Gümüş Üye

Gümüş Üye

Gümüş Üye

Gümüş Üye

valla üzüntü ve perişanlığı şahsen ben yaşamıyorum sayın dow16.. son iki seneyi milim milim incelemenize rağmen, ''biz göremedik dediniz'' ve üzüldünüz sanırım? akabinde geçen ay 130 civarı iken düzeltme riskinden bahsettiğimde mesajıma, ''bırakın düzeltmeyi biz burada nasıl duruyor onu merak ediyoruz'' dediniz sanırım bu durumda perişanlık yarattı.. allah başka zeval vermesin.. amin..
tırışkadan grafiğin son durumu ise, şu kanalın üst bandında kalırsak fena olmaz diyor.. içine girip günlük kapanışlara başlarsak süreç biraz daha can sıkabilir..
Ek 2991
 Bronz Üye

Bronz Üye

.siz haklı çıktınız.....ama Ocak'ta % 66,şubatta %51,martta % 34 büyüdü diye açıklanan prim artışı ve dünya kadar hazır nakti varken faizlerin yükseldiği bir ortamda,topladıkları gelirleri habire karşılık diye ayıracaklarını nasıl bilebilirdik....ama genede haklı çıktınız.....hakkınızı teslim edelim.....
 Gümüş Üye

Gümüş Üye

mesele haklı çıkma meselesi değil çünkü bu bir şey ifade etmez.. ben temel hesaplamalar yada gelen/gelecek haberleri süzerek grafiklere bakmıyorum.. çünkü fiyat şu kadar karşılık ayrılacak, şu haberi kaale al, bu haberi boşver, şu adamın psikolojisine dikkat et, şu hisli biri vs.. gibi bir tasnif yaparak veri sunmuyor bana.. all-in-one diyoryani salt yalın grafik argümanları ile bakmaya çalışıyorum.. öyle ya, hangi haberin ne zaman geleceğini, nasıl etki edeceğini, kimlerin bu habere ne derece itibar edip etmeyeceğini süzmek zor olsa gerek..
şirketin temel rasyoları, fk sı özsermayesi, karlılığı ortada.. buna itiraz yok.. ama envai çeşit insanın nasıl hareket edebileceğini nasıl tahmin edebiliriz? optimum olarak teknik işleyişle öngörülebilir kanaatindeyim..
 Gümüş Üye

Gümüş Üye

bu da fibolu linear hali.. 99-100 civarı destek yapıp yataya sararsa fena olmaz..
Ek 3001
http://share.matriksdata.com/share.a...05041829594835
Ek 3005
http://share.matriksdata.com/share.a...05041846244542
Son düzenleme : Seavoice; 04-05-2017 saat: 18:49.
 Gümüş Üye

Gümüş Üye

fibo düzeltmeli fibo ortalamalı log trend grafiğin son hali..
http://share.matriksdata.com/share.a...05081106525904
kırmızı kanalın üst bandının altında iki gün kapanış yapmış bugün üçüncü gün.. allahın hakkı üçtür diyelim bugünde onay günü olsun.. ancak kanalın içinde kapanışlara başladığı için aşağıda, 41-135 yükselişinin %50 fibo düzeltme seviyesi 88, son 1597 ve 2584 günün kapanışlarını baz alan fibo ortalama seviyeleri ise sırasıyla, 89 ve 93 seviyesindeler.. ben fiyatın bu ortalamalarla buluşma ihtimalinin, kuvvetli olduğunu düşünüyorum.. arada birde fibo düzeltme %38 seviyesi olarak 99 krş var.. ama kanalın içine girdiği için %38 lik bu fibo düzeltmede tutunma ihtimalinin zayıf olduğunu düşünüyorum.. dolayısı ile olası düşüşlerde (dikkat ederseniz olası diyorum kehanet değildir) 88-93 aralığının önemli bir destek aralığı olduğu burada tutunma gerçekleşmez ise, kırmızı kanalın alt bandına doğru hareket söz konusu olabilir.. umarım fibo %38 den döner fiyat konsolidasyonu kanalın üst bandında yani 107 üstünde (bugün için) sağlanır ve zarada olanlarda kendini toparlamış olur..
 Gümüş Üye

Gümüş Üye

Gümüş Üye

Gümüş Üye

alttaki grafikte 88-93 bölgesinde, alttan gelen kırmızı çizgi (şu an 81 de gün geçtikçe yükselir), yatay gri çizgi, koyu mavi ve açık mavi ortalamaların olduğu seviyelerde bir konsolidasyon ihtimali bence yüksek.. alttan gelen trend çizgisine cart diye 1-2 günde inermi bilemem tabi ama sanki daha yumuşak bir inişle kırmızı çizginin kendisine gelmesini bekleyecek gibi bir his var içimde..
Grafik Linki;
http://share.matriksdata.com/share.a...05311447177936
Yer İmleri