaki yaziyi okuyunca insan "bunlar ne b.k yemek istiyorlar" diye düsünmek zorunda kaliyor.

https://off-guardian.org/2021/11/03/...reen-new-deal/
    Bu green economy'den benim anladığım tam olarak şöyle:

Bütün sistem enerji girdisi olarak petrol ve kömür kullanıyor. Firmaların tamamı doğal sınırlarına ulaştılar ve daha fazla büyüyecek yerleri kalmadı.

Green new deal dedikleri halt da climate change bahanesi ile mevcut sistemin tamamını yıkıp elektrik/güneş/rüzgar/pil tabanlı yenisini inşa etmek üzerine kurulu.

İklim işin bahanesi bence. Mesele tamamen ekonomik.

Sloganı bile var, "build back better" diye.

Ben de diyorum ki:

"Çalışıyorsa elleme."

6. Bir kere tüm otomobillerin tamamının, tamamını geç yarısının bile li-on olması bana mantıklı gelmiyor. Pratik değil. Bir takım arızalar çıkacak o işin sonunda.

Kıçlarını yırtıyorlar build back better diye ama geri tepecek bence.

7. Bu Paris iklim anlaşması şeysi de o işlerin ön hazırlığı. Onu bahane gösterip dizeli/benzinliyi yakında yasaklatmaya çalışacaklar. Geçen okumuştum California'da satışlar şimdiden yasaklanmış mı bir şeyler olmuş unuttum şimdi ayrıntısını.

Hep bu demokrat pzvnklerin başının altından çıkyor böyle şeyler.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bu green economy'den benim anladığım tam olarak şöyle:

Bütün sistem enerji girdisi olarak petrol ve kömür kullanıyor. Firmaların tamamı doğal sınırlarına ulaştılar ve daha fazla büyüyecek yerleri kalmadı.

Green new deal dedikleri halt da climate change bahanesi ile mevcut sistemin tamamını yıkıp elektrik/güneş/rüzgar/pil tabanlı yenisini inşa etmek üzerine kurulu.

İklim işin bahanesi bence. Mesele tamamen ekonomik.

Sloganı bile var, "build back better" diye.

Ben de diyorum ki:

"Çalışıyorsa elleme."
    Yesil ekonomiyi kullanarak kendi önderliklerinde yeni bir ekonomik sistem yaratma istekleri zaten yillardir belli.
    Sadece biraz ellerinde patladi. Özellikle Cin ve bazi ülkeler bu konuda rekabet etmeye basladilar.
    Ancak yazida da gecen özellikle sermayeyi emme cabalari ilginc.
    Nerede duracaklar, sadece pay mi kapmak istiyorlar yoksa sermayeyi yemek mi istiyorlar?
    Gelecekte olabilecek dijitallesmeyi de göz önüne alirsak, ne yapacaklarini cikaramiyorum, daha dogrusu cikarmak istemiyorum.

Sayfa 648/1006 İlkİlk ... 148548598638646647648649650658698748 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •