Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Çok geçmiş olsun. Film gibi ülkeyiz ne diyeyim. Aslında üstünde yaşamasan eğlenceli ülke dedikleri kadar var.
Konumuza dönersem, Avrupa'dan aracı kurumlara baktığımda bi nebze daha güvenilir kurumlar var ama komisyon oranları onların yüksek.
Sent from my iPhone using Tapatalk
...Şuan 1800 TL'lik vergi sınırı altında bulunsam da ilave yatırımlarla sınırı yakında aşarım
...Beyandan indirileceklerim de zaten beni kurtarır ; yurtdışındaki vergi kesintisi, sağlık masrafları, özel sağlık sigortası primleri vb. gibi.
...tüm sistemlerin ve kayıtların dijital olması, ülkeler arası entegrasyon olması nedeniyle vergiden kaçış yok, eninde sonunda öperler... Sn Dudu'nun da dediği gibi kamu'ya ne kadar az bulaşırsak o kadar huzur olur.
...para transferine verdiğim paraya acırım, en azından 25 usd işlem komisyonunu swift vermiş veya hizmet ücretine sayarım daha iyi. yurtdışı hesaptan enpara ya dolar yükle- dolar çek. Kolay ulaşılabilirlik önemli.
...Bist'te uzun vade hem vergi avantajıyla temettü geliri şansı var, 20-30 hisseye kadar.
...Yinede ABD bu işin merkezi. Faaliyet raporlarını okudun mu bi kere, New York Borsasına girmemek imkansız
...3. dünya ülkesiyiz, vatandaş olarak bu yurtdışı hizmetlerine erişmemiz bile lütuf..
syg.
Son düzenleme : Trade Shark; 15-11-2018 saat: 11:08.
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
evet baktım, kira,menkul kıymet geliri beyanlarında indirimlerden kapsam dışı bırakmışlar onu. gelecekte alınacak bir gelir sayıyor haliyle.
indirmek için serbest meslek geliri istiyor. o iş de zor tabi.
https://www.vergihocasi.com/kira-bey...-duser-mi.html
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
dostlar bu arada bu fona denk geldim %120 ana para korumali fon
Ak Portföy %120 Anapara Koruma Amaçlı 25. Fon - APK25
https://www.akportfoy.com.tr/tr/fund...SAAEgJ25_D_BwE
boyle bisey mumkun mu ? buna yatirim yapilmasi konusunda ne dersiniz ?
Yer İmleri