Sayfa 653/660 İlkİlk ... 153553603643651652653654655 ... SonSon
Arama sonucu : 5278 madde; 5,217 - 5,224 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

1.  Alıntı Originally Posted by NKN Yazıyı Oku
    İktidar da değişse hiç bir iktidar döneminde geriye dönük bir karar çıkmaz, çıkamaz!
    Kendi ayağına kurşun sokmak olur!
    Öyle bir maliyetin altından kalkılamaz!
    Deniz hocama bu konuyu sordum. Öyle bir karar durumunda kanunen farkı ödemek zorunda dedi. Hesapladım yaklaşık 4 trilyon ek maliyet çıkıyor. Geriye dönük olanı hesap etmedim. Faizler çok düşerse belki o farkı o şekilde telafi edebilirler. Çok da mümkün değil gibi.

2. Bernarke zamanında Fed parasal genişleme ile durumu çözmüştü. Biz de de benzeri emekli ve memur maaşı düzenlemesi ile mümkün. Ama o parayı absorbe etmek gerekir. Biraz zaman alır. Kamu israfı önlenir makam aracı kaldırılır vs ile bu denge sağlanabilir iktidar isterse. Ayrıca bastığın paradan hakkıyla vergi alırsan para 4-5 tur attıktan sonra beleşe gelir. KDV ve vergi düzenlemelerinde ki eksiklik boşluklar var. Yapay zeka ile çözülür. Yüksek kazançlar dan alınan vergiler Avrupa da %70 iken bizde %40 geçmiyor. Futbolcular %25 ödüyor biliyorum

3.  Alıntı Originally Posted by NKN Yazıyı Oku
    İktidar da değişse hiç bir iktidar döneminde geriye dönük bir karar çıkmaz, çıkamaz!
    Kendi ayağına kurşun sokmak olur!
    Öyle bir maliyetin altından kalkılamaz!
    bu sorun şuna benziyor, iktidar değiştiğinde tayyibin diplomasının 3 yıllık olduğu kanıtlanırsa
    cumhurbaşkanı olarak imzaladığı bütün uluslararası anlaşmalar da iptal mi olacak, çünkü mutlak butlan hali
    geçtik yurt içindeki batıl kararnameleri, ha bakalım yüzlerce ülkeyle imzalanan anlaşmalar hukuken ne olacak..?

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bernarke zamanında Fed parasal genişleme ile durumu çözmüştü. Biz de de benzeri emekli ve memur maaşı düzenlemesi ile mümkün. Ama o parayı absorbe etmek gerekir. Biraz zaman alır. Kamu israfı önlenir makam aracı kaldırılır vs ile bu denge sağlanabilir iktidar isterse. Ayrıca bastığın paradan hakkıyla vergi alırsan para 4-5 tur attıktan sonra beleşe gelir. KDV ve vergi düzenlemelerinde ki eksiklik boşluklar var. Yapay zeka ile çözülür. Yüksek kazançlar dan alınan vergiler Avrupa da %70 iken bizde %40 geçmiyor. Futbolcular %25 ödüyor biliyorum
    ABD ‘nin para birimi rezerv para.!!
    Senin paran Edirne’den ötesi değeri sıfır.!!
    Kimse yüzüne bakmaz.!!!
    Senin merkez bankası zaten sürekli karşılıksız para basıyor.!!
    Göbekten parasal genişleme yapıyor.!!
    Dolaylı vergilerin toplam toplanan vergideki payı.!!

%70.!!
    Yani.!!!
    Soygun düzeni.!!!
    Afrika ülkeleri liginde.!!!
    Halkın 1/3 işsiz.!!!
    Sefillik tam gaz.!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

5. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6. Orda bağımsız tarafsız yargı var bizde böyle birşey mümkün değil tabiiki

7. Kanada doları USD karşısında değer kazanmaya başladı.

İhracaatın çok büyük bir kısmı ABD'ye yapıldığı için, kur'u düşük tutmak eğilimindeydi Kanada FED, ancak gelinen bu noktada sanıyorum bu artık pek umurlarında değil.

Crash tüm hızıyla otobanda.!!!

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 653/660 İlkİlk ... 153553603643651652653654655 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •