ilginç.. iş yatırımın halt yemesi anlaşılan.
Asil ben özür dilerim.
Yanlis anladim sanirim.
Sorun yok.
Tavsiye vermek olmuyor biliyorsunuz.
Bende almaya devam ettigim ve su anda portföyümün %30'na esdeger olan Vanguard FTSE Developed World UCITS ETF (IE00BKX55T58) var.
Potföyümü Mayis 2020'de degistirdim. Bu ETF'i aldigimda temettü verimi %1,54'dü. Su anda %1,94 (alim fiyatlarim ile). Bu zamana kadar alimlarimda en düsük 51 EUR, en yüksek 75 EUR ödedim ve ortalamam 62 EUR.
VTI, VT, QQQ alıyor genelde gavurlar EFT olarak.
Onların içi de bilindik işte... bolca AAPL, MSFT, AMZN falan filan
ytd
Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama dün bir yerde okumuştum, dünyadaki en varlıklı aileler hiç index fonu ya da ETF almazlarmış. Sadece hisse alırlarmış.
Bu ETF/index olayını middle class kafa patlatmadan yatırım yapabilsin diye ortaya çıkarmışlar. Çoğu aklını kızağa çekip içinde ne olduğunu bile bilmeden her ay ETF alıyor yazıyordu.
Özellikle Mutual fund denen nanenin giriş bariyeri çok yüksek diye ortasınıfın bütçesine göre ETF'ler çıkmış ortaya.
Investopedia'dan
https://www.investopedia.com/ask/ans...nd-and-etf.aspKEY TAKEAWAYS
-Mutual funds are pooled investment vehicles managed by a money management professional.
-Exchange trade funds, or ETFs, represent baskets of securities traded on an exchange like stocks.
-ETFs can be bought or sold at any time, whereas mutual funds are only priced at the end of the day.
-In general, ETFs are lower cost and more tax efficient than similar mutual funds.
Öbür yandan da istatistikiere göre index/ETF alanlar çok büyük bir farkla hisse seçenleri tokatlıyormuş getiri olarak. Ben hisse taraftarıyım ama iki taraftan da bakmak lazım olaya. ytd
Yer İmleri