Sayfa 655/777 İlkİlk ... 155555605645653654655656657665705755 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 5,233 - 5,240 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Trump Çin başkanı ile G20'de görüşüp meseleyi halledeceklermiş..

Günümüzün popüler deyişiyle, güzel bir yanılsama(daire içinde)..

Yanılsama fiyatlarından dönüş..

Alçalan tepelere devam..

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Doğru düşünce..MB kısa da belli..
    Zaten 6.25 faiz artışıda bu pozda olduğu için geldi..

Fakat katılamadığım nokta yerleşiklerin döviz alıp almaması önemli değil..
    Dışarıdan yabancı sermaye girişi tek dayanak noktamız..

Bu olursa zaten dolar da düşer faiz de düşer enflasyonda düşer..
    Vatandaş ın burnu iyi koku alır..
    İşlerin açıldığını hemen farkeder se dolar da almaz..
    Benim görüşlerim doğrudan yabancı yatırımların durma aşamasına gelmiş olması gerçeğine dayanmaktadır. Dövizi kalıcı olarak düşürecek olan bu tür yatırımlardır.

Portföy yatırımları spekülatif olması nedeniyle gelişiyle yerli yatırımcıya dövizin kalıcı bir şekilde aşağıya geleceği sinyalini vermez. Son bir aylık haberlere bakın yabancı şirketler ülkemize geliyor mu yoksa ülkeyi terk mi ediyorlar? Adamlar Türkiye'deki şirketleri için buraya gönderecek eleman bulamıyor, kaldı ki yeni şirket açacak, yeni yatırımlar yapacak.

Ben net olarak söylüyorum, yazıyorum, Türkiye'yi bu hale getiren zihniyet seçmenden sandıkta dayak yiyip gitmediği sürece hiç bir şey kalıcı olarak iyiye gitmez. Herkes hesabını bu basit gerçeğe göre yapsın.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

3.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    Aynı miktarı şu an 5.35 ten bozdurduğunu ve USD nin de 1 ay sonra yine aynı seviyede kaldığı şeklinde yapsak hesabı...1 aylık faizi de % 25 ten hesaplasak...
    boş işler ..usd yi bozdun .aynı kaldı diyelim en iyi şartlarda faiziyle reel bazda fazla doların olur ..peki ya dolar alirmisin ..velev ki aldin ..dolar tuttu 5 e düştü ..vadeli başlığında ahme vardı 800 bin doları 5 milyon ediyordu şimdi 4 milyon ..benim de tl m dolar 7 iken 150 bin dolar alıyordu şimdi 190.000 bin alıyor ..ama dolar aldım mi almadım .(kasko haric) ekrana bakıp seviniyorum ..ooo diyorum tl m ile 40 bin dolar fazla alıyorum.ama almadiktan sonra ne fayda ..boş boş ekrana bakarsın.diyecegim şu ki bir felsefe olarak dolar tutarsın 3 ne 5 ine bakmazsın ..neden 6.50 olunca bozmadı insanlar işte bu dediğim felsefe yuzunden . şu da çok komik 6.50 den alanlarla dalga geçiyorlar ..yahu adam almış 10.000 dolar..yüzde 5 -6 dan yatırmış ..abd enf yuzde 2.5 ..diyorlarki abd de mi yaşayacan...eee 6.50 den 10 000 doları bozup 5.50 den 11.000 dolar koydun kenara misal ne oldu sen abd de mi yasayacaksin ...o zaman benim 10.000 dolarımla dalga geçme ..herkes mutlu olduğu rahat ettiği yatırım aracında park etsin ..bu kadar alengirli piyasalarda 100 bin dolarda şu kadar kar bu kadar zarar hesabı yapılırsa o hayat geçmez ..saygilar

4.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Çaba yetersiz.
    5.33 ve 5.22 arasını görelim bir....
    Yazdıktan sonra 5.29 lar görüldü. Sonrasında bir tepki yükselişi geldi. Şu andaki seviyelerden aşağı dönüşler tepkinin sınırlı kalmasına neden olup yeni düşük seviyeleri denemesine neden olabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Yazdıktan sonra 5.29 lar görüldü. Sonrasında bir tepki yükselişi geldi. Şu andaki seviyelerden aşağı dönüşler tepkinin sınırlı kalmasına neden olup yeni düşük seviyeleri denemesine neden olabilir.
    5.42 yi tekrar denerse geçme şansı artacak gibi.Daha yukarı tepki oluşabilir...
    Yazıp çizdiklerim yatırım tavsiyesi olmayıp faldan öteye gidemez

6.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    5.42 yi tekrar denerse geçme şansı artacak gibi.Daha yukarı tepki oluşabilir...
    4755 direncini görelim. Halen tepki çıkışı olarak görülmeli...
    Kademeli alışlar için bir analiz değildir...

3 aylık libor 2,6011..

8. Bu aksam bizim enki nin fed i toplancakmis

Sayfa 655/777 İlkİlk ... 155555605645653654655656657665705755 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •