Sayfa 646/777 İlkİlk ... 146546596636644645646647648656696746 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 5,161 - 5,168 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Haklısın..

Madolyonun öbür yüzünde birde dolar düşerken ortaya çıkanlar var..

Doları 30 ay sabitleyenleri mi ararsın, 4,5'dan geri alanları mı?

Özellikle borsacılar..

Para yoksa, huzur yoktur..bahsettik..

EM'lerde borsalar bu sene tepeden itibaren 1 trilyon dolardan fazla, global borsalarda 10 trilyon dolardan fazla değer yitirdiler..

Hala vakıf, garanti..bu ısrar niye..

Libor 3 aylık 2,5266..

DXY 97' ye varmış..

Hani artsa anlayacağım, MB net rezervleri azalıyor..5-6 ay içinde sanki sıfırlayacak..

Ama dolar düşüyor..sabitlenecek..

İzleyelim bakalım içeride/dışarıda bir kelebek kanat çırpsa ne olacak..

Kelebek etkisi..

YTD..
    Hah şimdi oldu..net rezervler artmış..28 milyar dolar civarına çıkmış..

Demekki dışarıdan para girişi var..

3 aylık libor ise 2,5815..maşallahı var..

Zamanı kestirmek zor, kelebek kanat çırptığında junklar önden gider..

YTD..

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Hah şimdi oldu..net rezervler artmış..28 milyar dolar civarına çıkmış..

Demekki dışarıdan para girişi(muhtemelen sıcak) var..

3 aylık libor 2,5815..maşallahı var..

Zamanı kestirmek zor, kelebek kanat çırptığında junklar önden gider..

YTD..
    Yap bi fed analizi de kurtar dolari
    10 yilliklar
    Neymis dolar tl siyasi kurmus
    Dolar tl nin 2 - 7.2 hareketinin %90 i rte ye yazarmis
    Fed triskamis

Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Yap bi fed analizi de kurtar dolari
    10 yilliklar
    Neymis dolar tl siyasi kurmus
    Dolar tl nin 2 - 7.2 hareketinin %90 i rte ye yazarmis
    Fed triskamis
    olum sen adam değilsin..karabatak gibi adamlarla işim olmaz..

4. Dolarcilar son iki haberi bekleyin
    Halkb hakan atilla
    Sonra hizlica 6 uzerine yerel secime dogru.
    Fed med triska.
    Abd secimini Trump kaybederse dolar globalde tecavuzden kurtulur. Ralli daha sert olabilir
    Dolar tl siyasi kur dur alim satimlar buna gore yapilmalidir

Trump Çin başkanı ile G20'de görüşüp meseleyi halledeceklermiş..

Günümüzün popüler deyişiyle, güzel bir yanılsama(daire içinde)..

6. Enki üstat kaskoya devam benden selam analizlerinize devam !saygılar

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Enki üstat kaskoya devam benden selam analizlerinize devam !saygılar
    Dostum kimseyi yanıltmak istemem..bende sen gibi mevduatcıyım(TL-Döviz)..Duruma göre azaltıp çoğaltıyorum..trade etmiyorum..

Benim burada esas bahsettiğim ağır aksak giden bir global bir trend var..bunun üzerine içeride papaz konulabilir, yönetimsel aksaklıklar konulabilir yada MB faizleri eklenip çıkarılabilir ayrı konu..ancak geçen dolar başlığına yazmıştım bilinen gidişat şu şekilde;

Korelasyonda zor bir şey yok..DXY nin ana bileşeni EUR(%57)..EUR/USD düşüyorsa büyük oranda dolarda güçleniyordur..globalde borçlanmaların %55'i dolarladır..bu oran tüm diğer para birimleri düşünüldüğünde oldukça iyi bir orandır..dolayısıyla dolar değerlendikçe özellikle gelişmekte olan ülkelerin dolar borçlarının geri ödemelerinde zorlanmalar başlar..tabiki en çok hurmayı götürünlerde bu zorlanmalar daha fazla olacaktır..tek sebep bu olmayabilir ama doların değerlendiği ortamda USD/TL nin artması beklenebilir..selamlar..
    Sonuçta kapı DXY'e çıksada, tek bu nedene bağlamamak lazım..FED'in QT'si, faiz artışları, vergi indiriminden ABD ye dönen dolarlar, ticaret kısıtlamaları ve global küçülme, ABD hazinesinin artan borçlanmasıyla beraber artan dolar ihtiyacı gibi nedenler dolar sıkıntısı/kıtlığı oluşturmaya aday konulardır..

Diğer taraftan dün yazdım sadece İspanyol bankalarının Türkiye'deki pozisyonları 75 milyar dolar civarında..malum bahsettik adam (BBVA yönetim kurulu bşk.) geçen ay apar topar RTE ile görüşmeye geldi..neyse konu bu değil..İspanyol bankaları gibi Alman Fransız veya ABD bankalarının vs. ülke dışındaki pozisyonlarını düşünelim..özelliklede biz gibi EM'lerde..

Dolayısıyla dolar sıkılaşırken bunların karşı ayağında olan ve bu gelişmelerden ciddi zarar yazabilecek olan yukarıdaki bankalar, yatırım kuruluşları vs. var..ben bunlara dolar şortcuları, Power ise global kumarbazlar diyordu..

Sonuçta bu dolar şortcuları pozisyonlarını korumak için her türlü gelişmeyi kullanmak ihtiyacındalar..mesela bugün Trump'ın ÇİN devlet başkanı ile görüşme yapacak olması birden piyasalarda olumlu olarak algılatıldı..en başta ÇİN borsasında..ve diğer borsalara bu iyimserlik pompalandı..

Neyse sonuçta bir tarafta, başta FED, iyileşmeye çalışan büyük MB'ları, diğer tarafta büyük dolar şortcuları var..

Benim görüşüm, bir yatırımcı yukarıdaki bu cümle çerçevesinde tercihini kullanabilir..kasko bu anlamda düşünüldüğünde, böyle bir ortamda kazanç kayıp düşünülmez..ancak sn. Gund'ın dediği gibi yarın ABD verileri istendiği gibi gelmez faiz hızını yavaşlatırlar vb.. kasko görevini görmez, bunları bilmek mümkün değildir..

Bu arada yurtiçindeki gelişmeleri önemsemiyor değilim, ancak olaya finansal açıdan bakarsak ben şahsen karamsarım..

Not: bu yazdıklarım hemen yarın bir çöküş gerçekleşecek şeklinde algılanmasın..halazırda yavaş yavaş azalsada az para yok ortalıkta..şu an sadece ikinci yüzleşmeyi bekliyorum..birinci yüzleşme Nisan ayında gerçekleşmişti..

YTD..

Trendin devam ettiğine dair en güçlü veri..FED vakit kaybetmeden yapacağını yapmalı..

Sayfa 646/777 İlkİlk ... 146546596636644645646647648656696746 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •