Originally Posted by
Lucky Player
ben bir esnek fönün (( değişken olacak ve esnek olacak fon sepeti fonları falan değil onlar konu dışı , konu sadece değişken olup da gerçekten hızla değişebilmesinin önü açık olan fonlarla ilgili ))) kısa vadede bir ayda mesela % 30 - 35 den fazla prim yaptıktan sonra , kazandığını tekrar geri vermesini kabul edemem. Bu kazançları koruyamamaktır. Bahanesi ne olursa olsun, yok öngörülemezmiş, yok aniden açıklanmış dövize endeksli mevduat kararı , falan filan şantirifinton. Bana ne , bana ne arkadaş bana ne bahanenden ? Sen işin matematiğine odaklanacaksın , bir ayda yüzde 30 dan fazla para kazandık fonda , bir kenara çekilelim , zaten dolar da durulmuyor bi kenarda duralım , hızlı bi şekilde portföylerimizdeki riskli varlıkları boşaltalım , sonra uzaktan piyasayı izleyelim falan filan şantirifinton demen lazım, eğer harbiden ! değişken esneksen , harbiden sözde değil uygulamada ! '' hızlı karar alabiliyorsan '' . konuşunca herkeş bi şeyler der ağız bu laf çıkar kolaylıkla , peki sonuç ?
Niye kazançları koruruz , kaybı önlemek için ! Fön yöneticileri işin içine o kadar giriyorlar akışa kendilerini o kadar kaptırıyorlar ki , bir durup uzaktan tecerrüd ( soyutlanma ) haline hızlıca geçip , yaşanan süreci muhakeme edemiyorlar. Buradaki süreçteki esas olgu ne ? Elde edilen karı nasıl koruruz olgusu !!!
Yer İmleri