Sayfa 6576/7020 İlkİlk ... 5576607664766526656665746575657665776578658666266676 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 52,601 - 52,608 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Amerikali sair, ressam, deneme ve oyun yazari ( Edward Estlin Cummings ) E. E. Cummings'in dogum yildonumu ( 14 Ekim 1894 )

Seviyorum beraberken vucudumu
    vucudunla. Oylesine yepyeni bir sey ki bu.
    kaslar daha bir gergin sinirler daha da
    vucudunu seviyorum senin. Yaptigini seviyorum
    nasillarini seviyorum. Belkemigini seviyorum
    vucudunun, kemiklerinin titreyisini sonra
    sert duzgunlugunu ve art arda, art arda
    opecegim, opmeyi seviyorum sununu bununu
    seviyorum carpici elektrikli kurkunu
    okasmasini yavaaca kivircikligini
    ve ikiye ayrilan etten cikani, geleni
    seviyorum... Ve gozlerin iri ask kirintilari,
    ve belki de kivancini seviyorum
    altimda benim yepyeni.

Askim
    krali karanlik olan
    bir ulkedir sacin
    ciceklerin kacisidir alnin

uyuyan kuslarla dolu
    yasayan bir ormandir basin
    bedeninin dallarinda kaynasan
    beyaz ari surusudur memelerin
    koltuk altinda bahar yeserir
    Nisan’imdir bedenin

( ... )

2. Amerikali istisatci William Edwards Deming'in dogum yildonumu ( 14 Ekim 1900 )

" Bir surec olarak ne yaptiginizi tarif edemiyorsaniz, ne yaptiginizi bilmiyorsunuz demektir. "

" Elinizden gelenin en iyisini yapmaniz yeterli degildir. Ne yapacaginizi bilmelisiniz ve sonra elinizden gelenin en iyisini yapmalisiniz. "

" Hayatin iki temel kurali soyledir: 1 ) Degisim kacinilmazdir. 2 ) Herkes degisime direnir "

" Iyi bir insani kotu bir sisteme koyun, kotu sistem kazanir; yarisma olmaz. "

3. Fransiz ressam Léon Gustave Ravanne'in olum yildonumu ( 14 Ekim 1904 )

Le rivage sur la plage du midi, 1880

Entrée de l’escadre russe à Cherbourg en 1896

4. Alman asilli Amerikali siyaset bilimci Hannah Arendt'in dogum yildonumu ( 14 Ekim 1906 )

“ Kitle toplumu kulture degil eglenceye ihtiyac duyar. / Mass society, on the contrary, wants not culture but entertainment. ”

“ Yalanciligin Alman ulusunun karakterinin ayrilmaz bir parcasi haline geldigini dusunmemek zordur. Savas sirasinda, Alman halkinin tamami ustunde en cok etkili olan yalan, ‘ Alman halkinin kader savasi ’ ( der Schicksalskampf des deutschen Volkes ) sloganiydi. Hitler'in veya Goebels'in buldugu bu slogan, insanin kendini aldatmasini uc acidan kolaylastiriyordu: Birincisi, bu savas aslinda savas degil, demeye getiriyordu; ikincisi savasi baslatan Almanya degil, kader olmustu; ucuncusu, bu savas Almanlar icin bir olum kalim meselesiydi: ya dusmanlarini yok edeceklerdi ya da kendileri yok olacaklardi. ” Kotulugun Siradanligi

" Manchmal schwerfallt, nicht zu meinen, dab Verlogenheit und Febensliige zum integrierenden Bestandteil des deutschen Nationalcharakters gehoren. Wahrend des Krieges war die wirksamste huge das entweder von Hitler oder von Goebbels gepragte Schlagwort vom ' Schicksalskampf des deutschen Volkes ' - sie forderte den Selbstbetrug auf dreifache Weise: sie schuf erstens die Illusion, der Krieg sei kein iiblicher Krieg; zweitens, er sei nicht von den Deutschen angezettelt, sondern vom Schicksal verhangt worden, und drittens, es ginge in ihm um Feben und Tod des deutschen Volkes, das seine Gegner vernichten miibte, wenn es nicht selbst vom Erdboden verschwinden sollte. "

" Dunyanin elli yil icinde nasil olmasini istersiniz ? Kendi yasaminizin bes yil icinde nasil olmasini istersiniz ? Yanitlar genellikle soyle baslayacaktir: Eger hala dunya diye bir yerin var olacagini kabul edersek ve hala yasiyor olursam... " Siddet Uzerine

“ Come vorresti che fosse il mondo da qui a cinquant'anni ? Come vorresti che fosse la tua vita da qui a cinquant'anni ? Le risposte vengono molto spesso precedute da considerazioni come: Ammesso che ci sia ancora un mondo, e Ammesso che io sia ancora vivo… ”

" Eichmann aptal biri degildi. Donemin bas suclularindan biri haline gelmesine olanak saglayan - aptallikla kesinlikle ozdes olmayan bir seyden- fikirsizlikten baska bir sey degildi. Aslinda insanin Kudus'teki durusmadan cikarabilecegi ders buydu. Ama bu bir dersti, sozu edilen fenomenle ilgili bir aciklama veya teori degildi. " Kotunun Siradanligi

“ Eichmann non era stupido, era semplicemente senza idee. Quella lontananza dalla realtà e quella mancanza di idee, possono essere molto più pericolose di tutti gli istinti malvagi che forse sono innati nell'uomo. Questa fu la lezione di Gerusalemme. Ma era una lezione, non una spiegazione del fenomeno, né una teoria. ”

5. Ingiliz yazar ( Alan Alexander Milne ) A. A. Milne, Winnie-the-Pooh kitabini 14 Ekim 1926’da Methuen & Co. Ltd. araciligiyla Londra’da yayimladi.

“ ' Bugun gunlerden ne ? ' diye sordu Winnie the Pooh

' Bugun gunlerden bugun, ' diye cevap verdi Piglet

' En sevdigim gun, ' dedi Pooh. "

" Sandigindan daha cesursun. Gorundugunden daha guclu. Ve dusundugunden daha zeki. "

6. Golden Globe Odullu Ingiliz aktor Sir Roger George Moore'un dogum yildonumu ( 14 Ekim 1927 )

“ Sevgiyi, comertligi, iyi davranis tarzlarini ogretin ve bunlarin bir kismi siniftan eve suruklenecek ve kim bilir, cocuklar ebeveynleri egitecek. ”

7. Macar yazar ve oyun yazari Péter Nádas'in dogum gunu ( 14 Ekim 1942 )

" Bulanik gozlerine merakla baktim, evet iyi gorunuyordum, bedenin korkusuydu bu, benim korkum degil, ruhun degil, oyleyse bu olum korkusu. Demek ki simdi ruhumun ozellikleri arasindaki farki gorebilecegim. "

" I looked into its filmy eyes inquisitively and saw it was the body's fear, not mine, not the soul's, and so it was fear of death. I realised I could distinguish between my inner self and my physical body. "

" Miré inquisitivamente a sus ojos vidriosos y vi que era el miedo del cuerpo, no el mío, el del alma, y por lo tanto era miedo a la muerte. Me di cuenta de que podía distinguir entre mi yo interior y mi cuerpo físico. "

8. Turk ressam Mehmet Ruhi Arel’in olum yildonumu ( 14 Ekim 1931 )

Ataturk Koylulerle, 20.yy

Izmir’e Giris, 1927

Sayfa 6576/7020 İlkİlk ... 5576607664766526656665746575657665776578658666266676 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •