Sayfa 659/659 İlkİlk ... 159559609649657658659
Arama sonucu : 5269 madde; 5,265 - 5,269 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1. Rasyolar veya değerlemelerle ilgili haklısın hocam, zaten bunu geçen sene dile getirdiğimde Froto yerine F taşımayı tercih etmiştim ve gelir vergisini de ödettiler

Bu değerleme ancak büyüme ve genişleme stratejileriyle açıklanabilir mesela Iveco işbirliği. İşçilik maliyeti ki TL'nin değerine bağımlı bir konu ve bir de yüksek ihracat oranı yani Ford'un verdiği ayrıcalıklarla diyorum. Belki Köln gibi farklı tesislere ilişkin umutlar vardır

Seni anlamak da zor TH hocam, analiz yaparken tam bir değer yatırımcısı olup ilkelerde ısrar ediyorsun ama yatırımcılık profilin bu değerleri yıkıp üzerine basmak şeklinde Değer yatırımına göre kelepir hisseleri devamlı ben sayıyorum ve bunların performansları da ortada. Buffet'ın Kraft Heinz'ı mesela yada bizim Şişe... Mathias'ın lafını hatırlatayım, herkes nereye toplanmışsa artık oradan bir şey çıkmaz.

2.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Benim malı kim taşıyor bir türlü çözemedim. Boş verelim Çin'i sayın uzunvade87.
    Valla o işleri hiç anlamam kim almış kim tutuyor kim tahtayı yapıyor.
    Ama bir şirket mutlaka temelde bozulma olmadıysa silkelemeden gitmiyor.
    Asıl önemli olan temelde bozulma olmaması….
    Ytd

3. Bir de ben şunu anlamıyorum.
    Değerleme yaparken dolar şu an olması gereken yerde mi?
    O olması gereken yerde olmadığı için ne ücretler ne karlar ne nakit akışları vs
    Sanki karanlık gecede yumruk savuruyor yatırımcı gibime geliyor.
    Dolar ellenmiyor bu sefer faiz istendiği gibi olmuyor.Enflasyon ölçümleri tatmin etmiyor vs vs
    Türkiye de yatırımcının derdi bitmez.
    Buffet tarzı vs bize uygun değil.İyi şirketi iyi kötü günde alıp beklemek ya da ortalamasını kollamak makul olabilir.
    2020 öncesi sepet yapıp büyük küçük emtia enerji otomotiv menkul vs takip ederken bile burnumuzdan geliyordu.
    Sepete nakit bile tutamıyorduk.Ancak ağırlık azaltıp boşaltırken nakit oluşturuyorduk.Nakit tutsan ne tutacaksın?Abd de adam tahvil alıyor enflasyon bir tık üstü getiri elde ediyor zamanı gelince değerlendiriyor.
    Türkiye de uzun vade yatırımcılığı zordur.
    Aselsan’a 2017 den bu yana bakalım dibinde uzun süre beklettiğinde mal ekleyen mal biriktiren son zaman satışını yaptıysa iyi para kazanmıştır.Var mıdır bekleyen zor.
    2017 zirvelerinden gaza gelip toplu alan var mıdır çoktur kalmış mıdır satmıştır.
    Dert çok.
    Bistin en baba kağıtları bile yıllarca dolar bazlı süründürebiliyor patronun insafına kalabiliyor.
    Burdan biste yatırım yapılmaz dediğim anlaşılmasın.
    Ama sadece biste yatırım yapılmaz.Kumbara gibi düşünülürse duygudan bagımsız yaklaşılırsa şansı da yaver giderse para kazanılır.
    En çok parayı geçmişte hatırladıgım kadarıyla ufak şirketi alıp çoştugunda satıp büyük şirkete koymakla kazandıgımı fark ettim.O amaçla hareket edince para kazanılmıyor ama kazanç öyle oluyor gibime geliyor.
    Demek ki işten güçten fiyata bakıp ne oldu ne bitti diye kıyas yapsam 15 yıldır borsada kalamazsım gibime geliyor.
    Ytd syg

4. Bayramınız kutlu olsun.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

Sayfa 659/659 İlkİlk ... 159559609649657658659

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •