Originally Posted by
hellistheothers
Mevzu kanunda değil, her suçun kanunda yeri var. Kişisel Verileri Koruma Kanunu.
Ama ceza yok. Ceza olmayınca da kanunun hükmü yok, umurlarında değil. . Bildiğin ceza yok. Kağıt üstünde var, uygulamada yok. Şaka yapmıyorum artık ülkede tahammüden/ tasarlayarak olmayan cinayetin infaz/iyi hal/denetimli serbestlikten dolayı pratikte yatarı 2 yıl 4 aya düşmüş. Adam öldürme bu. Daha bir hafta önce ceza avukatı iki arkadaşımla konuşuyorduk. Adam bacağını falan keserse, birinin yüzüne kezzap atarsa iki yıldan az olduğu için hiç yatmaz diyor. Haftada bir karakola imza atar. Ancak öldürürsen iki- iki buçuk yıl yatıyorsun. Bakmayın kanunda 18 yıl yazdığına. Uygulamada kuşa dönüyor. Yoksa İtalyan kökenli ceza kanunu. Her şeyin cezası var kağıt üstünde . Ama uygulamada ceza yok.
Devlet kanun koymuş, arayamazsın diye mesela . Günde 10 tane firma su artıma cihazı için arıyor. Umurunda değil çünkü. Arama kardeşim beni yasak diyorsun, gülüyor adam.
Çok hoşuma giden bir sözü vardı italyan temiz eller savcısı Di Pietro'nun, ''Hukuk kimsenin canını yakmazsa, toplumda herkesin canı yanar ''
Af gelince toplumun ortalığı yıkması gerekirken, itiraz etmesi gerekirken gık yok.
Adam korkmuyor, verileri de saklamıyor yeterince iyi, 2 bin lira verip veri güvenliğini sağlamıyor, çünkü biliyor ki bir şey olmayacak. Kimse korkmuyor. Bence tek mevzu bu.
Gelişmiş ve gelişmemiş ülkeler arasında fark ne ekonomi aslında, ne özgürlükler, ne demokrasi.. Özgür olmayıp zengin olan da var. fakir olup da özgür olan da. Bence en temel ve bariz fark hukuk ve güvenlik hissi. Ama ülkenin en önemli sorunu diye anket yapılınca hukuk 17.sırada çıkıyor. Çünkü hukuk oksijen gibi sadece başına gelip, biri ağzını kapadığında anlıyorsun oksijenin kıymetini. Sadece yokluğunda kıymeti anlaşılıyor. Toplumda hukuk talebi de yok, dolayısıyla arzı da yok.
Her satırına tek tek katılıyorum, çok güzel ifade etmişsiniz...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri