Sayfa 658/1003 ÝlkÝlk ... 158558608648656657658659660668708758 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,257 - 5,264 arasý.

Konu: Yatýrým fonlarý výýý

1.  Alýntý Originally Posted by Fondip Yazýyý Oku
    AFT 2.76 yapmýþ. Þurada "defansif bir fon alacaksam bunu alýrým" demiþtim, þu üç aydaki yatayýyla bile gösterdiði üzere, emtiadan daha güvenli olduðu aþikar. https://www.hisse.net/topluluk/showt...84#post5097184

Yalnýz, Ak Portföy telefonlara çýkmýyor, yarýn isim deðiþtirecek fonlara dair kendilerini arayýp erken giriþ yapmayý düþünüyordum, keyifleri bilir. Ziraat de çýkmýyordu. Yapý Kredi bu alanda en iyisi ama onlar da haklý olarak kendi fonlarýyla ilgili olmayan hususlarda eksik kalýyorlar.

Bu akþam, daha önce bahsettiðim yerli fonlarýn -8, -9 yaptýðý günün öncesi akþamý gibi, RTE tebaasýyla toplanýp konuþacak. Her þey olabilir, yerli piyasada yahut dolarda iniþ fýrsatý gözlüyorum girmek için. 2/3 nakitteyim.

P.S. Yine havuzda seçtiðim IDH Bist 100 Dýþý da 2.27 yapmýþ. Uzaktan izliyoruz...
    Tamam hostad bu kadar eminseniz yarin 1m alýþ girelim madem. Kredi falan da çekeriz

2. Henüz tabi sanmýyorum portföylerini ful hisse ve etflere girdiklerini ama garantinin temiz enerji fonu, kendine bu endeksi benchmarký almýþ (%60). Fon sahipleri, yaklaþýk olarak ilerleyen günlerde bu endex ile karþýlaþtýrýlabilir.

https://tr.investing.com/indices/nas...e-green-energy
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.

3.  Alýntý Originally Posted by Fondip Yazýyý Oku
    AFT 2.76 yapmýþ. Þurada "defansif bir fon alacaksam bunu alýrým" demiþtim, þu üç aydaki yatayýyla bile gösterdiði üzere, emtiadan daha güvenli olduðu aþikar. https://www.hisse.net/topluluk/showt...84#post5097184

[Altýna 1750'lerde girmiþ, 2000'lerde çýkmýþ, sonra 1850'lerde yeniden girmiþtim, geçen gün halka arzdan gelecek parayla kapatýr sonra baþka fonlara girerim diye zararla çýktým. zaten 1770'lere indi, kalsaydým da hepsini alacakmýþ. Qinvest'in Gümüþ'ü de birkaç ay evvel tüm fonlar içinde deli bir yüzdeyle zirvedeydi, þimdi diðerlerinin gerisinde kalmýþ. Yani verdiðini geri alan, yabancý hisse senetleri deðil, emtia oluyor. Zira dolarýn 8.50'den buralara iniþinde bile kar getirdi yabancýlar. Farzedelim ki endeksleri indi, bizde dolar illaki yükselecek ve bunlar çýkýþ öncesi yine yatayda kalacak. Altýna, gümüþe güvenemiyorum ben.]

Yalnýz, Ak Portföy telefonlara çýkmýyor, yarýn isim deðiþtirecek fonlara dair kendilerini arayýp erken giriþ yapmayý düþünüyordum, keyifleri bilir. Ziraat de çýkmýyordu. Yapý Kredi bu alanda en iyisi ama onlar da haklý olarak kendi fonlarýyla ilgili olmayan hususlarda eksik kalýyorlar.

Bu akþam, daha önce bahsettiðim yerli fonlarýn -8, -9 yaptýðý günün öncesi akþamý gibi, RTE tebaasýyla toplanýp konuþacak. Her þey olabilir, yerli piyasada yahut dolarda iniþ fýrsatý gözlüyorum girmek için. 2/3 nakitteyim.

P.S. Yine havuzda seçtiðim IDH Bist 100 Dýþý da 2.27 yapmýþ. Uzaktan izliyoruz...
    Hocam aft ile emtianýn nasýl bir baðlantýsý var, bunlar portföyde birbirleri yerine ikame edilebilecek ürünler deðil bence.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

4.  Alýntý Originally Posted by onurbey Yazýyý Oku
    Ak Portföy Teknoloji Þirketleri Hisse Senedi Fonu, uzmanlar tarafýndan seçilmiþ 20 yerli teknoloji þirketine, kendi bankanýzdan, tek iþlemle, yaklaþýk eþit aðýrlýklý olarak yatýrým yapmanýz için fýrsat sunar!
    Fonun yatýrým yaptýðý þirketler*; Alcatel, ARD Grup, Arena, Armada, Aselsan, Datagete, Fonet Bilgi Teknolojileri, Indeks Bilgisayar, Karel, Kron Telekomünikasyon, Logo Yazýlým, Netaþ, Papilon Savunma, Plastikkart, Smartiks Yazýlým, Link Bilgisayar Sistemleri, Arçelik, Vestel, Turkcell’dir.

TTE'de %20 LOGO, %15 Aselsan vardý, bu haliyle birbirinden farklý stratejide fonlar.
    Bunu da düþünmek lazým.
    Saygýlar.
    Yine burada (https://www.hisse.net/topluluk/showt...84#post5097184) bu yeni fonun daha iyi bir yönetimle selefini geçebileceðini söylemiþtim, siftahý yapmýþlar. Neyse, pr'lar, yanlýþlýklar vb. yazýp yeni üyeleri karalamaya devam edin siz. Sabah moderasyondan yazdýklarýmýn silinmesini rica ettim ancak henüz dönüþ alamadým. Silemediðim için üstüne karalýyorum. Yoksa emeðe deðecek iyi huylu bir kitle göremiyorum. Ýþin komiði, yazdýklarýmdan farklý bir þey söylemiyor oluþunuz, sadece kendi çizdiðiniz çemberin dýþýndaki yeni seslere saygýnýzýn olmayýþý. Sahte nezaketle saygýsýzlýk örtülmüyor, bunu da PR sunumuma not düþeyim.

5. qinvest'Ýn katýlým fonu PDD'si bugün iþleme açýlmýþ görünüyor. Ben göremedim, görebilen teyit eder mi, listede var mý ?

Stopajsýz olmasý avantajý ile eib'e alternatif olabilir o seviyede risk içerirse.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=PDD
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.

6.  Alýntý Originally Posted by byroltr Yazýyý Oku
    ODV fonunu inceleyen oldu mu? Fon daðýlýmýyla yýllýk gelire ulaþmak zor ama yabancý hisse senetleri mi çok yükseldi acaba?Bu fonu inceleyen olduysa bilmek isterim.
    Ýçinde yerli hsyf’de var bolluk birazda ordan geliyor
    BÝST düþerse ne yapacak bakmak lazým.
    Gerçi Mart 2020’den beri düþmeyen borsa icat edildiðinden çok bekleriz düþüþteki performansý

7.  Alýntý Originally Posted by Delta Heavy Yazýyý Oku
    Hocam aft ile emtianýn nasýl bir baðlantýsý var, bunlar portföyde birbirleri yerine ikame edilebilecek ürünler deðil bence.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    Çok tabii ki alakasý var. Yerli dýþýndaki kýsmý yabancý olarak ayýrdýðýmýzda, emtia da yabancý hisse fonlarý da bir ayaðý dövizde duran enstrumanlar. Altýn ve gümüþ arttýðýnda dolar genellikle eksi yönde hareket ediyor. Birlikte düþtükleri de oluyor ancak yükseldikleri pek nadir. Yabancý hisselerde dolar yatayda da kalsa, düþse de kazanç saðlayabiliyorsunuz. Ay ay dökümleri vardý, mart dýþýnda zarar ettikleri olmadý geçen yýl. Altýn 3 aydýr -5 ila -10 bandýnda. Yerli piyasaya alternatif olarak bu ikisi var kürsüde at koþturan. Eurobondlarý, para piyasalarýný saymayacaðýz herhalde cýlýz performanslarýyla. 3-4 günlük rallileriyle %10 kazandýrýyor bu fonlar. TEFAS grafiklerinde hepsi mevcut. Düþükken almak yetiyor. Petrolde bile kazanmýþtým birkaç ay evvel dolar yatayda iken (39-43 bandý). IPJ diðerleri kadar inmiyor mesela, yatay seyredip daha da üstüne atýyor uzun zamandýr. AFT bu yönden daha öngörülebilir.

8.  Alýntý Originally Posted by Fondip Yazýyý Oku
    Çok tabii ki alakasý var. Yerli dýþýndaki kýsmý yabancý olarak ayýrdýðýmýzda, emtia da yabancý hisse fonlarý da bir ayaðý dövizde duran enstrumanlar. Altýn ve gümüþ arttýðýnda dolar genellikle eksi yönde hareket ediyor. Birlikte düþtükleri de oluyor ancak yükseldikleri pek nadir. Yabancý hisselerde dolar yatayda da kalsa, düþse de kazanç saðlayabiliyorsunuz. Ay ay dökümleri vardý, mart dýþýnda zarar ettikleri olmadý geçen yýl. Altýn 3 aydýr -5 ila -10 bandýnda. Yerli piyasaya alternatif olarak bu ikisi var kürsüde at koþturan. Eurobondlarý, para piyasalarýný saymayacaðýz herhalde cýlýz performanslarýyla. 3-4 günlük rallileriyle %10 kazandýrýyor bu fonlar. TEFAS grafiklerinde hepsi mevcut. Düþükken almak yetiyor. Petrolde bile kazanmýþtým birkaç ay evvel dolar yatayda iken (39-43 bandý). IPJ diðerleri kadar inmiyor mesela, yatay seyredip daha da üstüne atýyor uzun zamandýr. AFT bu yönden daha öngörülebilir.
    Ben aft taþýdým geçen yýl iki kere yüzde 10 civarý kar alýp kaçtým.
    Yay hiç almadým ama içerdiði hisseler nedeniyle yay nasdag tech indeksi ile daha korele, aft de Avrupa ve çin menseili teknoloji firmalarý da var.
    Bu iki fon için tek çekincem, hisselerinin çok iyi deðerlenmesi. Belki çok daha fazla deðerlenecek ama þu anda gönül rahatlýðýyla alamýyorum

Sayfa 658/1003 ÝlkÝlk ... 158558608648656657658659660668708758 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •